BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Koliko je dobrih izvještaja proteklih godina bilo a da nisu utjecali na cijenu dionica, ali zato "loša" utječu itekako.

To je samo dokaz psihološkog stanja ljudi, predvidljivo.

dajte pustite vise komentiranja na forumu sa ljudima koji ne razumiju izvjesca ili ih ne zele pogledat.

Jos sam jucer rekao tko ne vidi da je ovo izvjesce dobro neka malo uzme knjigicu u ruke pa neka si pogleda, bas me zanima da li bi ovo potpisao PWC.

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

interesantno ovo događanje na belju…….todorićevi financijaši rade punom parom…..kako i nebi kad su morali raditi i subotama…..a neki su i nedeljom dolazili na posao

nije ovo igra za malu djecu

nemam belje, ali imam dalekovod, a slicnost je izgleda da kod firme kod koje se ocekivalo nelose poslovanje zadnji kvartal napravi raspad (nisam citao izvjesce, gledam samo vijest na poslovnom). izgleda da sam opet nesto naucio: ne projeciraj kvartalne dobiti za procjenu cijele godinu, ne oslanjaj se na ttm za ocekivanja kalendarske godine.

Pa logično je da su kamate 111mil. kn,ako je todorić uložio u belje 1,7-2 milijarde kuna izračunajte kolike su godišnje kamate?To su kamate od 6-6,5%!Čemu se mi čudimo?Pa amortizacija je 190mil kn,samo treba znati što je amortizacija i kako ona utječe na dobit.Imamo zbroj amortizacije i rashoda na kamate od 300mil kn i mi se čudimo kako je firma u minusu?Pa svaka investicija se mora amortizirati i ta amortizacija smanjuje dobit,ako bi odbili amortizaciju belje je već danas u plusu 130mil. kn.Zar je netko misli da će todorić investirati a da neće amortizirati investiciju?

Belje je očito žrtvovan unutar Grupe, financijski rashodi prema povezanim društvima su porasli 4 puta, za 56 mln kn

Kada se nešto piše onda treba razumjeti što se piše,naravno da su porasli financijski rashodi jer je u belje uložen u toku 2010g ogroman novac,pogledaj koliko je porasla aktiva,pa to je ulaganje u belje,kratkoročne obaveze su narasle sa 1,4 na 2 milijarde i to su te investicije u belje.Zar će farme izniknuti bez investicija,zar će tvornica stočne hrane povećati proizvodnju bez investicija,zar će najmodernija klaonica kapaciteta 600tis grla izniknuti iz zraka?

Ne mogu razumjeti ovu paničnu rasprodaju?Kao da belje nije povećalo i kontinuirano povećava proizvodnju u svim segmentima poslovanja,zar je to moguće bez investicija,pa EBIT belja je pozitivan na 38 mil.kn,pa samo sa manipulacijama zaliha kojih ima 806 mil. kn belje može prikazati rezultat i dobit naštimati kako i koliko želi,ključ vrijednosti belja je kontinuirani rast u svim segmentima poslovanja i belje se danas nalazi u sred investicijskog ciklusa a mi smo razočarani sa računom dobiti i gubitka.Svašta?Izgleda da će nam tek dolazak stranih fondova pokazati koliko belje vrijedi jer vidim da je besmisleno uopće i raspravljati o vrijednosti belja jer todorić uloži u belje 2 milijarde kuna a mi se pitamo danas dali čitavo belje vrijedi milijardu kuna.Postavite si pitanje dali bi vi investirali u belje 2 milijarde kuna da procjenjujete da to vrijedi milijardu?
[/quote]

A kao cilj je finansijkog izveštavanja naštimavanje i friziranje resultata? Naravno, po tvome ćefu…

Inostranih fondova, kojih fondova?

Ko će da stavi pare u kompaniju koja ima većinskog vlasnika o kojem direktno ovisi i poprilično breme duga? 38 miliona na visinu prodaje? U državu u kojoj se ne zna ko pije, a ko plaća… Come on… pa ima na svetu kompanija i kompanija prema kojima je Belje kikiriki… nemoj na nasmejavat molim te.

Verujem da će Todorić od ovoga napravit dobru priču, no dotad će još mnogo Save i Dunava proći ispod mostova… a vi ćete da gubite i dobivate… Ipak, čuvajte se situasije dillutiona, sa ovakvim dugom, sve je moguće. Lep pozdrav.

Tira tara i pastira u frulicu kad zasvira...

10:53 nastavak

No pain no Game

u 10-53 se nastavlja, mislio sam da če čekat do 12 da se malo sve primiri al očito im to nije u interesu…

idući tjedan će bit bolje...

Pa logično je da su kamate 111mil. kn,ako je todorić uložio u belje 1,7-2 milijarde kuna izračunajte kolike su godišnje kamate?To su kamate od 6-6,5%!Čemu se mi čudimo?Pa amortizacija je 190mil kn,samo treba znati što je amortizacija i kako ona utječe na dobit.Imamo zbroj amortizacije i rashoda na kamate od 300mil kn i mi se čudimo kako je firma u minusu?Pa svaka investicija se mora amortizirati i ta amortizacija smanjuje dobit,ako bi odbili amortizaciju belje je već danas u plusu 130mil. kn.Zar je netko misli da će todorić investirati a da neće amortizirati investiciju?

Bravo kolega ta neće platit na tih 190mkn 20% poreza tj 38mkn Tih 38mkn je ostalo u firmi

ovo je sprdačina od burze države i ulagača
dobro evo sad sam bar ušao s nekom sićom u belje da mi je zanimljivije pratiti
al ovo je sramotno navlačenje malih

Postanite Eu-robovi

koje je ovo bilo šišanje jutros [lol]

u 10-53 se nastavlja, mislio sam da če čekat do 12 da se malo sve primiri al očito im to nije u interesu…

A jesu popu….ovi najbrži

New Report

Close