BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Agrokor je većinskji vlasnik, gdje za njegove obveze po ovim obveznicama garantira ,ne BELJE, već Agrokor sa svojim većinskim udjelom u Belju.

Ovo jednostavno nije točno. Tko ne vjeruje, nek pročita tekst najave. Firma garantira za Agrokorove dugove, a ne Todorić samo svojim dionicama. Da je poštenja, tu bi sad neki mali dioničar mogao tražiti da ta firma garantira i za njegov privatni komercijalni kredit čime bi si smanjio kamatu.

Doduše, na ovoj temi je to malo deplasirano jer, koliko sam vidio, Belje, za razliku od nekih drugih Todrićevih firmi, nije dalo jamstvo za navedene obveznice.

Ovo jednostavno nije točno. Tko ne vjeruje, nek pročita tekst najave. Firma garantira za Agrokorove dugove, a ne Todorić samo svojim dionicama. Da je poštenja, tu bi sad neki mali dioničar mogao tražiti da ta firma garantira i za njegov privatni komercijalni kredit čime bi si smanjio kamatu.

hehe..velis bilo bi ljepse kad bi on stalno ulagao u belje i povecavao BV i dobit i sve a da jedino on snosi rizik..on ulozi 25milja Eura u energanu i time ti dobrano poveca vrijednost dionice, kupi mlinar mlinarstvo i poveca ti vrijednost..niko se ne buni..a onda digne kredit gdje su nek druge firme jamci i onda ne valja [undecid]

Uloži firma ne on.
a garantira firma za njegov kredit u agrokoru.
nije dunlop isto…

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

hehe..velis bilo bi ljepse kad bi on stalno ulagao u belje i povecavao BV i dobit i sve a da jedino on snosi rizik..on ulozi 25milja Eura u energanu i time ti dobrano poveca vrijednost dionice, kupi mlinar mlinarstvo i poveca ti vrijednost..niko se ne buni..a onda digne kredit gdje su nek druge firme jamci i onda ne valja [undecid]
[/quote]
Znači on je osobno ili preko Agrokora direktno uložio u Mlinar, energanu, itd. i onda je sve to poklonio Belju?

Uloži firma ne on.
a garantira firma za njegov kredit u agrokoru.
nije dunlop isto…

je, a koja firma je ulozila? to su sve povezana drustva..ja nemam pojma ko je ulozio dali agrokor ili belje ili on osobno (to ipak vjerovatno ne) a vidim da se u belju gomilaju investicije i povecava vrijednost firme..

Znači on je osobno ili preko Agrokora direktno uložio u Mlinar, energanu, itd. i onda je sve to poklonio Belju?

e pa neznam…jel ti znas?
pricam o ovim svim prijasnjim investicijima (mlinar, energana i sve ostalo sta ce se dogodit?

Ovo belje je ipak kao stvoreno za trejdati. Danas na 95 prodao par 1000 komada. Sada čekam na 88. I onda čemu raditi pitam se ja 🙂

Radi medugeneracijske solidarnosti!!

Pratite li vi ove igrarije na nasem belju?

“The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.”

Pratimo i zarađujemo na valovima 🙂

Ne sijećam se u protekle 2 god. da sam ovako nešto slično imao priliku gledat. Slično je znalo biti jedino na dionici ADPL.

Ovdje su neke više sile.
Izgleda kao istiskivanje, što se još da izbaciti iz igre.

Pozdrav svima!
Kako sam novi na forumu mislim da je red da se predstavim.
Mali sam investitor, trgovinom dionicama se bakčem nekoliko godina i trenutno imam dionice Belja, Vupka i Ingre. Imam 33 g., slavonac i radim u Belju u srednjem menagmentu poduzeća, te sam prilično dobro upoznat sa stanjem u njemu i smatram se kvalificiranim da tu nešto i napišem.

Nakon ovog posta me možete optužiti da drukam, ali me ….
Ljudi tko nije bio u ovom djelu "rvatske" nema pojma koliko je Belje ogromna kompanija i što je Belje danas. Radim u koncernu Agrokoru prilično dugo i bio sam svjedok u kakvom Belje bilo kad smo ga preuzeli (polupropala firma) i kada se usporedi sa današnjim stanjem. Večina zatečenih proizvodnih pogona je obnovljena, neprofitabilne djelatnosti zatvorene, svi strojevi (traktori, kombajni, kamioni…) zamjenjeni novima, sređena kadrovska slika. I sve ovo danas je tek na pola puta kako će biti za 2-3 godina. Koliko je Belje jako evo primjer događaja, kada je trebao biti prodan jedan objekat sa nešto zemlje, za koji je cijena bila oko 15 mil. kuna, javili su se neki zainteresirani i počeli se natezati i rušiti cijenu za par tisuća kuna. Nakon čega su u upravi popizd… i odustali od prodaje u objašnjenje da Belju 15 mil. kuna ne znači ništa i da nas nitko neče zaj.. . Ili možda vrijedna informacija da je Belje u svinjogojstvo uložilo puno i da se završava investiciski ciklus te će imati kapacitet za proizvodnju 400 000 tovljenika godišnje. Prošle godine je proizveo jedva 200 000. Pa sad pomnožite 1000 kn koliko minimalno dođe jedan tovljenik (po sadašnjim cjenama i koje sigurno idu gore) puta dodatnih 200 000 tovljenika i eto ti povečanje prihoda za koju kunu (neslužbeno se planira još toliko uložiti u svinjogojstvo). A Svinjogojstvo to je samo jedan dio Belja.

Priče da će radnici dionice prodati bud zašto i omalovažavanje istih mi ide na jetru. Kao prvo nisu ljudi glupi, svjesni su da su dobili dobru priliku da zarade puno kakva im se neće ponoviti, znaju u kakvoj kompaniji rade i koliko bi trebala i koliko će dionica vrijediti u budučnost i zar mislite da bi neko proj..o životnu priliku da svojoj djeci pomogne u životu sa kojo tisućom * 100. samo zato što mu tu neko piše da bi to trebao napraviti i još između redova napiše da je budala ako to napravi.

Tko je od radnika mislo prodati dionice ta je to dosad i napravio ostali čekaju bolje dane.

Bože daj mi priliku da ti pokažem, da me bogatstvo neće promjeniti! (Dell Trotter)

New Report

Close