Vijest koja bi mogla potaknuti kretanje cijene !!!!!
– Agrokor je u svojoj obvezujućoj ponudi u trećem mjesecu ponudio za dionicu vrtoglavih 1000 kuna.
– Po pisanju media svi su tada bili začuđeni ponudom.
Ne znam tko ovo agresivno prodaje danas ali:
01.02.2011 > T: 27.01.11 Pros. cijena: 90,07
RB Dioničar Broj %
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92%
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 659.983 8,03%
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47%
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42%
5. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 27.847 0,34% +1000 kom
6. PERČIN ANTUN 15.610 0,19%
7. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.885 0,17%
8. PBZ D.D. 11.657 0,14%
9. CENTAR BANKA D.D. 10.039 0,12%
10. PBZ D.D. 8.560 0,10% + 400 kom
Gledajući situaciju realno. Tehnički smo probili dno zastavice, tako da na prvu loptu izgleda da je ona sugerirala preokret trenda. S druge strane proboj se nije desio na jakom prometu tako da prethodni zaključak nije potvrđen….
Jučer sam kupovao (jest da sam mogo i povoljnije), i danas ću opet…
Sad mislim da će smjer kretanja ove dionice uvelike zavisiti o Crobi-u. Naravno, dok ne dođe izvješće.
Treba imati na umu da ćemo uskoro (slijedeći mjesec) imati jakog kupca na ovoj dionici pošto Belje ulazi u Crobex (indexni fond).
Činjenica je da prvih 10 dokupljuje.
molim odgovor ako netko zna, kada OTP počinje kupovat, mora li čekat da uđe u index ili može i prije?
hvala!
PS-može odgovor i od nekog iz OTP fonda, znam da pišuu tuda, može i na PM, diskrecija zajamčena
Gledajući realno,tko prije kupi manje će novaca izdvojiti za istu količinu dionica,naravno ne znači da cijena ide samo uzlazno,ali ipak će biti tako još dugo vremena…
Gledajući realno,tko prije kupi manje će novaca izdvojiti za istu količinu dionica,naravno ne znači da cijena ide samo uzlazno,ali ipak će biti tako još dugo vremena…
wtf
– I prije samog ulaska Belja u CROBEX,moguće je da dođe do zanimljivog kretanja cijene dionice, zbog ovih zbivanja oko Merkatora.
– Za razliku od 2 mjeseca prošle godine kada su svoj udio u Merkatoru prodavale banke ( do prodaje dionica Agrokoru nije došlo zbog političkog pritiska koji je dolazio iz NLB-a, banke koja je u državnim rukama), sada 23,3% udjela prodaje Pivovarna Laško putem javnog natječaja (po pravilu tko ponudi više ).
– Agrokor je već pokazao koliko je spreman ponuditi za dionicu, kada su svi ostali iznenađeni cijenom od 1000 kuna.
– Agrokor bi veoma lako mogao doći i do drugih 10% udijela u Merkatoru, koji je u vlasništvu privatnih banaka, predvođene Unicredit bankom. Unicredit se jako zalagao na prošlom natječaju da kupac udijela banaka, bude upravo Agrokor.
– Pod pritiskom politike na kraju se odustalo od prodaje udijela, ali kada se pojavila vijest u 9mj. da Pivovarna Laško razmišlja o prodaji svog udijela, evo kako je na tu vijest reagirao Todorić.
– I prije samog ulaska Belja u CROBEX,moguće je da dođe do zanimljivog kretanja cijene dionice, zbog ovih zbivanja oko Merkatora.
– Za razliku od 2 mjeseca prošle godine kada su svoj udio u Merkatoru prodavale banke ( do prodaje dionica Agrokoru nije došlo zbog političkog pritiska koji je dolazio iz NLB-a, banke koja je u državnim rukama), sada 23,3% udjela prodaje Pivovarna Laško putem javnog natječaja (po pravilu tko ponudi više ).
– Agrokor je već pokazao koliko je spreman ponuditi za dionicu, kada su svi ostali iznenađeni cijenom od 1000 kuna.
– Agrokor bi veoma lako mogao doći i do drugih 10% udijela u Merkatoru, koji je u vlasništvu privatnih banaka, predvođene Unicredit bankom. Unicredit se jako zalagao na prošlom natječaju da kupac udijela banaka, bude upravo Agrokor.
– Pod pritiskom politike na kraju se odustalo od prodaje udijela, ali kada se pojavila vijest u 9mj. da Pivovarna Laško razmišlja o prodaji svog udijela, evo kako je na tu vijest reagirao Todorić.
Mislim da im je pametnije bilo pojacati investiranje u poljoprivrednu proizvodnju nego u maloprodaju. Inflatorna ocekivanja rastu, a u maloprodaji je puno teze braniti margine zarade nego u poljoprivrednoj proizvodnji. Naravno povecanje udjela na trzistu uvijek pomaze.