Dionicom Belja do podneva je ostvareno 3,3 milijuna kuna prometa. Tijekom jutra njome se trgovalo u rasponu od 83,50 do 92 kune. Trenutačno joj cijena iznosi 86,96 kuna, što je 23,5 posto više nego jučer.
Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (Hanfa) objavila je jučer rješenje prema kojemu je 12. rujna 2007. godine za Agrokor nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje Belja.
Iz Agrokora su poručili da to rješenje ne predstavlja problem poslovanju koncerna, a očitovat će se u zakonski predviđenom roku.
Agrokor trenutno posjeduje 5.579.663 dionice Belja, što čini 67,92 posto udjela u temeljnom kapitalu. Za preuzimanje preostalih dionica, njih 2,64 milijuna, Agrokor bi trebao platiti oko 785 milijuna kuna, jer se uzima u obzir prosječna tromjesečna cijena te dionice, ponderirana s volumenom, koja je na dan 12. rujna 2007. iznosila 298,13 kuna.
„Mnogo je nagađanja na koji način će se situacija oko obveze Agrokora za preuzimanjem dalje razvijati, stoga su investitori ipak na oprezu“, navodi Bešević Vlajo.
Moj oprez ide do 200 KN , IMHO
Katastrofa kako neki koji ovdje unazad dva dana pišu pojma o pojmu nemaju.
lp
Izgleda da onaj jutros što je počistio ask u prvoj transakciji po 91 i nije bio baš toliko lud!
tješiš se? [lol]
Vrlo dobar intervju, čak se i nazire riješenje ove situacije…
Tahnički je Hanfa sasvim u pravu, međutim tu njihova nadležnost prestaje i prelazi u nadležnost suda koji će vjerojatno utvrditi, što i je istina, da je Agrokor u predmetnom povečanju temeljnog kapitala nastupao zajedno sa državom i to ispunjavajući ranije ugovornu obvezu dokapitalizacije koja je sada jednim banalnim pravnim propustom dovela do obveze za preuzimanje.
[/quote]
upravo tako! a kad ga je država uvalila u to, država će ga i vaditi iz toga jer si ne može dozvoliti da Agrokor poklekne jer onda sve ide do đavola….drugim riječima, očekujem hitne izmjene zakona kojima će slučajeve poput ovoga izuzeti od obveze javne ponude
[/quote]
Vec je SDP vezano za Grad Opatiju i LRH htio uvesti hitne izmjene zakona pa nije islo.
I nije ih drzava uvalila u ovo vec su se sami jer nisu na GS izglasali sve kako su trebali po zakonu.
Isplati se iz bilo koje dionice izači bez obzira na minus i sve ulupati u Belje. Ak je bal nek je maskenbal. [thumbsup]
Izgleda da onaj jutros što je počistio ask u prvoj transakciji po 91 i nije bio baš toliko lud! Polako se dolazi do te cijene! U prvi mah sam i sam pomislio "kakva li je to luda"!
9.831 kom
Ma na našoj su burzi poznate ove špekulantske drkalice, bilo je pitanje kad će se pojavit nova…ispada da špekulanata ima ko kiše, a sad se vidi da neki jači igrač među njima vodi glavnu riječ…
to ide na 100 još danas. osima ako ne blokiraju trgovanje [sad]
evo.točno kako sam reko. 91.59 i blokada [angry]
Što je ta dražba svaki put kad 10 % poraste? Zašto je bila blokada u 15.57? Koja su to hebena pravila?
Zašto nema transakcija a kupnja veča od prodaja?
Zivjeli [thumbsup]
ma ljudi moji da smo mi sad na nekim cjenama izmedju 150 i 200 onda ajde..mozda bi nekom bilo glupo sad davat preko 200kn na osnovu neke spekulacije..ni meni se bas ne cini jako vjerovatno da ce gazda samo tako istresti tu lovu. osim ako mu to ne otvara neka druga vrata..sigurno on zna sta je najbolje za njega..
ali mi smo na cjenama ispod 100kn sta je meni za ovu firmu presmjesna cjena i na tim cjenama kupujem kad god koja para stigne sa strane bez obzira na ovo juce…ovo je samo pride…
ako se desi super a ako ne kad tad cemo mi prek 100kn ovako il onako..
Istina, potpisujem!