znači pušiona? šteta, nadam se da sutra neće biti prevelike negativne reakcije na burzi… [embarass]
A zadnjih je dana rasla u očekivanju kupnje Mercatora?
– Zna li netko prvih 10 vlasnika Merkatora ?
– A, potpuno se slažem da kupvina 23% Merkatora da nebi značajno utjecalo na poslovanje Belja.
– A, potpuno se slažem da kupvina 23% Merkatora da nebi značajno utjecalo na poslovanje Belja.
glupost! to bi bio ogroman plus za belje jer bi plasiralo svoje proizvode kroz prodajnu mrežu Mercatora i time ostvarilo žestok rast prodaje i proizvodnje, pogotovo na slovenskom tržištu!!!! reći da to ne bi značajnije utjecalo na poslovanje Belja može samo osoba koja nema blage veze o tome!
@ titulus
Prvo moram naglasiti da sam pun dionica Belja i da znam da je ovo dobra kompanija!
– Na 116 kn su je napumpali usljed opće euforije na burzi i to vjerovatno ekipa koja je znala za loše izv.!
– Molim vas da mi argumentirate vašu tvrdnju da je podcjenjena na 200kn.
Kolega, preopširno bi bilo da sada krenem objašnjavati zašto mislim da je Belje podcijenjeno i na većim iznosima od 200 kn…
Ali to je moja vjera (koja se u značajnom dijelu temelji na noborivim činjenicama) i siguran sam da je pitanje samo vremena kada će ono krenuti svojim prirodnim putem, a do tada [cool]
glupost! to bi bio ogroman plus za belje jer bi plasiralo svoje proizvode kroz prodajnu mrežu Mercatora i time ostvarilo žestok rast prodaje i proizvodnje, pogotovo na slovenskom tržištu!!!! reći da to ne bi značajnije utjecalo na poslovanje Belja može samo osoba koja nema blage veze o tome!
[/quote]
Prvo, moraš računati da se ne bi moglo samo tako maknuti s polica slovenske proizvode i staviti Belje. Drugo, poslovično nam naklonjeni Janezi bi sigurno provodili lagani bojkot naših proizvoda.
[/quote]
I bez Merkatora Belju dobro ide a sa njim bi bilo još bolje a Toda sigurno ne miruje kupljeno će biti nešto možda i bolje od Merkatora
04.05.2011. | 20:59
Pivovarna Laško odbila ponudu hrvatskog Agrokora
Već samo mjesto održavanja sjednice Nadzornoga odbora „Pivovarne Laško„ davalo je slab signal na mogućnost „Agrokora„ da uspije u kupnji četvrtine udjela u „Mercatoru„.
Ljubljana jest središte vlasti, politike i gospodarskoga utjecaja u Sloveniji. I doista , u srijedu navečer ovaj Nadzorni odbor (ili još tko iznad njega) odlučio je „ne prihvatiti ponudu hrvatskoga Agrokora, zbog odluke državnoga ureda za zaštitu konkurencije.
Od uprave Pivovarne Laško smo zahtijevali pripremu nove strategije prodaje Mercatora i drugih kapitalskih udjela, te da nastavi pregovore s bankama o reprogramiranju kredita, rekao je nakon završene sjednice predsjednik Nadzornoga odbora Vladimir Malenkovič.
Da podsjetimo, spomenuti državni ured je ograničio slobodno raspolaganje s dionicama Mercatora svim suvlasnicima , a to znači pored „Pivovarne Laško„ i bankama i malim dioničarima.
Ovi iz pivovarne Laško kažu da očekuju korektan odnos od Konzuma prema njihovim proizvodima ja se pitam kako mogu očekivat korektan odnos kad oni igraju prljavo Neznam koji to regulator može meni zabranit da slobodno raspolažem svojom imovinom Može privremeno zabranit ali kad tad moraju odblokirat prodaju Kakvu oni korektnost očekuju bože moj
– ‘Ogroman plus’ bi bio da bi cijena sa sadašnjih 87 došla na 120 !?
– Špekulativno možda DA, ali pravu vrijednost…(mislim na prihode od prodaje proizvoda u Merkatorovim prodavaonicama) sumnjam.
[/quote]
Ma Todorić sigurno ne stoji skrštenih ruku i čeka konkurenciju.
Planovi o šrenju na Istok su već spominjani, a što se tiče priče o Merkatoru i kako je utjecala na kretanje dionice Belja, moglo bi se reći nikako, u odnosu na potencijalno preuzimanje MIGROSA.
Što se tiče same tvrtke Belje:
Jedan Mišković je prodao dio svog carstva, da bi tek kupio zemljište i ulagao u poljoprivredu ,jer je tu granu gospodarstva prepoznao s jednim od najvećih potencijala rasta, samo u odnosu na Todorića kasni nekoliko godina.
Belje je doista rudnik zlata, koji je pri kraju investicijskog ciklusa. Ako pogledamo u što je sve ulagao, tada vidimo da je u potpunosti pogodio trend.
Ima još jedan segment koji se ovdje na forumu jako malo spominje, a postat će sasvim novi i značajan izvor prihoda za Belje, to je sektor turizma.
Uskoro će i tu imati, potpuno zaokruženu vrhunsku ponudu ( NEZABORAVIMO DA TODORIĆ INTEZIVNO ULAŽE U ADRIATICU NET).
Ma Todorić sigurno ne stoji skrštenih ruku i čeka konkurenciju.
Planovi o šrenju na Istok su već spominjani, a što se tiče priče o Merkatoru i kako je utjecala na kretanje dionice Belja, moglo bi se reći nikako, u odnosu na potencijalno preuzimanje MIGROSA.
Što se tiče same tvrtke Belje:
Jedan Mišković je prodao dio svog carstva, da bi tek kupio zemljište i ulagao u poljoprivredu ,jer je tu granu gospodarstva prepoznao s jednim od najvećih potencijala rasta, samo u odnosu na Todorića kasni nekoliko godina.
Belje je doista rudnik zlata, koji je pri kraju investicijskog ciklusa. Ako pogledamo u što je sve ulagao, tada vidimo da je u potpunosti pogodio trend.
Ima još jedan segment koji se ovdje na forumu jako malo spominje, a postat će sasvim novi i značajan izvor prihoda za Belje, to je sektor turizma.
Uskoro će i tu imati, potpuno zaokruženu vrhunsku ponudu ( NEZABORAVIMO DA TODORIĆ INTEZIVNO ULAŽE U ADRIATICU NET).
Upravo je to kolega na tragu i mog razmišljanja; definitivno prehrambena industrija ima ogroman potencijal, a ne zaboravimo niti činjenicu koliko će samo narasti vrijednost nekretninskog dijela Belja ulaskom RH u EU…
Ovo trenutno liparenje nema nikakav značaj prema onom gdje bi dinica trebala biti i gdje će dionica biti…