BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ROBILAD 1,tko ne želi vidjeti što je belje bolje ga ne nagovarati na kupnju,ja sam na ovome forumu napisao podatak da belje posjeduje 20000 hektara zemlje ili 200 milijuna m2 zemlje.Ako više što treba objašnjavati o veličini,budućnosti i snazi belja onda je to sizifov posao,nema nikakvog smisla.

Imam isto tako informacije iz prve ruke da radnici jako dobro znaju koliko belje vrijedi i to vide kao priliku života tj. ne pada im na pamet prodavati na ovim razinama,barem ne velikoj većini.
Ispravi me ako su informacije netočne?

***obrisano***

Kolega Osmo, ima jos dionica kojima samo zemljiste vrijedi mnogo vise od same dionice a na nekima nema kupnje uopce tako da taj podatak ne znaci mnogo, dobro dodje za druk kada dionica galopira gore.

Reci mi jednu koja je u dvije godine udvostručila prihod,da je kupim???A što se druka tiče to je sizifov posao,da druk na forumima podiže cijenu dionica onda ni ti ni ja na forumu nebi mogli doći na red.

sve je to ok ali zemlja je u 30-godišnjoj koncesiji a ne u vlasništvu

ROBILAD 1,tko ne želi vidjeti što je belje bolje ga ne nagovarati na kupnju,ja sam na ovome forumu napisao podatak da belje posjeduje 20000 hektara zemlje ili 200 milijuna m2 zemlje.Ako više što treba objašnjavati o veličini,budućnosti i snazi belja onda je to sizifov posao,nema nikakvog smisla.

Imam isto tako informacije iz prve ruke da radnici jako dobro znaju koliko belje vrijedi i to vide kao priliku života tj. ne pada im na pamet prodavati na ovim razinama,barem ne velikoj većini.
Ispravi me ako su informacije netočne?

burza je mjesto gdje siromašni "dolaze" loše obučeni a odlaze goli i bosi. žalosno ali istinito.

Odnos koncesije i vlasništva je oko 55:45% u korist koncesije,to su moje info.

koje info?? od vidovitog milana?? pa imaš prospekt od belja pa čitaj

Odnos koncesije i vlasništva je oko 55:45% u korist koncesije,to su moje info.

burza je mjesto gdje siromašni "dolaze" loše obučeni a odlaze goli i bosi. žalosno ali istinito.

Kolega Osmo, ima jos dionica kojima samo zemljiste vrijedi mnogo vise od same dionice a na nekima nema kupnje uopce tako da taj podatak ne znaci mnogo, dobro dodje za druk kada dionica galopira gore.

ima…ima i dionica koje se isto tako trze ispod bv-a…ali nijednu ne drzi todoric, u nijednu se ne ulaze ovako i niti jedan nema niti blizo ovakav potencijal..niti jedna nema ovakve prihode..kazu da nije u prihodima sve..mozda i nije u podravci gdje su nesposobni od tih prihoda napraviti dobit kak se spada..al sumnjam da todoric nece konsolidirati i racionalizirati proizvodnju do bola da to bude itekako isplativo..e kad nadjes takvu firmu reci pa da malo diversificiram portfelj..do tada sam 100% samo u belju..kad propadne i ja sam propo [smiley]

Da li ovu dionicu vrijedi imati u portfelju i brutalno je kupuvati ispod 100, u prilog idu ovi višednevni milijunski prometi.

Takođe, o kojem se ovdje rudniku zlata radi, govori i to, da o ovoj dionici na poslovnom forumu zapravo već 2 mjeseca, usprkos neprestanim velikim prometima vlada " ZAKON ŠUTNJE " od strane već jako dobro nam znanih, po fantastičnim zaradama poznatih investitora ( KOJE NE ŽELIM OVDJE NABRAJATI ,A SAMI SE VOLE HVALITI ), a inače pišu na svim mogućim temama ali o Belju ni " Z ". kao da se tim dionicama trguje na Varšavskoj a ne na Zagrebačkoj burzi.

Nadam se skoroj pojavi mirovinskih fondova, koji bi dionicu definitivno u velikoj mjeri zaštitili od raznoraznih "MANGUPA", dali joj stabilnost i omogućili zdrav rast.

lp.

5. PERČIN ANTUN 14.176 0,17
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.885 0,17
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 11.337 0,14
8. PBZ D.D. 10.770 0,13
9. CENTAR BANKA D.D. 9.639 0,12
10. BAKIĆ NENAD 8.630 0,11 -4017

1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. PERČIN ANTUN 14.440 0,18 Osnovni račun DUBROVNIK, HRVATSKA
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.885 0,17 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 11.337 0,14 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. PBZ D.D. 10.770 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. CENTAR BANKA D.D. 9.639 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 8.009 0,10 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
Ukupno: 78,65
g. Bakic je izasao iz top 10.

Nisam rekao da belje ne vrijedi, uostalom i sam sam imao ovu dionicu nedavno, kupovao za 60,xx prodao za ispod 85, napravio krivu procjenu i izasao prerano, greska, mogao sam uzeti vecu zaradu. I ne znaci da necu ponovno ulaziti.

SPORTRI,taj prospekt o kojem ti pričaš je iz 2003g i točno je da je tada belje imalo samo 60mil. kn knigovodstveno zavedenog zemljišta,međutim pogledaj nova financijska izvješća i vidjet ćeš da u bilancama pod materijalna imovina stavka zemljišta iznosi 450mil kn.Sigurno se pitaš što se promijenilo?Ljudi koji su dobili povrat zemljišta svi su odreda prodavali,pa nije država bila vlasnik svih zemljišta prije 1945g,to zemljište je tada nacionalizirano i tko je po zakonu o povratu imao pravo na povrat iskoristio je to i prodao todoriću.Ne zaboravi da je taj knjigovodstveni dio zemljišta koji se vodi na vrijednosti od 450mil. kn samo dio zemljišta jer se radi o nekonsolidiranom izvješću.Toliko od vidovitog milana.

tnx Milane 🙂
bez ljutnje, ja volim kada ljudi brane svoje stavove argumentima
lijepi pozdrav

SPORTRI,taj prospekt o kojem ti pričaš je iz 2003g i točno je da je tada belje imalo samo 60mil. kn knigovodstveno zavedenog zemljišta,međutim pogledaj nova financijska izvješća i vidjet ćeš da u bilancama pod materijalna imovina stavka zemljišta iznosi 450mil kn.Sigurno se pitaš što se promijenilo?Ljudi koji su dobili povrat zemljišta svi su odreda prodavali,pa nije država bila vlasnik svih zemljišta prije 1945g,to zemljište je tada nacionalizirano i tko je po zakonu o povratu imao pravo na povrat iskoristio je to i prodao todoriću.Ne zaboravi da je taj knjigovodstveni dio zemljišta koji se vodi na vrijednosti od 450mil. kn samo dio zemljišta jer se radi o nekonsolidiranom izvješću.Toliko od vidovitog milana.

Zar ne vidiš da se netko na belju igra market markera,kupi na 91kn pa prodaje na 93-94kn,međutim nisu ljudi ovce i pomalo kuže stvar,to je jedini razlog što cijena drastično ne ide gore.Vidi se da sada pada likvidnost i da se skoro neće moći lako kupiti bez podizanja cijene.Taj netko koji to radi jako dobro zna koliko belje vrijedi i zato se i igra.

New Report

Close