A što reći na izvješće…
Snažan porast prihoda, što nije bilo upitno. U isto vrijeme snažan rast kratkoročnih obveza, ali ako pogledate cash flow, vidjećete također i znatan porast ulaganja u dugotrajnu imovinu (investicije).
Dobit je naravno svedena na neki relativni minimum.
Glavno da se udara po bidu, koji maheri su ovdje [lol]
loše
mene isto malo cudi ne rast cijena ali dobro ovo je ZSE
Izvješće ni dobro ni loše!!!
Nije dobro, ali nije ni za paniku: prihodi povećani, dobit ”pod kontrolom”. Vjerojatno su ovdje mnogi mislili prodavat danas po 97+ pa su sada razočarani.
Sto se tiče dobiti ona je vrlo slična kao i svake godine u polugodišnjem izvješću, unazad par godina, pa da mi je znat kako je to moguće. Prihodi konstantno rastu ali dobiti nema, rastu i rashodi istom stopom skoro. Tesko je procijeniti fer vrijednost iz izvješća, frizirano je po potrebi. Ima li koji računovođa da to bolje škicne malo, moze i na pm
meni je zasad bitno samo da prihodi rastu i da sav taj potencijal i svi ti pogoni rade svoje..meni je to dionica za pod stare dane i penzioni fond..trejdanje me ne zanima i znam da ima puno onih koji ce reci da se zivi od dobiti a ne prihoda meni to za ovaj slucaj nije primjenjivo…kompanija se konstantno megalomanski siri i recite mi jos koju koja tako rapidno povecava prihode..ima ih na prste jedne ruke nabrojat ako bi i trebala jedna ruka..pogotovo u ovo recesijsko doba..
vecinom kompanije danas imaju manje prihode i nekom magijom odnosno racionaliziranjem poslovanja, otpustanjem i sl. imaju neki minimalni rast dobiti…meni bi to bilo zabrinjavajuce a ovo izvjesce mene vise veseli nego zalosti..
mene isto malo cudi ne rast cijena ali dobro ovo je ZSE
treba skupiti na ovim razinama.