Kolega ne izmišljajte toplu vodu nego čitajte rješenje- Utvrđuje se da je za društvo AGROKOR d.d., Zagreb, Trg Dražena Petrovića 3, DANA 12. rujna 2007. nastala obveza objavljivanja ponude za preuzimanje društva BELJE d.d. Darda, Darda, Svetog Ivana Krstitelja 1a.
…a,tek sam sad ovo pročitala…Samodol pada,u nekoliko dana napravio je privredni udar… [sealed]
…ovo neće proć bez političkih posljedica…
…a,tek sam sad ovo pročitala…Samodol pada,u nekoliko dana napravio je privredni udar… [sealed]
…ovo neće proć bez političkih posljedica…
lako je za Samodola…kako ćemo mi dioničari proći…. [angry]
Puno gore ne može, tako da će biti interesantno
pročitajte si OBRAŽLOŽENJE: točka II, stavak 2. alineja 2. …
što piše?
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/kBEsmfBeWeAfw6LOCJ5exA==.pdf
Procitaj cijelo obrazlozenje pa ce ti biti jasnije. Mijesas dvije razlicite obveze.
U ovakvom slučaju, ponuda ne može biti manja od prosjeka prosječnih tromjesečnih cijena, počev od tromjesječja koje prethodi danu nastanka obveze pa do dana podnošenja zahtjeva.
Ja ne znam šta se uopće natežete, budimo realni, te novce od Agrokora neće nitko vidjet.
Belju trebaju investicije ( dakle svjež keš ) i treba mu jaka upravljačka ruka da bi ispunili potencijale, a budu li drugi ovdje kolo vodili ( od 2.dioničara nadalje ) jasno je da nema ništa ni od tih investicija ni od razvoja ove firme.
Sav novac koji se do sada investiran u belje je dolazio isključivo iz Agrokora. Agrokor je taj koji je ovdje planirao i planira neke masne investicije ( bioplinska postrojenja, klaonice, vinarije, čudesa ). Drugi nemaju ni viziju, možda ni znanje, možda ni volje, a ono najbitnije, nemaju novaca.
Dakle, zbroj 2 i 2 i imaš slijedeće:
1 ) Agrokor 99,9 posto neće dat tu ponudu za preuzimanje ( koja može doseći vrijednosti preko 100 milijuna eura )
2 ) Oduzme li se Agrokoru upravljačko pravo – doviđenja investicije.
Nije na meni da se pametarim al mislim da se postojeći dioničari ovoj vijesti uopće ne bi trebali veseliti. Zapravo, stavljeni su u vrlo vrlo nezgodan položaj.
Pero ti kao da navijaš za todu. Odakle mu to svo silno bogatstvo? Nije valjda od rada i znanja? Naravno da sumnjam da todu u hrvatskoj netko može natjerat na nešto. Pa ni fižulića, galinca, opatiju, ni mnoge druge nisu uspijeli natjerati. Samo eto bilo bi mi drago da se jednom u hrvatskoj počne nešto raditi po zakonu. Što mislite zašto nas izbjegavaju strani investitori??!
Slažem se sa svim navedenim, no svaka čast Agrokoru, njegovim planovima i investicijama, ali znali su/ili su morali znati koja im je zakonska obveza, a pravili su se blesavi i otezali (u čemu im je sve do danas očigledno pomogla HANFA), kao što se svi veliki mangupi u ovoj državi vole praviti blesavi kada je bilo koji zakon u pitanju, pa svi odmah gledaju kako da ga zaobiđu u vlastitu korist.
Žalosno je da su se uopće doveli u situaciju da ih HANFA mora natejravati da se drže zakona, a predstavljaju se kao ozbiljna kompanija.
PS
vidim da je kanabis napisao nešto slično za vrijeme dok sam ja tipkao svoj post