Donald Trump je jednom izjavio -"da od cijelog bogatstva ostanem na dva dolara ,jedan dolar bi dao za reklamu."Da je Belje zlatna koka,znaju svi.U najvećim krizama svih vremena uvijek se traži samo jedno-HRANA.Sjetite se filmova iz drugog svjetskog rata,za jaje dobiješ bundu,zlato,novac,sjetite se našeg domovinskog rata……….šta smo jeli na samom početku.Pola svijeta je trenutno gladno.
Todorić zna šta radi,a vidim i po današnjem trgovanju,da je cijena dionice Belja turbo prihvatljiva.
Osobno mislim da će rast krenuti već do kraja tjedna,a od ponedjeljka slijedi kulminacija,zbog otvaranja vinarije……………………živi bili pa vidjeli.Sretno svima.
i ja cekam kad ce takve firme biti na cijeni ali SADA treba uzeti u obzir sadasnje okruzenje i trend kretanja cijena dionica kod nas i u europi .prije godinu dana belje je bilo puno nize,a tad je imalo profit a ne gubitak…
Ako malo bolje pogledate prvi ozbiljni nalog koji se vidi je na 150 kuna …………..3800 komada,prometa se ima slabo,i kad veliki odluče up ……………………………..???????????????????
Belje je koka koja će nesti zlatna jaja.Jesam ja lud ili ne ????????????????????????????
Nema neke pretjerane veze s temom, ali:
http://www.seebiz.eu/istrazivanje-aztn-a-dukat-i-vindija-otkupljuju-cak-70-mlijeka/ar-14029/
"Na tržištu otkupa kravljeg mlijeka prvih pet poduzetnika drži između 80 i 85 posto ukupnog tržišta, a samo jedan od njih – Belje u 2010. nije zabilježila pad otkupnih količina.
Belje je, naime, otkup povećalo za šest posto, dok su ostala četiri takmaca imala pad otkupa između šest i 11 posto."
22. rujan 2011.| Božica Babić
Poticaji se ograničavaju na 300.000 €
Europska unija odlučila se za novi trend, umjesto velikih potpomažu se mali i srednji poduzetnici
Ivica Todorić je za 2009. kroz potpore za poljoprivredu za tvrtku Belje dobio 101 milijun kuna, lani tek 91 milijun dok je, sljedeći najveći korisnik državnih potpora Marko Pipunić za Novi Agrar lani dobio 31 a za 2009. godinu 37 milijuna kuna. Uskoro bi za istu namjenu i njih dvojica, ali i svi ostali veliki korisnici potpora u agraru mogli dobiti samo 300.000 eura, no, naravno, u kunama. U Ministarstvu poljoprivrede navodno pišu novi zakonski okvir kojim se trebaju u cijelosti usvojiti nova pravila za koja se odlučila Europska komisija.
E sad si uzmite tu silnu lovu koja je spremna iz fondova EU.pA šta mislite ko će tu pokupiti vrhnje,unatoč ovome gore navedenom.Jer Čobi priča jedno,poslovni drugo,a istina je ta da će poticaji i pak nekome u džep.
….
E sad si uzmite tu silnu lovu koja je spremna iz fondova EU.pA šta mislite ko će tu pokupiti vrhnje,unatoč ovome gore navedenom.
Toda je uzimao vrhnje od države (tj. svih nas) na ime poticaja dugih 10 godina, ali politika EU to će znatno promijeniti i takve gigante ostavit bez poticaja, a pomoći će malim seljacima koji imaju šanse tržišno poslovati! Toda će dobiti jednu veliku 0!
p.s. recite vi nama kolega koliki ste minus natukli na Belju zadnjih mjesec dana? nakupili ste najmanje 10.000 komada, možda i 15.000 (sudeći po vašim postovima), a to je od bar -50.000 kn minusa. da niste tvrdoglavo kupovali kad su svi ostali vidjeli da ide pad, mogli ste ih pustiti da kipaju pa istu količinu kupiti po 70-75 kn
Ono što sam već ovdje rekao je i potvrđeno, a to je činjenica kako su instalirani kapaciteti za prihvat mlijeka u PC TMP povećani za oko 2 puta. U to se mogao barem približno uvjeriti svatko tko živi u Belom Manastiru ili povremeno svraća tamo. Sami kapaciteti naravno ne znače puno, ali kao što se sada vidi i službeno, Belje (PC TMP) je i stvarno povećalo količinu otkupljenog mlijeka (o čemu sam već pisao).
Ono što je jako zanimljivo u svemu tome je direktna usporedba sastavnica koncerna. Belje sada otkupljuje više mlijeka od Leda, iako ne proširuje paletu proizvoda značajno.
Naravno, to je barem ne još [wink]
Još jedna usporedba je značajna. Belje zaostaje za Meggleom za nekih 7 mil. kg, što je cca. 22%. Ovdje treba imati na umu kako se PC TMP bavi isključivo proizvodnjom gotovih proizvoda na bazi mlijeka, dok Meggle mlijeko prodaje i direktno (naravno, prethodno obrađeno).
U svemu, najviše me kod Belja zabrinjava velika zaduženost, ali valjda u koncernu znaju što rade.
Jesam frende,i više nego misliš,a šta je najbolje i dalje kupujem jer je Belje trenutno na akciji,a akcije brzo prolaze,i cijene opet idu gore.Svjetski trend je hrana,a kada ću van ……..sutra za mjesec ili dva ili na proljeće ne znam.A šta se Todorića tiče,nemam baš neko veliko mišljenje o njemu,ali da čovjek zapošljava nekoliko desetaka tisuća ljudi,plus kooperanti………..mislite da će država takvome odbiti bilo šta bude tražio?Belje je čista zarada samo se treba malo strpiti.S poštovanjem.Dok god ima onih koji prodaju ja kupujem.
Jesam frende,i više nego misliš,a šta je najbolje i dalje kupujem jer je Belje trenutno na akciji,a akcije brzo prolaze,i cijene opet idu gore.Svjetski trend je hrana,a kada ću van ……..sutra za mjesec ili dva ili na proljeće ne znam.A šta se Todorića tiče,nemam baš neko veliko mišljenje o njemu,ali da čovjek zapošljava nekoliko desetaka tisuća ljudi,plus kooperanti………..mislite da će država takvome odbiti bilo šta bude tražio?Belje je čista zarada samo se treba malo strpiti.S poštovanjem.Dok god ima onih koji prodaju ja kupujem.
Dragi,Pejo,o čemu Vi to?
Belje je dobra firma,ali i vrlo zadužena i previše ovisi o subvencijama.
Po meni cijena će i dalje iči dolje jer gotovo da niti nema značajnije kupnje,a prodaja je ogromna.
Vaše učestalo naglašavanje kako je Belje potcjenjeno nema realnog uporišta i mislim da će dionica znatno ispod 70 kuna.
Pozdrav
Poštovani moderatori mislim da vi namjerno manipulirate ljudima jer objavljujete samo ono šta vam se hoće.Zbogom ima i drugih foruma,a vi ćete brzo sa hrvatske scene van.SRETNO.
Kolege, ako ovo sranje vani prođe (a vjerojatno neće ubrzo [bye]), Belje već sada ima u planu neke gadne investicije.
Ja o tim investicijama ne smijem, jer vjerujem da se pisanje po forumu prati.
Osobno kad sam vidio iznos planiran za investicije sam se zapitao otkud njima novac, jer im je bilanca prilično jadna, ali izgleda da nije ipak sve u izvješću (ili možda jest, ali ja ne znam čitati).
Trenutno je stanje vani takvo da nije pametno ulaziti u papire (bilo kakve) dok se oluja (ili možda tajfun) ne smiri.
Oni koji imaju Belje pribavljeno na niskim razinama trebali bi ga čuvati, za ostale ne znam, najbolje je da sami procjene koliko će vanjski događaji utjecati na cijenu.
Jer, bez obzira na snagu bilance bilo koje kompanije, kad krene neselektivna prodaja, nema stajanja.
To dobro znaju oni koji su preživjeli one gadne dane kad je nestao bid na HT-u, Adrisu i drugim domaćim teškašima.
Eto toliko za sada.
Citiram samoga sebe, ali post još uvijek vrijedi.
Uvjeti su gadni. Sovereign default uživo se ne događa svake godine, a ako je još pri tome povezan sa mogućim nestajanjem eurozone, jasno je što je na kocki.
Teško je tehnički predvidjeti dno na Belju, iako sve što sam napisao o stanju u svezi kompanije i dalje stoji, nesigurnost je jednostavno prevelika.
Svatko treba procijeniti sam za sebe koja razina cijene je prihvatljiva za kupovinu.