http://www.seebiz.eu/goran-pajnic-belje-ce-uvoziti-svinje-u-srbiju/ar-14761/
gradnje objekta za 600 000 svinja u Baranji,mogucnost izvoza u Srbiju
Vaš link
Još kada se aktualizira kupnja merkatora,BELJE bi moglo potegnuti prema 100-ki pa možda i više.
firma boli glava…samo je pitanje tih pretumbacije unutar agrokora i kako ce tu gazda belje tretirati i dali ce mu dati dobit ili ce to prebacivati negdje drugdje..
inace u ovo doba recesije a i inace neka netko nadje jos neku firmu (mozda atlantic ili neka jos na prste nabrojat) koja kontinuirano i to brutalno povecava prihode, koja ima tolka ulaganja..svako malo se otvori neki pogon vrijednosti na desetke i vise miliona eura.
mislm da ni uz najbolju volju se nemoze naci jos neka takva…
Trenutno trpimo generalno stanje na burzi i ko zna kolko ce to jos potrajati..oni koji su bili vjestiji su prodavali iznad 100kn i sad vjerovatno kupuju..nama ostalima ostaje samo da cekamo i skupljamo.
Ne znam zašto mi je post ovdje bio uklonjen, pa ponavljam.
Po tjednom grafu bih rekao da je neki 1-3 tjedna target 65 kn. Vidi se na RSI-u kako vjerojatno treba ići dolje, a na 65 kn je određena volumenom praćena potpora/otpor.
Dnevni grafovi mislim da su na ZSE previše nepouzdani.
Ne znam,ne vjerujem iako sam danas dio prodao jer sam vidio drugu priliku,ovde neko skuplja kao da mu je pitanje života i smrti.65 kuna jako teško(možda ako prdecne grčka)
[/quote]
Prije neki dan neko kupuje bez logike(čak njega i mogu svatit), a sada ovi šta prodaju,još su luđi.
kakav je ovo debakl??
http://www.poslovni.hr/vijesti/ivica-todoric-gradi-najvecu-klaonicu-jugoistocne-europe-187728.aspx
belje će biti jedna od rijetkih firmi iz hr koje će biti nevjerovatno lako prodati bilo kome u eu i to po cijeni dionice 1000 + kn 🙂
Ivica Todorić gradi najveću klaonicu jugoistočne Europe
Agrokor u Belju dogodine kreće u gradnju najveće klaonice na području jugoistočne Europe
Agrokor je za novi projekt klaonice godišnjeg kapaciteta 600 tisuća svinja odabrao Belje gdje dogodine počinje izgradnja golema i moderna kompleksa, najavio je ovaj vikend srpskim novinarima koji su posjetili beljsku kompaniju predjednik Uprave Goran Pajnić. Lokacija je ciljano izabrana obzirom na zemljopisne pogodnosti i na dugoročne planove poslovanja i pozicioniranja Belja na prostoru šire regije. Naime, kapacitete suvremene klaonice, otkrivaju u Belju, čim bude u funkciji namjeravaju otvoriti i za potencijalne klijente iz Mađarske, Srbije i BiH.
Gradnjom klaonice Todorić zaokružuje ponudu baranjskoga prehrambenog diva/PXL Težak i osjetljiv biznis
Dosadašnjim ulaganjima, koja premašuju 250 milijuna eura, Belje je zaokružilo ratarsku i stočarsku proizvodnju s potpunim nadzorom i pod sloganom "od polja do stola", a najveći dio investicija odnosi se upravo na svinjogojstvo. Zbog zakonskih i nekih drugih zapreka administrativne naravi izvoz svježe svinjetine trenutno nije u realizaciji ni prema regiji ni prema tržištu EU no Belje se, ističe Pajnić, već danas priprema za buduće razdoblje u kojemu će svinjetinom puniti ne samo police Konzuma već i trgovačkih lanaca iz sustava Agrokora u susjednim zemljama te na prostoru Unije. U Belju godišnje utove 360.000 svinja, od čega 260 tisuća u vlastitim objektima, a ostatak na farmama 12 kooperanata. Uzgoj svinja u cijelosti je kontroliran. I odojke, tvrdi Pajnić, više ne nabavljaju iz uvoza nego su svi sa Agrokorovih nukleus farmi baš kao i hrana kojom ih tove. Posegnuvši i za sredstvima koje je država nudila kroz Operativni program razvoja svinjogojstva, u Agrokoru su još 2006. pokrenuli ambiciozan projekt godišnjeg tova 600.000 svinja u kooperaciji sa zainteresiranim malim farmerima. Već 2007. Belje je preuzelo tron najvećeg uzgajivača svinja u nacionalnim okvirima.
…..
PD
gismund*
i?
kaj sa time?
samo će se lik još zadužiti..možda sa krizom i on konačno propadne pa da možemo krenuti zdravim životom..
lik po 250 dana ne plača svoje dobavljaće a na telki laže kako nema dugovanja..magovno prve klase..
će zadužiti belje ili agrokor za izgradnju klaonice?
p.s. brzo će ovaj điter od dionice na 50 kuna..
in and out!
lp
http://www.poslovni.hr/vijesti/ivica-todoric-gradi-najvecu-klaonicu-jugoistocne-europe-187728.aspx
belje će biti jedna od rijetkih firmi iz hr koje će biti nevjerovatno lako prodati bilo kome u eu i to po cijeni dionice 1000 + kn 🙂
Ovakve vijesti me i drze u ovoj dionici, samo pomalo…
Vaš link
Još kada se aktualizira kupnja merkatora,BELJE bi moglo potegnuti prema 100-ki pa možda i više.
To definitivno!
Skupa sa cijelim agrokorom!
Eto jednog normalnog i realnog između 100 luđaka..
Ovaj ispod tebe spominje 1000+ – valjda je bila greška ili je skorz skrenuo
Belje izrasta u regionalnog prehrambnog giganta, hoće li ga Toda kasnije prodati ili zadržati manje je bitno,ali poanta je da Belje izrasta u vrhunsku firmu i da će dionice Belja uskoro zapeti za oko i većim stranim igračima!