BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

P/E, P/B, P/S… se sastoje od eksterne tržišne komponente (P) i interne korporativne komponete (E, B, S…). Pokazatelji su u slučaju Belja dobri zbog niske tržišne komponete tj. niske cijene, a ne visokih internih komponenti tj. rasta prihoda, dobiti i profitabilnosti. Poslovanje je trenutno volatilno zbog zaliha i financiranja od strane povezanih društava i ti pokazatelji se okrenu u jednom kvartalu naglavačke.

Cijena hrane u svijetu raste, cijena zemlje u svijetu raste, cijena kvalitete u svijetu raste. Potrošnja svega u Hrvatskoj pada. Prehrambena industrija za razliku od građevinske, turizma ili telekoma ima veliki potencijal u supstituciji uvoza i na taj način kompanije mogu rasti unatoč smanjenja ukupnog tržišta.

Belje se trži ako da je građevinar bez perspektive, a perspektiva mu je više nego dobra. Situacija s podjelom dionica radnicima je kratkoročna, a dugoročno pozitivan jer se povećava free float, dostupnost i likvidnost dionice. Jedna od best buyuša.

Koja sexy analiza, pamet mi se topi na tipkovnici.

[smiley]

Neke stvari nisi dobro pogledao, iako se slažem s tobom da je Belje jedan od Best buy-a ovdje…
Ja bi čak rekao pick broj jedan….
Ono što nisi vidio (da li namjerno , nenamjerno) je da je Belje u ova tri kvartla Dobit iz Poslovanja (dakle poslovni prihodi-poslovni rashodi) povećao sa 35 mil. na 73. mil., a to je više od duplo !!!!
Sve je to naravno popraćeno s većim prihodima od prodaje i manjim rashodima (racionalizacija proizvodnje)….
Dakle, uz ovo da je cijena niska itekako stoji da Belje svoje poslovanje značajno unaprijedilo….
[/quote]
Nisam previdio, reko sam da je poslovanje volatilno i da će tako bit još nekoliko kvartala. Napredak poslovanja i investicije nisu upitne, ne bi ni gledo dionicu da jesu.
[/quote]
S velikim V.

Meni izgleda da bi se mogao ponoviti obrazac kao na JDPL nakon izvješća. Firma dobro posluje, ima još bolje izgede za budućnost, a trenutni gubitak se jednostavno trebao iskoristiti za jeftin dokup. Još jučer je bila 115 kn, a nu danas akcije, Srijeda u Belju [smiley]

u 10-53 se nastavlja, mislio sam da če čekat do 12 da se malo sve primiri al očito im to nije u interesu…

A jesu popu….ovi najbrži
[/quote]
Da da i jučer smo mislili za onog što je prodao oko podne po 109,23 da je budala a ispao je pametan. Ljudi moji , ide ovo na 80 danas. Ja pola prodao danas na odbijancu s malim minusom.
[/quote]

Eto napokon i netko inteligentan da se pojavio ovdje, tako se to radi – svaka čast, ako ne ide ne ide, odes dalje i oprasis neki bolji cvijet, a ovaj poslije ako se i ispravi, u što sumnjam – uzmeš 50 % drugdje pa te baš briga [wink]
[/quote]

Slažem se, iako razumem i one koji vrte dugoročno pedale, pa ako panu s tricikla, panu, ako ne… Tour d Barnja je njihov!
[lol]

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

zanimljivo danas na belju……ne znaš tko tu koga navlači. Malo jaka prodaja, pa onda jaka kupnja. Hoćemo li na 85 ili na 97 ?

ovo je sprdačina od burze države i ulagača
dobro evo sad sam bar ušao s nekom sićom u belje da mi je zanimljivije pratiti
al ovo je sramotno navlačenje malih

Koje? Ko koga ovde navlači?
[/quote]

ONI KOJI SU KUPOVALI NA 55-60 NAVLACE OVE DRUGE DA KUPE NJIHOVE POSLJEDNJE UDJELE PRIJE NEGO ZAPALE U NOVE POBJEDE (vidjeti dobitaše u financ. izvjescima)…

AKO ZAISTA ZELITE KUPITI BELJE OD TAKVIH IGRACA – POGLEDAJTE OVE NALOGE NA 1000 i 1300 NA PRODAJI , ZATIM SE LIJEPO PRIMIRITE U KUPNJI I JA VAM GARANTIRAM – PROSUT CE VAM SE PO ONOJ CIJENI KOJU PONUDITE, MAKAR I ISPOD 90 …

JER OCITO JE DA TI "NALOZI" ŽELE POD HITNO VAN … VIDIO SAM IH I NA 2 KN NIZOJ CIJENI PRED 20ak MINUTA …

ETO, TAKO VAM SE LJUDI MOJI DIONICA KUPUJE U PADU, AKO VAS VEC NESTO SILI DA MORATE BAS U NJU

[wink]

Kressho

Oni preostali radnici koji još nisu prodali a njih je prepostavljam više od pola, sad dok vide da pada navalit će na prodaju i nebi me čudilo da ga sruše i na 50 kn. Danas će saznati a sutra su dionice na burzi….katastrofa….Imate dobru cijenu vi koji ste kupili na 90 kn…sutra će bit kasno za prodaju….

Belje vam je u totalnoj banani experti moji, nema tu oporavka vise .. Uostalom, dovoljno je pogledati tko je u zadnji cas odglibio iz prvih 10, tko iz prvih 20 … i sve ce vam jasno biti gdje sada putuje Belje

ajd nas prosvjetili pa reci ko je to otisao iz prvih 20..iz prvih 10 vidimo da dokupljuju.
a tko je to izasao od 10-20 mjesta?

Lojtra još bi tako i završilo da to netko proturi na glavni dnevnik

zanimljivo danas na belju……ne znaš tko tu koga navlači. Malo jaka prodaja, pa onda jaka kupnja. Hoćemo li na 85 ili na 97 ?

Prodaja navlači kupnju – i bez katastrofalnog izvješća – vidi se po nalozima .. Jedan veliki tjera male ispred sebe, sam nista ne kupuje, i onda se s prodaje prosipa po naivčinama u padu …

Ista stvar kao na DDJH pred par tjedana , identican "rukopis"

Znas me znam te a stari ?

[wink]

Kressho

definitivno. Netko tko želi kupiti belje sigurno neće staviti na bid 5000 komada

2315 na 93kn

MALOPRIJE JE BIO SA 5000 kom na 94 KN

E pa potrazite taj "rukopis" i na drugoj strani – preko kod prodaje i shvatit ćete tko kupuje a tko prodaje, a možda onda shvatite i gdje ce sutra biti Belje …

Ili kroz par dana, svejedno ..

No, kažem možda se ovaj s velikim nalogom "ohrabri" pa se stavi ispred svih sa 5000 kupnje na 95kn

BEZ TOGA – JASNO JE I IZ AVIONA DA JE RIJEC O NAVLACENJU NA KUPNJU

Budite razumni, pustite čovjeka prvo da kupi, vidite da njemu ovo Belje vise treba nego vama …

Ionako nece danas nigdje pobjeci sa ovako losim izvjescem

[thumbsup]

Kressho

bome ih je kupio i to svih 5000.
zanima me je li tko primijetio promet ovih dana?
šta se događa sa top10? samo danas je prošlo dionica za top4 poziciju

New Report

Close