BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Belje je jedna od rijetkih firmi u našoj zemlji koja ima sirovinu,proizvodnju,dobar prepoznatljivproizvod i kroz konzum plasman na tržište.
Naravno belje je prisutno i u ostalim trgovačkim kućama(plodine,kaufland,mercator itd,itd)
Da ne govorim da kroz konzumovu veleprodaju također cirkuliraju prema manjim trgovinama,hotelima
Belje trenutno ne ovisi o nikome
Recimo ,neke druge firme iz agrokora,zvijezda ili ledo,također su to ok firme,daleko od toga,ali one nemaju sirovinu.Imaju proizvodnju ,imaju plasman na tržište ali sirovinu nabavljaju sa strane
A sirovina je iz dana i dan sve skuplja,pa tako i finalni proizvod.Tako je to kod većine sličnih firmi kod nas
Dok belje ima zemlju,vinograde,stočne farme,znači ima sve svoje
Nekako mi se čini da će to u budućnosti biti jako bitno
Vrijeme će pokazati svoje

"Belje je jedna od rijetkih firmi u našoj zemlji koja ima sirovinu"

– Ovaj podatak je " SRŽ " cijele priče vezan uz strašan potencijal rasta i razvoja Belja

– Sa ovom sjetskom krizom vezanom uz proizvodnju i nestašicu hrane, samo još više dolazi do VAŽNOSTI proizvodnja osnovnih sirovina. Belje je upravo u tom segmentu trenutno lider u Hrvatskoj i zbog tog će zasigurno još dugo biti u središtu pozornosti ulagačima u dionice Belja.
To nije ničija želja već jednostavno TRENUTNA ČINJENICA.

– Ovaj podatak je " SRŽ " cijele priče vezan uz strašan potencijal rasta i razvoja Belja

ma ima sve..nema sta nema..ima tu kolega koji prate i strane proizvodjace hrane i dosta su upuceniji pa neka kazu ako znaju nekog proizvodjaca vani koji ima tako zaokruzenu proizvodnju kao belje. mislim da ih u regiji u kojoj belje i posluje nema niti na vidiku. a ne samo da je zaokruzio proizvodnju nego svi ti postojeci i buduci kapaciteti su GRANDE. da ti se u glavi zavrte brojke…

ovisi o umjetnim gnojivima (pretpostavljam da uzima petrokemiju) a u drugome svemu maltene drzi monopol.

Kad se o dionici piše samo i samo sve super a u kratkom vremenu naraste 90 % takvo pisanje ima smisla…
………..ali zunate i onu staru #kad svi uđu u jedan brod on se može i prevrnut#

ps Dioničar sam BLJA troznamenkasto

[thumbsup]

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

Kad se o dionici piše samo i samo sve super a u kratkom vremenu naraste 90 % takvo pisanje ima smisla…

hehe, ni meni nije draga te euforija al sta cu kad sam i sam podlego pod nju…mozda ju malo i potaknuo.
al kad u ovoj firmi vidim samo zlatnu buducnost. nebi imao nista protiv da se nadje i koji oponent sa nekim kontra argumentima da nesto novo naucimo.

hehe, ni meni nije draga te euforija al sta cu kad sam i sam podlego pod nju…mozda ju malo i potaknuo.
al kad u ovoj firmi vidim samo zlatnu buducnost. nebi imao nista protiv da se nadje i koji oponent sa nekim kontra argumentima da nesto novo naucimo.
[/quote]
A čuj ima i jednog i drugog uvijek..ništa nije ni crno ni bijelo
Ovdje pozitiva prevladava.. ima puno razloga zašto je tako i uglavnom su na ovom topicu i nabrojani.
Jedina mala nesigurnost trenutno je onaj slavonac koji ima nekakvih, vjerujem, samo manjih problema u poslovanju a i to je vezano za strukturu dioničara a ne za poslovanje belja
Vjerujem da će smjer odrediti izvješće koje ako bude dobro može produžiti dobrano ovaj rast..
A što se tiče oponenata..pa prvi će po ustaljenoj praksi biti kolega ING čim proda tih svojih 101-nu dionicu koju posjeduje(barem je do sada tako radio na ostalim temama)
Kolega ING
Ne zunam ja tebe ništa nažalost
I brod se ne prevrće kad svi uđu u njega nego kad svi stanu na jednu stranu broda..

sijem žito raste grahorica

….ispravak – dopune vidim da je kolega lima večeras nepogrješiv

….precizno posjedujm još 960 dionica BLJA u Petak ipak otpustio dodatnih 1640

….lima rekao bi čovjek po pisanju da ste doživjeli neke brodolome

….očekivao sam Vaše argumente na IGHau

ljudi sretan sam zbog vas …ali nemojte zaboravit za fond za privatizaciju ima 8 %
pazite se lavine..

ljudi sretan sam zbog vas …ali nemojte zaboravit za fond za privatizaciju ima 8 %
pazite se lavine..

u kom smislu lavine?
ko zna po kojem modelu ce se rjesavati tih 8%, kada i po kojim cjenama. a i nevidim po kojem bi to scenariju dugorocno trebalo biti zabrinjavajuce?

….lima rekao bi čovjek po pisanju da ste doživjeli neke brodolome

….očekivao sam Vaše argumente na IGHau

Kolega ING
Kad već mogu ja mogli bi se i vi potruditi da barem ispravno napišete moj nick name
Onako ..čisto zbog lakše i fer komunikacije bez omalovažavanja
Što se tiče brodoloma imao sam ih dovoljno ali ovo je ipak poslovni forum pa ne bih off topic
Argumenti..
Ja svoje argumente i saznanja koristim kad kupujem ili prodajem dionicu, ne djelim ih javno
Ovdje raspravljam i komuniciram sa ostalim investitorima..iznesem svoje viđenje, ponekad oponiram, eventualno upozorim na nečije navlačenje ili iznošenje neistina(kao u tvom slučaju)
I ono najvažnije..izbjegavam zatrpavati teme negativnim komentarima ako ne posjedujem dionicu..čak ni kad ju planiram kupiti.
To ne radim jer smatram da znam dovoljno da donesem odluku i ne treba mi ničija pomoć u tome niti da netko proda da bi eventualno ja kupio
Istina, povremeno me uhvati euforija pa pretjeram u hvaljenju a kad se dogodi nekakav neplanirani negativni scenario ispucam se u par poruka i to je to
Nego kolega ING..napisao si skoro 1000 poruka a još si moderiran a vidim i da ti brišu poruke stalno..
Zato molba u svrhu kvalitetnije i jednostavnije komunikacije…daj počni već jednom pisati pošteno i bez navlačenja.
Muka je raspravljati s osobom čije poruke se mora čekati po pola sata da se pročitaju a dobar dio ih se obriše pa nastane rupa raspravi

sijem žito raste grahorica

Muka je raspravljati s osobom čije poruke se mora čekati po pola sata da se pročitaju a dobar dio ih se obriše pa nastane rupa raspravi

onda je jedino rjesenje da se pobratimite sa zahtjevom za prijateljstvom pa cete vidjeti poruke prije moderiranja [smiley]

lime,

[thumbsup]

New Report

Close