Ovdje i dalje nema promjena u top 10:
BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 661.241 8,05 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 122.532 1,49 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 42.462 0,52 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 18.552 0,23 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 14.067 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.885 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. CENTAR BANKA D.D. 11.807 0,14 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. PBZ D.D. 10.807 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.211 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,94
lp
Ovdje i dalje nema promjena u top 10:
BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 661.241 8,05 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 122.532 1,49 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 42.462 0,52 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 18.552 0,23 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
6. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./PBZ CROATIA OSIGURANJE OBVEZNI MIROVINSKI FOND 14.067 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.885 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. CENTAR BANKA D.D. 11.807 0,14 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. PBZ D.D. 10.807 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 10.211 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,94
lp
Osobno ocjenama ne pridajem veliku važnost upravo zbog ovakvih likova kao ovaj …..n koji je počastio kolegu plavog sa 1!
Mislim čemu, čovjek iznese gole činjenice bez komentara, mišljenja, drukanja i eto ti bisera koji sad tu nešto mudruje!
Ako se sa nekim ili nečim ne slažem to pokušavam i objasniti.
Moj prijedlog je da se uvede opcija, da se mogu pregledati ocjenjivači sa ocjenama! Mislim da će onda same ocjene imati veću težinu.
Evo popravio sam kolegu plavog,i slažem se da bi te ocjene trebalo ukinuti jer ima puno autsajdera koji uopće nemaju veze sa burzom pa su se našli igrati.Plavi 100.
Pa zaključni dio teksta doista, pokazuje otvoreno neprijateljstvo slovenaca prema hrvatskom kapitalu.
Kao navodno "belosvetski" kapital je čistiji i prema njihovim navodima, što već redovito apostrofiraju je i prihvatljiviji, a pritom više ne spominju zaštitu svojih poljoprivrednika( tek će slovenci tada osjetit snagu europske poljoprivrede). Pa više Francuska ima ratara, nego Slovenija ukupno stanovnika. Al će tada da im poljoprivreda cvijeta u punom zanosu.
Općenito, kada je Todorić u pitanju, oni uopće ne pokušavaju priču dovesti na put ,da je ipak moguće raznoraznim ugovorima zaštititi njihove poljoprivrednike i dobavljače, od eventualnih nedostataka Todorića u odnosu s istima.
Todoriću preostaje širenje na Istočnu Europu i Tursku, kako je već najavljivano.
Pa sretno Slovencima. Na žalost jedino, Laško pivo više neće biti na diskontu, a mislim više ni na policama.
lp.
Vaš link
Pa zaključni dio teksta doista, pokazuje otvoreno neprijateljstvo slovenaca prema hrvatskom kapitalu.
Kao navodno "belosvetski" kapital je čistiji i prema njihovim navodima, što već redovito apostrofiraju je i prihvatljiviji, a pritom više ne spominju zaštitu svojih poljoprivrednika( tek će slovenci tada osjetit snagu europske poljoprivrede). Pa više Francuska ima ratara, nego Slovenija ukupno stanovnika. Al će tada da im poljoprivreda cvijeta u punom zanosu.
Općenito, kada je Todorić u pitanju, oni uopće ne pokušavaju priču dovesti na put ,da je ipak moguće raznoraznim ugovorima zaštititi njihove poljoprivrednike i dobavljače, od eventualnih nedostataka Todorića u odnosu s istima.
Todoriću preostaje širenje na Istočnu Europu i Tursku, kako je već najavljivano.
Pa sretno Slovencima. Na žalost jedino, Laško pivo više neće biti na diskontu, a mislim više ni na policama.
lp.
u pravu ste kolega..
ja ne kužim zašto toliko priče oko tog mercatora.
ako slovenci neće toda će se proširit negdje na istok, čak možda i bolja opcija.
…novinar krivo interpretira odluku Vrhovnog suda…Vrhovni sud je ovdje odlučivao o izdavanju privremene mjere,odnosno odbio je izdavanje privremene mjere,a kojom bi se omogućila prodaja dionica Merkatora…
…KDD je zabranio daljnju prodaju dionica Merkatora jer banke na koje su prenesene dionice nisu ishodovale prethodnu suglasnost Ureda za zaštitu tržišnog natjecanja tj. da donese odluku o koncentraciji u skladu s pravilima tržišnog natjecanja, te o tome obavijestiti
KDD – Središnje klirinško papiri Corporation, d. D., Ljubljana.
…u obrazloženju Odluke o privremenoj mjeri VS ,je među ostalim točkama spomenuta i činjenica da nije dokazano ni da dionice Mercatora nisu mogli prodati i na neki drugi način i osigurati si solventnost i adekvatnost kapitala…
…ako se dobro sjećam glavni razlog je činjenica da bi nastao problem „povrata u prijašnje stanje“ u slučaju da isto odobri…jer bi došlo do reverzibilnosti tj trajnog,nepovratnog stanja…
…naime u ovoj odluci VS riječ je procesnim,a ne materijalnim odnosima…
…ovdje sud ničim se ne upliće u poslovne odnose tvrtke,koji su u svojoj suštini slobodni,i pravno postoji mogućnost da se dionice i prodaju Agrokoru uz odgodni uvjet,koji bi trajao do trenutka opet „formalne“ odluke Ureda za zaštitu tržišnog natjecanja…
…po mom mišljenju Ured za zaštitu tržišnog natjecanja drži sve konce u svojim rukama…( pravno )
[rolleyes]
Danas bi se na ovoj sjednici lako moglo dogoditi iznenađenje godine. Kod naših susjeda je potvrđeno pravilo, da sve što je inače nemoguće, kod njih je moguće.
– Naplata banaka stiže krajem ovog mjeseca, a novca nigdje
– Do današnjeg dana ni jedna banka im nije ponudila reprogram kredita, ali ni mogućnost zajedničke prodaje dionica
– Država im se nije pretrgnula s ponudom da im financijski pomogne, ali nije ni dotični merkatorov SUPERMEN (ŽIGA DEBELJUH)
Taj čovjek ima mnogo ideja, sli sve su nekako bazirane kao " ZA GODINU DANA ĆEMO RJEŠAVATI PROBLEM". Kad oni tako uspješno posluju na europskoj razini, neka posudu Laškom 200 miliončeka.
Nekako mi se čini, da bi taj čovjek trebao dobiti godišnu nagradu za " VIZIONARA GODINE".
u pravu ste kolega..
ja ne kužim zašto toliko priče oko tog mercatora.
ako slovenci neće toda će se proširit negdje na istok, čak možda i bolja opcija.
mislim da je todorića frka da kupnjom Mercatora u Hrvatsku ne dođe neki moćni strani lanac što bi mu bio oštar udarac s boka. ako kupi Mercator u RH od jačih lanaca koji posjeduju tzv male dućane postoji još samo NTL mislim … ovi ostali su više manje regionalno raspoređeni i nemaju prisutnost u cijeloj zemlji (možda Diona koja osim ima Zg i okolice ima još i Istru bolje pokriveno)…
danas cemo da bacimo sell na 91 a buy na 86 pa neka slovenci odluce [yawn]
mislim da će pokupiti ovo malo ispod 90 pred zatvaranje