Evo da i ja nešta priupitam kupce…
S kojom investicijskom tezom danas kupujete akcije Belja? A ovo se odnosi i na DLKV i slične potpoljene priče.
Jel očekujete da će vas sutra zateći neka povoljna vest ili mislite da će ceo market gore ili mislite da će sledeći kvartal biti mnogo bolji (iako do objave još ima dana) ili vam je dosadno ili šta?
Ili mislite da je akcija bila preterano kažnjena padom cene i da će da se vrati?
Ja ne vidim neki racionalan investicijski rezon zašta bi se sada kupovalo Belje osim ako volite da se kockate pa šta bude i kako bude… a šta se tiče preteranog pada cene, to more da bude manji bounce-back, al na prethodne najviše razine neće tako brzo… pogotovo sad kad se vidi da je lokalna priča o ulaganju para u "hranu" preko Belja, bila potpuno promašena…
No, možda ja grešim pa bi malo voleo da neko ko ima volju napiše par razloga za kupovinu sada.
Svi pričate o nekoj perspektivi Belja. Mene zanima dali tko od vas kupuje Beljske proizvode? Ja sam Slavonac i stvarno mi ne pada na pamet kupiti njihove kobasice i šunke. Draže mi je imati svoje, a i da nemam svoje, vjerojatno bi prije kupio od nekoga sa sela. Koristio sam Beljski sir Baranjac, al od kad je poskupio 100%, prešao sam na druge sireve. Jedino što koristim od Belja je brašno i to ne svaki put. Razmislite malo koliko si srednjeg sloja može priuštiti kobasice po 100-120kn ili šunku za 500kn.
Kobasica baranjska Belje je 59,99kn u Konzumu kulen od 100-120kn Neznam di si to gledao cijene
…fotije…jako dobro pitanje…oni koji kupuju,vole da se kockaju…a znaš kako je tu…tu su stvari iracionalne…
…a čini mi se čak da ne kupuji ni kockari,već oni koji održavaju prividan dojam da sve ne ode u bezdan…
vidjet ćemo kad za 15 dana indeksni fondovi počnu puniti portfelj BELJEM kuda će cijena [proud]
niš od crobexa to je špekulacija..lojtra molim te napiši nešto
Svi pričate o nekoj perspektivi Belja. Mene zanima dali tko od vas kupuje Beljske proizvode? Ja sam Slavonac i stvarno mi ne pada na pamet kupiti njihove kobasice i šunke. Draže mi je imati svoje, a i da nemam svoje, vjerojatno bi prije kupio od nekoga sa sela. Koristio sam Beljski sir Baranjac, al od kad je poskupio 100%, prešao sam na druge sireve. Jedino što koristim od Belja je brašno i to ne svaki put. Razmislite malo koliko si srednjeg sloja može priuštiti kobasice po 100-120kn ili šunku za 500kn.
Kobasica baranjska Belje je 59,99kn u Konzumu kulen od 100-120kn Neznam di si to gledao cijene
[/quote]
Ništa kolega morat ću ponovno u ophodnju
…fotije…jako dobro pitanje…oni koji kupuju,vole da se kockaju…a znaš kako je tu…tu su stvari iracionalne…
…a čini mi se čak da ne kupuji ni kockari,već oni koji održavaju prividan dojam da sve ne ode u bezdan…
tako je bakice ..tako je…nemojte pokleknuti igri fondova…oni prodaju malima i preprozirni su…ako bakica kaže da je bezdan neizbježan onda je to tako..bakice baci neku TA da vidimo
Iako više nemam ovu dionicu i pasalo bi mi da padne, gledajući subjektivno izvještaj nije loš.
Potpuno je jasno da su dugovi rasli (zbog investicija) i time i troškovi kamata koji su pojeli dobit.
Međutim, ako pogledate obveze i troškove kamata ispada da su oni zaduženi kod lihvara. Nitko, ali nitko na ZSE-u ne plaća takvu kamatu. Na dugoročne obveze se plaća kamata a one su cca. 200 mil.
Kad sam zvao u Belje rekli su mi da imaju dio kratkoročnih obveza na koje plaćaju kamatu. Ali to može biti samo mali dio ovog kratkoročnog duga, budući da je većina njega uglavnom sastavljena od obveza prema dobavljačima.
Dobit su sakrili preko polja Povećanja vrijednosti zaliha (e da mi ih je pitat gdje je nastala tolka razlika)…..
Ono što nisu mogli sakrit jesu prihodi od prodaje koji i dalje rastu i troškove iste koji su u padau (racionalizacija proizvodnje). To je ono najbitnije….
Ponavljam još jednom:
Da li bi rađe vidjeli Belje bez investicija (znači bez obveza, a time i troškava kamata) sa 50-ak mil dobiti ili ovakvo Belje.
Ja vjerujem da Toda zna što radi..(čak i kada pišu izvješća :-)) )
Kako se ovo knjiži,u 12 mjesecu kupila se Agroprerada nominalne vrijednosti 33,75mil.,ali nepiše vrijednost transakcije
Belje postalo 100-postotni vlasnik Agroprerade
Belje je 24. studenoga od Agrokora kupilo 44.416 redovnih dionica Agroprerade te je postalo jedini vlasnik tog društva.
U kratkom priopćenju sa Zagrebačke burze se dodaje da ukupna nominalna vrijednost stečenih dionica iznosi 33,75 milijuna kuna. (pd)
http://www.poslovni.hr/vijesti/belje-postalo-100postotni-vlasnik-agroprerade-164758.aspx
[/quote]
U obveze ide vrednost investicije (u pasivi) u dugotrajnu imovinu ista vrednost u aktivi…Amortizacija će se povećat za određen iznos u RDG-u….
Ljudi , govorili ste da ide to ispod 100, pa ide to na 90, sad govorite ide na 80. Budimo iskreni i priznajmo da ide na 60 kn, otkuda je i krenula priča o poskupljenju hrane i velikoj dobiti. Pometeno je i mnogo radnika i došlo se do 120 kn. Međutim dobiti nema, ima velika gubit, sve priče padaju u vodu, ostatak radnika( vjerujem još više od pola ih ima) koji su dobili dionice po 30 kn sutra stavlaju na prodaju dionice.
Plus margini, plus razočarani, plus korekcija cijelog tržišta ( osim nekih koji su realno previše pali kao npr. Dlkv) i realno smo na 50-60 kn opet. Bez zamjere i želim sreću mnogim novacima, kao Lorisu npr. i starijim iskusnijima a zarobljenima u Belju.
LP
OVO JE NAŽALOST ISTINA.
Lojtra u pravilu dobro prognozira stvari, a vidi se i na ekranu , iskrcaj s blokadama u padu je i dalje u punom jeku.. Pitam se sta ce biti kada se toliki "čvrsti" iskrcaju, a u rukama "Malih" i onih koji su na "Oću-neću" ostane gomila Belje papira – kome će oni to dalje prodavati uz ovakvo katastrofalno izvjesce ?
O braćo Fondići, nasamarili ste sami sebe ovaj put.
[wink]
A mi slobodni strijeci sad haramo po dionicama koje vi možete samo sanjati [bye] [thumbsup]
Ja apriori ne tvrdim da oni čine lošu stvar, čisto me zanima rezon, strategija, ideja šta već… možda tehnički trejdaju pa je tu neki support nakon koje očekuju odbijanac… možda je kompanija dala neki guidance o budućim rsultatima, zaista ne znam, ali bilo bi lepo čuti. Čista da se cela priča na ovom topicu ne pretvori u prepucavanje hoćel gore ili dole… Ako će gore, zašta, a ko će dole, zašta to?
Belje postalo 100-postotni vlasnik Agroprerade
Belje je 24. studenoga od Agrokora kupilo 44.416 redovnih dionica Agroprerade te je postalo jedini vlasnik tog društva.
U kratkom priopćenju sa Zagrebačke burze se dodaje da ukupna nominalna vrijednost stečenih dionica iznosi 33,75 milijuna kuna. (pd)
http://www.poslovni.hr/vijesti/belje-postalo-100postotni-vlasnik-agroprerade-164758.aspx
Tu je i ključ zašto je Belje imalo gubitak u iznosu od 63 milijuna Kn jer je jako puno investiralo u 4q, tako je i bilo na ini prikazan veliki gubitak zbog jakog investiranja, a nakon što taj period završi prikazuje se dobit…….. Dali će dionica rasti ili padati ovisi o špekulantima, a ne o fondovima, kao na nekim dionicama, npr. ingra ili dlkv!
Toliko od mene…….. Pozdrav