Buduće kretanje Belja itaekako ima utjecaja u formiranju trenda na ZSE, a iz priloga može zaključiti da je cijena Belja na ZSE u protekle 2 godine doživjela oporavak, ne samo radi toga što je Belje podignulo kvalitetu poslovanja, već i prilike koju mu nudi stabilizacija regionalnog tržišta i ulazak u EU. Što očekivati nakon kreiranja – "mašne", teško je za pretpostaviti, ali zatvarnje otovrenog trokuta i formiranje novoga prema istoga smjera sasvim je realno očekivati. Koliko će sve to biti interesantno fondovima, na nama je da vidimo i da prema tome donosimo odluke. Sve u svemu zaista zanimljiva dionica.
Autor nema dionice BELJA, niti je ovo preporuka na kupnju/prodaju dionica.
Promjene u TOP 10:
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92%
2. REPUBLIKA HRVATSKA 661.241 8,05%
3. GAŠPAR ANTE 123.783 1,51% +200
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 42.462 0,52%
5. PBZ D.D. 21.451 0,26% +228
6. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 19.021 0,23%
7. PBZ Croatia osiguranje OMF 17.662 0,21%
8. PBZ D.D. 15.857 0,19%
9. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 15.719 0,19% +500
10. HRVATSKA POŠTANSKA BANKA D.D. 14.172 0,17% +150
Uvijek je lijepo vidjeti kad TOP 10 nadokupljuje… [thumbsup]
dali netko može napraviti usporedbu sa lukom kada je bila 6000kn i danas(npr dobit,kapital i rezerve)
Šteta što je se smanjila kupnja… da nije, ne bismo imali ni ovaj pad prouzročen paničnim izlazom nekolicine pojedinaca ne bi li uhvatili ADPL… šteta, no prilika za dokup. [thumbsup]
Financijsko izvješče bi trebalo biti objavljeno do kraja mjeseca, možda 29.07… i sumnjam da ne bu dobro, rekao bih baš suprotno. Bolje nego li lanjsko… nadajmo se! [wink]
jesmo udarili o donju liniju trenda?
Što taj čovjek sve neće kupiti [smiley]
zakaj blje pada? jel bi to moglo opet na 85?
… ceka se izvjesce. Gledam sad graf od veljace i ono istresanje do 118 na velikom prometu i nije mi jasno tko to prodaje sad po ovoj cijeni – dok top 10 dokupljuje. Moglo se fino istrejdati ovdje u preko nekoliko navrata, ovak sam na nuli. A tko bi znao [rolleyes]?
Nista nije nemoguce ovdje, ali ako ga -50tak mil. kn na godisnjem izvjescu nije bacilo ispod 87… osobno mislim dokupiti ako padne jos koji %.
… ceka se izvjesce. Gledam sad graf od veljace i ono istresanje do 118 na velikom prometu i nije mi jasno tko to prodaje sad po ovoj cijeni – dok top 10 dokupljuje. Moglo se fino istrejdati ovdje u preko nekoliko navrata, ovak sam na nuli. A tko bi znao [rolleyes]?
Nista nije nemoguce ovdje, ali ako ga -50tak mil. kn na godisnjem izvjescu nije bacilo ispod 87… osobno mislim dokupiti ako padne jos koji %.
Bas tako kolega Soxy, prometa vise uopce nema, ceka se izvjesce, a po tome sto top 10 kupuje dalo bi se zakljucit da bi trebalo biti dobro, pa valjda ljudi znaju zasto jos dokupljuju. U svakom slucaju to je samo moje skromno misljenje.