Bez obzira kaj se dogodilo danas na toj sjednici, igra nije gotova, u biti to je tek prvo poluvrijeme…dopuzat ce slovenci, prije ili kasnije…
http://www.finance.si/311074/La%B9ko-ne-bo-sprejelo-ponudbe-Agrokorja
Konačno riješena i ta dvojba, ako je i postojala…
Sada se okrenimo Belju kao firmi, rezultatima, poslovanju i svemu dobrome što nam ova firma nosi…[thumbsup]
znači pušiona? šteta, nadam se da sutra neće biti prevelike negativne reakcije na burzi… [embarass]
http://www.finance.si/311074/La%B9ko-ne-bo-sprejelo-ponudbe-Agrokorja
Konačno riješena i ta dvojba, ako je i postojala…
Sada se okrenimo Belju kao firmi, rezultatima, poslovanju i svemu dobrome što nam ova firma nosi…[thumbsup]
Iskreno ne vidim i da je Agrokor uspio kupiti tih 23% Merkatora kako bi utjecalo na poslovanje Belja!
znači pušiona? šteta, nadam se da sutra neće biti prevelike negativne reakcije na burzi… [embarass]
Naravno da će biti! Ovo je dobra prilika da se dionica iz ruku izbije špekulantima i paničarima.
Šta ćeš, kad na našoj burzi večina ljudi kupuje i prodaje na vijesti!
Dioničaima Belja sutra puno sreće! [pray]
Ne bi nista htio prejudicirati, ali mislim da je ta špekulacija sa janezima nekako ukalkulurana u cijenu, tak da…mozda i potonemo jos koji posto, ali sve je to kratkog daha.
Ajde daj mi malo molim te pojasni zbog čega bi se Belje na ovu vijest trebalo korigirati? Uostalom sve najave su i bile u ovom smjeru tako da stvarno ne vidim niti jedan jedini razlog. Osim možda da strašite naivce svojim pisanjem…
Priča o MERCATORU je počela kada je cijena bila negdje oko 100 kn…
Na vijest je narasla na 116 kn i onda pad na ove razine…
Po meni reakcije nebi trebalo biti zbog ove vijesti (ponajprije jer je već mjesec dana i očekivana), a i nemojmo zaobraviti na dobit 1Q i velik rast prihoda koji nije popraćen nikakvim rastom…
Podcijenjena je ova dionica i na 200 kn, ali novca uvijek ima za dobru priliku… [cool]
@ titulus
Prvo moram naglasiti da sam pun dionica Belja i da znam da je ovo dobra kompanija!
– Na 116 kn su je napumpali usljed opće euforije na burzi i to vjerovatno ekipa koja je znala za loše izv.!
– Molim vas da mi argumentirate vašu tvrdnju da je podcjenjena na 200kn.
Podcijenjena je ova dionica i na 200 kn, ali novca uvijek ima za dobru priliku… [cool]
Ma i to što veliš. Neka samo pada. Barem ćemo jeftinije kupovati. A vidjeli smo ionako da je MIF počeo ulaziti. Sigurno nije ušao da bi kupio par tisuća dionica. Nek se pojave količine na prodaji i eto nama njega opet na kupnji.
04.05.2011. | 20:59
Pivovarna Laško odbila ponudu hrvatskog Agrokora
Već samo mjesto održavanja sjednice Nadzornoga odbora „Pivovarne Laško„ davalo je slab signal na mogućnost „Agrokora„ da uspije u kupnji četvrtine udjela u „Mercatoru„.
Ljubljana jest središte vlasti, politike i gospodarskoga utjecaja u Sloveniji. I doista , u srijedu navečer ovaj Nadzorni odbor (ili još tko iznad njega) odlučio je „ne prihvatiti ponudu hrvatskoga Agrokora, zbog odluke državnoga ureda za zaštitu konkurencije.
Od uprave Pivovarne Laško smo zahtijevali pripremu nove strategije prodaje Mercatora i drugih kapitalskih udjela, te da nastavi pregovore s bankama o reprogramiranju kredita, rekao je nakon završene sjednice predsjednik Nadzornoga odbora Vladimir Malenkovič.
Da podsjetimo, spomenuti državni ured je ograničio slobodno raspolaganje s dionicama Mercatora svim suvlasnicima , a to znači pored „Pivovarne Laško„ i bankama i malim dioničarima.
Da podsjetimo, spomenuti državni ured je ograničio slobodno raspolaganje s dionicama Mercatora svim suvlasnicima , a to znači pored „Pivovarne Laško„ i bankama i malim dioničarima.
…zanimljivo…baš nas zanima,da li će odmrznuti ograničenje kad nađu "podobnog" investitora…
[proud]