BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

5. PERČIN ANTUN 14.176 0,17
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.885 0,17
7. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 11.337 0,14
8. PBZ D.D. 10.770 0,13
9. CENTAR BANKA D.D. 9.639 0,12
10. BAKIĆ NENAD 8.630 0,11 -4017

Ekonomičnost poslovanja, usporedba prvih devet mjeseci 2004. i 2005. godine:

I – IX 2004. I – IX 2005.
Ukupni prihodi: 258.058.000 662.619.000
Ukupni rashodi: 454.386.000 364.311.000
Ekonomičnost poslovanja 0,57 1,82

Belje nije bio običan bivši gubitaš kao recimo neke tvrtke čiijim se dionicama trguje naveliko i puno većom vrijednosti od nominale, a realno po meni nema osnova za takvo trgovanje po toj vrijednosti, npr. IPK TVORNICA ULJA ČEPIN (dobit -12 miliona, znači negativna, a normalno se trguje po cijeni do 135 kuna, preko nominale).
Belju (nominala 100 kuna, BV 138 kuna) su otpisani dugovi, ulaže se preko 400 miliona i slično.
Samo za informaciju, kada je Agrokor kupio Frikom (u Srbiji) brzo nakon je postao lider u na tržištu sladoleda.
Ono što to tog čovjeka (Todorića) čini čovjekom (iako nisam uopće fasciniran njime) je da uspjeva u ovoj teškoj konkurentnoj utakmici održati sva svoja poduzeća u plusu (puno ulaže, ali to mora i potrebno je) i svim svojim zaposlenicima isplaćuje plaće.
Zanima me koliko velikih tajkuna bi to znalo činiti, koliko je takvih pokralo sve i radnike istjeralo na cestu. Zato, nek netko odgovori barem ne neko pitanje ili dokaže suprotno.

zašto nenapišeš da radiš u Belju..i gotova priča..nemoraš toliko objašnjavat..

http://www.seebiz.eu/hr/burze/agrokor-refinancirao-zaduzenja-prosirenjem-obveznickog-izdanja,103260.html

ne da nije nepogresiv nego kaze da uopce nije niti proucavao dionicu nego samo onako trejderski uzeo

zašto nenapišeš da radiš u Belju..i gotova priča..nemoraš toliko objašnjavat..

[lol] daj malo pogledaj od kad je post kojeg citiras..taj dany se na forumu ne pojavljuje vec godinama 🙂

ne da nije nepogresiv nego kaze da uopce nije niti proucavao dionicu nego samo onako trejderski uzeo

Mislim da mu je procenat pogodaka manji nego Shaqov sa linije slobodnih bacanja.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Dali će se negativno dogodit ako Belje dade najavu o izdavanju jamstva za Agrokor ?

du du du .. nema nam pomoći

Ovaj neočikavni rast potražnje za obveznicama Agrokora itekako pokazuje snagu ove firme. Vani joj tržište kapitala vjeruje.
No, ovdje se postavlja pitanje da li Belje uopće vrijedi kolko kažu papiri (pritom mislim na jedan book)… Uz sva ulaganja koje tek trebaju dati rezultate…

Bit svega u ovoj priči je kao i svakoj dionici, da ljudi tek čekaju da Belje pokaže svoju snagu. Kad se to desi onda će se ukrcavati. Al tad će cijena biti puno veća (u rasponu 150-200 kn)…Treba čitat između redova…
Uostalom da je tako vidjet ćete i po mirovincima, koji još nisu tu (ili nisu vidljivi)…

Ovaj neočikavni rast potražnje za obveznicama Agrokora itekako pokazuje snagu ove firme. Vani joj tržište kapitala vjeruje.
No, ovdje se postavlja pitanje da li Belje uopće vrijedi kolko kažu papiri (pritom mislim na jedan book)… Uz sva ulaganja koje tek trebaju dati rezultate…

Bit svega u ovoj priči je kao i svakoj dionici, da ljudi tek čekaju da Belje pokaže svoju snagu. Kad se to desi onda će se ukrcavati. Al tad će cijena biti puno veća (u rasponu 150-200 kn)…Treba čitat između redova…
Uostalom da je tako vidjet ćete i po mirovincima, koji još nisu tu (ili nisu vidljivi)…

***kak nisu? [shocked] ja sam u mirovini i svaki dan si kupim pušlek dionica Belja [proud]

Alkoholom protiv droge, kriptovaluta, dionica i kladionica!

Dali će se negativno dogodit ako Belje dade najavu o izdavanju jamstva za Agrokor ?

Agrokor je većinskji vlasnik, gdje za njegove obveze po ovim obveznicama garantira ,ne BELJE, već Agrokor sa svojim većinskim udjelom u Belju.
Kratkoročno izvrstan potez jer se smanjuju kratkoročne obveze,povečavaju dugoročne što
Todi omogućava da nastavi sa jakim investicijskim ciklusom,a i budućim preuzimanjima manjih
firmi.Belje,VUPIK imaju sada priliku za još jaći investicioni ciklus.
Dugoročno,ako bi bilo problema sa servisiranjem ovih 550 mil EUR obveznica moglo bi se dogoditi
da se nešto od postojeće imovine Agrokora mora prodati.a to za sobom povlaći i obvezno
preuzimanje , vjerovatno po puno većim cijenamanego sada.
vin-vin situacija,
Bravo Toda!
Nemam dionice Belja.Ali imam Vupik.
Ne laje pas radi sela….

U Belju teće med i alpsko mlijeko!

meni se čini da su neki prodali pa sad drukaju silom prema dolje.. ali neće ići jer tko je danas kupio već sutra će zbrajati dobit…

Ako ste čitali najnovije vijesti sve znate… LP
[bye]

Tko bi doli sad je gori…
i hvala onima koji moje poruke ocjenjuju sa lošim ocjenama.. jer time govore da ih boli istima.. pozdrav! [thumbsup]

Neka sad netko kaže da ovdje nisu veliki izrači … a Belje u 15 minuta Dionica broj 1. sa najvećim prometom… [lol]

New Report

Close