P/E, P/B, P/S… se sastoje od eksterne tržišne komponente (P) i interne korporativne komponete (E, B, S…). Pokazatelji su u slučaju Belja dobri zbog niske tržišne komponete tj. niske cijene, a ne visokih internih komponenti tj. rasta prihoda, dobiti i profitabilnosti. Poslovanje je trenutno volatilno zbog zaliha i financiranja od strane povezanih društava i ti pokazatelji se okrenu u jednom kvartalu naglavačke.
Cijena hrane u svijetu raste, cijena zemlje u svijetu raste, cijena kvalitete u svijetu raste. Potrošnja svega u Hrvatskoj pada. Prehrambena industrija za razliku od građevinske, turizma ili telekoma ima veliki potencijal u supstituciji uvoza i na taj način kompanije mogu rasti unatoč smanjenja ukupnog tržišta.
Belje se trži ako da je građevinar bez perspektive, a perspektiva mu je više nego dobra. Situacija s podjelom dionica radnicima je kratkoročna, a dugoročno pozitivan jer se povećava free float, dostupnost i likvidnost dionice. Jedna od best buyuša.
Koja sexy analiza, pamet mi se topi na tipkovnici.
[smiley]
Neke stvari nisi dobro pogledao, iako se slažem s tobom da je Belje jedan od Best buy-a ovdje…
Ja bi čak rekao pick broj jedan….
Ono što nisi vidio (da li namjerno , nenamjerno) je da je Belje u ova tri kvartla Dobit iz Poslovanja (dakle poslovni prihodi-poslovni rashodi) povećao sa 35 mil. na 73. mil., a to je više od duplo !!!!
Sve je to naravno popraćeno s većim prihodima od prodaje i manjim rashodima (racionalizacija proizvodnje)….
Dakle, uz ovo da je cijena niska itekako stoji da Belje svoje poslovanje značajno unaprijedilo….
[/quote]
Nisam previdio, reko sam da je poslovanje volatilno i da će tako bit još nekoliko kvartala. Napredak poslovanja i investicije nisu upitne, ne bi ni gledo dionicu da jesu.
[/quote]
S velikim V.
Meni izgleda da bi se mogao ponoviti obrazac kao na JDPL nakon izvješća. Firma dobro posluje, ima još bolje izgede za budućnost, a trenutni gubitak se jednostavno trebao iskoristiti za jeftin dokup. Još jučer je bila 115 kn, a nu danas akcije, Srijeda u Belju [smiley]
A jesu popu….ovi najbrži
[/quote]
Da da i jučer smo mislili za onog što je prodao oko podne po 109,23 da je budala a ispao je pametan. Ljudi moji , ide ovo na 80 danas. Ja pola prodao danas na odbijancu s malim minusom.
[/quote]
Eto napokon i netko inteligentan da se pojavio ovdje, tako se to radi – svaka čast, ako ne ide ne ide, odes dalje i oprasis neki bolji cvijet, a ovaj poslije ako se i ispravi, u što sumnjam – uzmeš 50 % drugdje pa te baš briga [wink]
[/quote]
Slažem se, iako razumem i one koji vrte dugoročno pedale, pa ako panu s tricikla, panu, ako ne… Tour d Barnja je njihov!
[lol]
zanimljivo danas na belju……ne znaš tko tu koga navlači. Malo jaka prodaja, pa onda jaka kupnja. Hoćemo li na 85 ili na 97 ?
ovo je sprdačina od burze države i ulagača
dobro evo sad sam bar ušao s nekom sićom u belje da mi je zanimljivije pratiti
al ovo je sramotno navlačenje malih
Koje? Ko koga ovde navlači?
[/quote]
ONI KOJI SU KUPOVALI NA 55-60 NAVLACE OVE DRUGE DA KUPE NJIHOVE POSLJEDNJE UDJELE PRIJE NEGO ZAPALE U NOVE POBJEDE (vidjeti dobitaše u financ. izvjescima)…
AKO ZAISTA ZELITE KUPITI BELJE OD TAKVIH IGRACA – POGLEDAJTE OVE NALOGE NA 1000 i 1300 NA PRODAJI , ZATIM SE LIJEPO PRIMIRITE U KUPNJI I JA VAM GARANTIRAM – PROSUT CE VAM SE PO ONOJ CIJENI KOJU PONUDITE, MAKAR I ISPOD 90 …
JER OCITO JE DA TI "NALOZI" ŽELE POD HITNO VAN … VIDIO SAM IH I NA 2 KN NIZOJ CIJENI PRED 20ak MINUTA …
ETO, TAKO VAM SE LJUDI MOJI DIONICA KUPUJE U PADU, AKO VAS VEC NESTO SILI DA MORATE BAS U NJU
[wink]
Oni preostali radnici koji još nisu prodali a njih je prepostavljam više od pola, sad dok vide da pada navalit će na prodaju i nebi me čudilo da ga sruše i na 50 kn. Danas će saznati a sutra su dionice na burzi….katastrofa….Imate dobru cijenu vi koji ste kupili na 90 kn…sutra će bit kasno za prodaju….
Belje vam je u totalnoj banani experti moji, nema tu oporavka vise .. Uostalom, dovoljno je pogledati tko je u zadnji cas odglibio iz prvih 10, tko iz prvih 20 … i sve ce vam jasno biti gdje sada putuje Belje
ajd nas prosvjetili pa reci ko je to otisao iz prvih 20..iz prvih 10 vidimo da dokupljuju.
a tko je to izasao od 10-20 mjesta?
zanimljivo danas na belju……ne znaš tko tu koga navlači. Malo jaka prodaja, pa onda jaka kupnja. Hoćemo li na 85 ili na 97 ?
Prodaja navlači kupnju – i bez katastrofalnog izvješća – vidi se po nalozima .. Jedan veliki tjera male ispred sebe, sam nista ne kupuje, i onda se s prodaje prosipa po naivčinama u padu …
Ista stvar kao na DDJH pred par tjedana , identican "rukopis"
Znas me znam te a stari ?
[wink]
2315 na 93kn
MALOPRIJE JE BIO SA 5000 kom na 94 KN
E pa potrazite taj "rukopis" i na drugoj strani – preko kod prodaje i shvatit ćete tko kupuje a tko prodaje, a možda onda shvatite i gdje ce sutra biti Belje …
Ili kroz par dana, svejedno ..
No, kažem možda se ovaj s velikim nalogom "ohrabri" pa se stavi ispred svih sa 5000 kupnje na 95kn
BEZ TOGA – JASNO JE I IZ AVIONA DA JE RIJEC O NAVLACENJU NA KUPNJU
Budite razumni, pustite čovjeka prvo da kupi, vidite da njemu ovo Belje vise treba nego vama …
Ionako nece danas nigdje pobjeci sa ovako losim izvjescem
[thumbsup]