Zanimljivo je vratiti se unazad 5 godina baš na ovoj temi i vidjeti kakvi su tada bili komentari (i naravno cijena dionice). 5 godina kasnije dionica se prilično ispuhala (kao i cijelo tržište). Isto tako je vrlo zanimljivo sada razmisliti o onim komentarima koje smo mogli čuti unazad nekoliko godina o tome kako će baš Belje biti jedno od najvećih dobitnika na hrvatskom tržištu kapitala onoga trenutka kada se Hrvatska približi ulasku, a nakon toga i uđe u Europsku uniju.
Danas to više nitko ne spominje, cijena jedne dionice je ispod 100 kuna, likvidnost je s obzirom na stanje na burzi vrlo dobra (??), a gotovo da i nema nekih drukera prema gore. Zanimljiva situacija u svakom slučaju. Ili špekulanti zaobilaze ovu dionicu ili u tišinu kupuju (a možda čak i prodaju).
Puno je pitanja, odgovora vrlo malo. Ili se meni to samo čini…
Ma ne sikiram se ja, kolega uopce. Oko ove dionice vjerujte mi ni najmanje 🙂
ide i ovaj napuhanac polako gdje mu je mjesto
Poljoprivredna tvrtka Belje u prvom je polugodištu gotovo udvostručila prihode, i to na 719 milijuna kuna prihoda, uz dobit od 3,4 milijuna kuna. Najveći dio poljoprivrednih poticaja koji Agrokor dobije (lani 153 milijuna kuna) ide Belju. U Agrokoru tvrde da su od preuzimanja Belja 2005. godine u njega investirali više od dvije milijarde kuna.
"Samo Belje"
Forsiranje bida velikim nalozima ne uspijeva.
A pametnije bi im bilo forsirati ask na sigurnoj udaljenosti i skupljati.
Nije ovdje sve u izvješću u to budite uvjereni [wink]
Ne znam što je gore…
…činjenica da firma posluje odlično, ali po tvrdnjama kolega izvješće je "namješteno i proračunato" (kakva je to poruka onda nama dioničarima) ili činjenica da s dvostruko većim prihodima dobit samo 3,4 mil (uz ogromne poticaje dobivene od države)…
Oduvijek sam vjerovao u Belje ali ovo nema smisla [undecid]
Kolege, ako ovo sranje vani prođe (a vjerojatno neće ubrzo [bye]), Belje već sada ima u planu neke gadne investicije.
Ja o tim investicijama ne smijem, jer vjerujem da se pisanje po forumu prati.
Osobno kad sam vidio iznos planiran za investicije sam se zapitao otkud njima novac, jer im je bilanca prilično jadna, ali izgleda da nije ipak sve u izvješću (ili možda jest, ali ja ne znam čitati).
Trenutno je stanje vani takvo da nije pametno ulaziti u papire (bilo kakve) dok se oluja (ili možda tajfun) ne smiri.
Oni koji imaju Belje pribavljeno na niskim razinama trebali bi ga čuvati, za ostale ne znam, najbolje je da sami procjene koliko će vanjski događaji utjecati na cijenu.
Jer, bez obzira na snagu bilance bilo koje kompanije, kad krene neselektivna prodaja, nema stajanja.
To dobro znaju oni koji su preživjeli one gadne dane kad je nestao bid na HT-u, Adrisu i drugim domaćim teškašima.
Eto toliko za sada.
Hoce potpora na 85 izdrzat ove napade pitanje je sad?!
Poljoprivredna tvrtka Belje u prvom je polugodištu gotovo udvostručila prihode, i to na 719 milijuna kuna prihoda, uz dobit od 3,4 milijuna kuna. Najveći dio poljoprivrednih poticaja koji Agrokor dobije (lani 153 milijuna kuna) ide Belju. U Agrokoru tvrde da su od preuzimanja Belja 2005. godine u njega investirali više od dvije milijarde kuna.
"Samo Belje"
[/quote]
džabe prihodi kad su Amerima smanjili rejting i sad će Buffet jesti manje Beljskog kulena… malo karikiram, ali kad krene krdo nitko ne gleda rezultate nego samo rokaj po bidu.
sad treba pogoditi otprlike dno pa će biti super kupovina