PIK Vikovci preuzima neke Beljske farme i to tri svinjogojske farme (Andrijaševci 1, Andrijaševci 2 i Čeretinci) i dvije govedarske (Zvirinac i Čeretinci-u izgradnji). Isto tako Beljski mlin će se zatvoriti kada u PIK-u Vinkovci otvore novi 600tonski mlin (jedan od tri najveća u europi).
!????????????
PS Imam Belje, a ne PIK Vinkovce….
robilad1
PIK Vikovci preuzima neke Beljske farme i to tri svinjogojske farme (Andrijaševci 1, Andrijaševci 2 i Čeretinci) i dvije govedarske (Zvirinac i Čeretinci-u izgradnji). Isto tako Beljski mlin će se zatvoriti kada u PIK-u Vinkovci otvore novi 600tonski mlin (jedan od tri najveća u europi).
!????????????
PS Imam Belje, a ne PIK Vinkovce….
cemu!?????????????????kad je sve odavno receno:
!!!!!!!-CILJ UPRAVE BELJA JE OSTVARITI USTEDE KROZ DALJNJE POBOLJSANJE ORGANIZACIJE PROIZVODNJE!!!!!!
DIREKTOR UPRAVE
GORAN PAJNIĆ
KO je šta uhvatio Belja uhvatio,u ponedjeljak se kreće.…..koliko će vinarija pokrenuti trgovanje ne znam ali da se skuplja već dva tjedna skuplja i to fest.Nadam se jednoj pravoj utakmici jer ovo je letargija gora nego usred ljeta.SRETNO.
Zbog ovakvih likova ovaj forum i pisanje na njemu je izgubio kvalitetu!
"u ponedjeljak se kreće", ma di se kreće možda u vražju m…r! Pogledaj stanje oko sebe, sve se crveni i bit će još gore. Prognoze su od loših do katrstrofe. Ne znam gdje ti gledaš i što vidiš, a što ja?
09.09.2011.
Belje dobilo nagradu "Uspješni stočar" na sajmu u Gudovcu
Baranjska poljoprivredno-prerađivačka tvrtka Belje dd, koja posluje u sastavu koncerna Agrokor, na današnjem 19. jesenskom međunarodnom sajmu u Gudovcu proglašena je za najuspješnijeg stočara 2010. godine u Hrvatskoj, priopćeno je danas iz Uprave tog poduzeća.
U priopćenju se navodi da se nagrada "Uspješni stočar" dodjeljuje za najveća dostignuća u stočarskoj proizvodnji tijekom prošle godine, a Belje ju je osvojilo kao najuspješnije trgovačko društvo u tri kategorije – kao najveći proizvođač junećeg i svinjskog mesa, te kao najveći proizvođač kravljeg mlijeka u Hrvatskoj.
Uprava Belja podsjeća da tu vrijednu nagradu osvajaju petu godinu za redom, što u tvrtki smatraju potvrdom kontinuirane kvalitete svoje stočarske proizvodnje. (H)
Koji vas je bog uzeo ljudi moji,ja sam napisao činjenicu koja je točna a da li je to u ponedjeljak tako vidjet ćemo.Kupujem Belje već mjesec dana,imam ga fest,i nadam se da sam uhvatio dno.Ako ne pa neka čeka proljeće.
Kolega Diddy ja nikad ne ocjenjujem,a vama sam na prvom postu dao 100.
INAČE BRANITELJ SAM IZ SISKA,DOBROVOLJAC OD 1991 SA NENAVRŠENIH 19 GODINA.
usprkos otvorenju vinarije, BLJE bi danas moglo završiti u minusu [rolleyes]
Da kolega rasim je rekao pravu istinu,ali bit će deblji dokup,sve dok ima ljudi koji prodaju,sa druge strane nas koji kupujemo.Svijet je lijepo u minusu,pa da se i danas nešta zaradi…………Sretno.
Da kolega rasim je rekao pravu istinu,ali bit će deblji dokup,sve dok ima ljudi koji prodaju,sa druge strane nas koji kupujemo.Svijet je lijepo u minusu,pa da se i danas nešta zaradi…………Sretno.
Pa Vi ćete preuzeti Belje koliko ga kupujete.
BELJE OTVORILO NAJSUVREMENIJU VINARIJU U REGIJI
Belje započelo ovogodišnju berbu grožđa otvorenjem najsuvremenije vinarije u regiji vrijednosti 20 milijuna eura
12.09.2011
——————————————————————————–
U vinogradima vinogorja Baranja, na obroncima Banovog brda, danas je otvoren vinski kompleks Vina Belje koji se pruža na tri hektara i obuhvaća glavni objekt vinarije, prijemni paviljon i pomoćne objekte.
Novi vinski kompleks vrijednosti 20 milijuna eura, koji su u rekordnom roku izgradili domaći izvođači, otvorili su gospođa Ljerka Puljić, starija izvršna potpredsjednica Agrokora za strategijske poslovne grupe i gospodin Ivan Todorić, predsjednik Nadzornog odbora Agrokora uz nazočnost gostiju iz lokalne zajednice, poslovnih partnera i velikog broja hrvatskih vinara.
U novoj vinariji je instalirano 247 inoks spremnika, talijanske tvrtke Gortani, čiji je ukupni kapacitet 8 milijuna litara vina.
Primarna prerada se sastoji od tri linije prijema grožđa, tri odvajača peteljki, četiri preše za grožđe Bucher Vaslin i 12 vinifikatora za proizvodnju crnih vina Gimar. U prostoru cijele nove vinarije osigurano je i održavanje stabilne temperature i vlažnosti, što je izuzetno važno za proizvodnju vina visoke kvalitete.
Među najsuvremenijim tehnološkim dostignućima, kojima se vinarija odlikuje, posebno mjesto zauzima kontrolna soba i kontrolni monitori pomoću kojih se obavlja potpuno kompjuterizirana i automatizirana kontrola prijema i prerade grožđa, te skladištenja vina.
S otvorenjem vinarije obilježen je i početak ovogodišnje berbe grožđa koja je započela sa sortom chardonnay. Uspješnost berbe na 583 hektara beljskih vinograda, osim klimatskih prilika, jamči i smještaj vinarije u samom srcu vinograda što će omogućiti brzu i kvalitetnu dopremu grožđa na preradu.
Već od ove jeseni novi kompleks vina Belje bit će dostupan i za turističke obilaske u kojima će posjetitelji imati prilike upoznati se s beljskim vinima čiju je proizvodnju, prije više od tristo godina, započeo princ Eugen Savojski.