Todoric se dvaput tuzio i izgubio.
Sad je dosla odluka Hanfe o obvezi objave ponude.
Meni dosta.
Tko je usao na 60 lijepo je zaradio, tko ce uci po 90 opet ce lijepo zaraditi i prodati po 150, a ovi koji kupe po 150 ce cekati do kraja i mozda docekati ponudu po 300. Nema dionice koja nije spekulacija, svi koji misle suprotno su u zabludi. dakle i da padne rizik je gubitak od 20% a moguci dobitak 350%, kako stvari stoje I`ll bet on that..
Zivi bili pa vidjeli.
Osim toga da je po pravednosti blokirali bi trgovinu do odluke, ovako mi se cini da se ide na ruku todoricu koji po ovim cijenama sve preuzme puno puno jeftinije i da ponudu sam sebi.
ZAMISLITE NASLOV SUTRA U NOVINAMA – POSLAO SAM DOPIS SVIM UREDNIŠTVIMA , NETKO ĆE OBJAVITI SIGURNO :
"TODORIĆ IPAK NIJE DUŽAN DATI PONUDU ZA PREUZIMANJE BELJA – NOVI ZAKON GA SMATRA IZNIMKOM"
I zatim zamislite kakav će čekić u ponedjeljak biti na ovoj dionici, i na koju će stranu tada ići cijena i kojom brzinom.
Ljudi ako doista želite kupovati ovog posrnulog prehrambenog diva, strpite se dok ta vijest još izadje i prodje , vjerujte mi biće prosipanje kakvo još niste vidjeli sve do 69 kn
Pouka o pravnom lijeku: Protiv ovog Rješenja žalba nije dopuštena, ali se može pokrenuti upravni spor
podnošenjem tužbe Upravnom sudu Republike Hrvatske u roku od 30 dana od dana dostave ovog Rješenja.
a to ih ne oslobađa obaveze davanja javne ponude.
[/quote]
Da, ali odgađa istu na koliko ono godina traju takvi sudski sporovi ovdje ??
Pa šta ti misliš gdje će cijena dionice BELJE biti već u pon, utorak kada novine objave i drugu stranu priče, a kamoli nakon dvije , tri godine uzastopnih iscrpnih tužbi izmedju Todorića i države ?
Da ne pričamo o tome da Todorić JE država i da je njegova riječ debelo iznad neke male HANFE koja se dosad više manje samo sramotila sa nemogućnosti prisile cijelog niza mafijaških kompanija na objavljivanje ponude, da ih sad ovdje ne nabrajam redom, svi znamo koje su.
Kladim se da si i sam na ASKu- i prolijevaš se po BID-u dok pišeš ovakve gluparije i kao "vjeruješ" da će Toda dati ekipi 3 glave po dionici … oće , oće …
@plejboj
evo 100, definitivno tko je prodao preko 85 dobar posao je napravio
…Plejboj,što si ti nabrojio… [yawn]ajd čitaj malo bolje…
…pa tako lijepo sve piše u Rješenju…primjenjuje se stari,a ne novi zakon jer je
„Osim navedenih uvjeta koji moraju biti kumulativno ispunjeni, valja istaknuti da se navedena odredba primjenjuje u slučaju stjecanja dionica nakon stupanja na snagu Trenutno važećeg ZPDD-a, dakle nakon 01. studenog 2007, a u konkretnom slučaju društvo AGROKOR d.d. je naknadno (nakon objavljene ponude za preuzimanje) steklo dionice dana 12. rujna 2007, dakle prije stupanja na snagu Trenutno važećeg ZPDD-a.“
…naravno da se nikad ne isključuje mogućnost tužbi,ali ovako olako davati pravne kvalifikacije treba imati stvarno hrabrosti…
…i sad Hanfa griješi u primjeni forme,toliko nepismeni nisu… [yawn]
Ljudi ako doista želite kupovati ovog posrnulog prehrambenog diva, strpite se dok ta vijest još izadje i prodje , vjerujte mi biće prosipanje kakvo još niste vidjeli sve do 69 kn
pa sta..taman da dodje i do 50 kakve veze..ova firma je za mene ispod 100kn totalna bagatela. po ovim cjenama je kupovati je za mene uvjek ok a vjerujem i za vecinu dugorocnih i da sad riskiram zaradu od 400% zbog 20tak % zarade od juce nema sansi..taman da se i objavi da nista od toga nisam nista posebno izgubio taman da padne do 65 i nize opet…trenutno smo na takvoj cjeni da mi koji smo unutra ne riskiramo bog zna sto..ima puno tehnicara koji su kupili nize i sad prodaju sa 20-30% zarade i to je njihov stil i mozda je i dobar..mozda i moj postane uskoro..imam ih i previse na vratu koji me uvjeravaju da bi puno vise zaradio da koristim tehnicku..
al misilm da je trenutno strpljenje onih koji su unutra puno bolje nego neke ishitrene reakcije..
pogledajte samo one na ini sta su prodali po 2800…
Kako je Agencija utvrdila, Agrokor u sklopu ponude za preuzimanje Belja iz 2006. godine, a koju je bio obvezan objaviti jer je u ožujku 2005. godine stekao 2.879.663 dionica te tvrtke što čini 52,21 posto udjela u njezinu temeljnom kapitalu, nije stekao niti jednu dionicu.
Dakle, prema riješenju HANFE dvojbeno je da li će i Visoki Sud imati mišljenje da je Todorić "osoba koja je na temelju ponude za preuzimanje stekla manje od 75 % dionica Ciljnog Društva..", kada pri prvoj ponudi nije uopće niti bilo stjecanja.
ONO što nas čeka je očito :
Todorić vs. Državica&korumpirani sudovi
Duel : IGRA RIJEČI
Šta mislite – tko pobjeđuje ? [wink] [bye]
Moš mislit kako će Todoriću izvuć pare … nema šanse! Mrzim Todorića i Agrokor i njihovo kupujmo hrvatsko … također i ona dva trampljavca
Dragi prijatelji
nisam dugo na ovom forumu ali ponukan ovom temom morm dodati neke stvari koje neupučenim čitateljima može spasiti koju kunu.
Naime prije negoli potrošite kune na kupnju ove dionice dajte si truda pa pročitajte kako je prošla javna ponuda za preuzimanje Vupika u režiji istih igrača Todorića i Samodola.
Nakon pročitanog neka svatko za sebe razmisli ima li smisla upadati u bilo koje od ovih smicalica (tobože za zaštitu malih dioničara). MOram dodati da je situaicja u Vupiku bila pravno kud i kamo povoljnija za male dioničare a završili su kako su završili.
Osobno sam to okusio pa sad ne mogu vjerovat te Samodolske akrobacije, a u životu je samo jedan od Todorićevih poslušnika.
Osobno sam posjedovao dionice Belja u ovom periodu o kojem se govori i dobro sam pratio situaciju a nakon tog sam ih sve prodao, no u Vupiku sam ostao zarobljen iz (Todorić-Samodol)-u poznatih razloga
Pozdrav
…Plejboj,što si ti nabrojio… [yawn]ajd čitaj malo bolje…
…pa tako lijepo sve piše u Rješenju…primjenjuje se stari,a ne novi zakon jer je
„Osim navedenih uvjeta koji moraju biti kumulativno ispunjeni, valja istaknuti da se navedena odredba primjenjuje u slučaju stjecanja dionica nakon stupanja na snagu Trenutno važećeg ZPDD-a, dakle nakon 01. studenog 2007, a u konkretnom slučaju društvo AGROKOR d.d. je naknadno (nakon objavljene ponude za preuzimanje) steklo dionice dana 12. rujna 2007, dakle prije stupanja na snagu Trenutno važećeg ZPDD-a.“
…naravno da se nikad ne isključuje mogućnost tužbi,ali ovako olako davati pravne kvalifikacije treba imati stvarno hrabrosti…
Draga Bakicee, mislim da je mnogo više hrabrosti potrebno za ovako olako kupovanje dionice BELJE d-d.d. -a , kad je sasvim očito da će Odluka biti pobijana i da će, neovisno o ishodu čitava stvar potrajati još mjesecima, kvartalima, da ne kažem i godinama …
Može Todorić lako i likvidirati Belje s obzirom na tolika dugovanja ako mu zagusti a postojeće uspješne brandove prebaciti drugim kompanijama u koncernu i ciao
U svakom slučaju , 300 kn ćemo ipak prije doživjeti na HRDH kao istiskivanje nego na BELJE d.d.
POgledajte količnu novca potrebnu da za otkup svog free floata kod obje kompanije pa ćete shvatit i zaštoo
Zakoni su da se poštuju-pa i za velike valjda vrijedi isto..ovo bi trebala biti dobra priča za one koji su se ovdje ovih godina napatili,sretno!
Ispada da tržište koristi svaku pozitivnu vijest za bijeg, a ne ze ulazak u dionicu!?
u pravu si! sell on news!