BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ja mislim da će tu biti previše onih koji će prodavat. Ne vidim uopće razlog zašto je dionica narasla sa 90 na 115. Ako je to zbog izvješća, onda će sutra biti gadnog pokolja

slažem se, jako loše izvješće, sutra potop, insajderi su očito već jučer imali info i prodavali…sitna boranija nahebat će sutra [embarass]

sve što pišem je osobno mišljenje, nije nagovor na kupnju ili prodaju dionica

Procjene su različite i sigurno ima i onih koji nisu pretjerano razočarani i koji ovo vide kao samo jednu stanicu u vožnji prema svome cilju.
Iskreno, nisam se nadao ovakvom izvješću..

a cuj. sta da se lazemo..normalno da smo svi ocekivali najmanje lanjsku dobit a negdje u primislima i dosta vecu..samo ovo izvjesce je samo igra brojki. poveca prihode 100mil a dobit se smanji za 128mil…sta je stvarno stanje nazalost nismo saznali..

sad smo i situaciji da ce mnogi htjeti izaci i ako se ne pojavi neki kupac koji zna ili osjeca nesto drugo to ce biti sutra malo teze…
mislim da ce najvise profitirati ovi sta su uspjeli juce i danas izaci…meni nije zao sta nisam..odlucio sam se za dugorocno strategiju i da nema belja stvarno ne znam u koju bi drugu dionicu stavio.

mislim da je najcrni scenarij da padne nazad do 60 (mislim da je to prilicna mala vjerovatnost)..prvo sta sam napravio je podjelio lovu koju imam sa 60 da vidim kolko je to jos extra dionica [smiley]

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 659.983 8,03 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 37.762 0,46 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
5. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
6. PERČIN ANTUN 15.610 0,19 Osnovni račun DUBROVNIK, HRVATSKA
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.885 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. PBZ D.D. 12.007 0,15 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. PBZ D.D. 10.060 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. CENTAR BANKA D.D. 10.039 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA

ajd, barem 1 iz top 10 povecava..pbz za 1330komada…
da unesemo malo optimizma [smiley]

ajme ovo je loše, kafastrofa u odnosu na predviđanja.. i sve to naravno baš na dan kad ja odem sa posla u pol 4.

sutra blokada i bežanija… štaš

[undecid] [undecid] [undecid]

Investicije još nestvaraju novu vrijednost, nego opterećuju firmu.
Dugoročno, izvješće mi se sviđa, kratkoročno katastrofa. Za 3-5 godina biti će to fantastična firma, samo čeka li se nama toliko…

Ljudi moji smjesni ste na temelju cega ste kupovali zadnjih dana?vjerovali ste nvodno u ovu dionicu a samo ste mogli nagdjat kakvo ce bit izvjesce i sad kad je ono losije svi se spremte za bezaniju i dionica vise nis ne vrijedi,jel?Meni je to smijesno a vi radite po svome.

Ja ne vidim niti katastrofe niti horora u izvjescu. Pozivam i druge da analiziraju pa cemo vidjet na cemu smo.

Firma je povecala prodaju i to je najbitnije. Imali su znacajne akvizicije sto sigurno jako kosta. Povecanje materijalnih troskova je ocekivano. Ako su cijene tvojih proizvoda na maksimumu (psenica, kukuruz, secerna repa) onda je normalno da ces na vrijeme kupovati sto vise gnojiva, sjemena, pesticida i drugih materijala. Neces cekati da narastu cijena sirovina. Oni ce sijati ove godine puno vise jer je i prilika za zaradu puno veca. Imali su ogromne investicije koje s obzirom na atraktivnost zarada u poljoprovrednom sektoru imaju smisla.

Po meni je firma koja povecava prodaju i povecava investicije uvijek interesantna. Problem su firme koje smanjuju investicije (ili ih uopce nemaju), smanjuju prodaju, smanjuju troskove za place itd.

Ja mislim da gubitci nisu rezultat toga sto se poslovanje pogorsalo (bilo bi mi drago ako netko moze ukazati na pogorsanje poslovanja) nego sto se investira u ekspanziju proizvodnje.

Ko misli da je izvjestaj horor sutra odmah prodati na otvaranju da ne bi imao problem sa spavanjem.

***Ovo nije poziv za kupnju ili prodaju dionica Belja nego na raspravu o istoj. Ja nisam kvalificirani financijski savjetnik. Posjedujem BELJE-R-A.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

opet se pokazuje da je burza mjesto gdje imučni postaju još imučniji a sirotinja gola i bosa…..

burza je mjesto gdje siromašni "dolaze" loše obučeni a odlaze goli i bosi. žalosno ali istinito.

Slažem se sa Twikserom, ali ulagači na zse žele instant dobit, instant dividendu, instant zaradu, tko će čekati godinu dana? Ako se održi iznad 80 ja ću biti zadovoljan…

uh… ja nisam nikad ni ocekivao da ce belje izravno iskazivati veliku dobit, ali nisam ipak mislio da ce u minus. Danas sam se dvoumio da li ici u dokup ispod 110 i sve do izvješća mi je bilo žao što nisam. A što s ovim što imam stvarno neznam, mislim da ipak necu prodavat, ali me zivo zanima koliko ce past. Nekako mi realno izgleda povratak na onih 90 kn s kojima smo se dugo borili, mozda koju kunu ispod, sve vise od toga bi bilo ipak previše

e ekipa će bit na kraju dividenda ili ne?

..stoga sam danas ponosan čovjek jer sve što sam izgradio danas sam svojim potpisom predao hrvatskoj državi...

još nitko se nije sjetio radnika … kad vide cijenu sutra, preksutra

Barona za moderatora a šefa za direktora ... moji postovi nisu nagovor na kupnju ili prodaju vrijednosnica

New Report

Close