ima li netko da stavi uvid u dubinu prodaje. zanima me koliko ima dionica do 150 kuna na prodaji
Čekaj ponedjeljak, biti će ih više!
Pa kakve to veze ima – možemo svi staviti na 120-150 pa će ih biti gomila, ali nitko ih neće kupiti.
Ovo je već poznato, (http://www.glas-slavonije.hr/vijest.asp?rub=7&ID_VIJESTI=135654), no zanimljivo je da su tih 35 mil eura, zapravo i 32 kune po dionici.
Samim saznanjem za ovo ulaganje Belje bi minimalno toliko trebalo narast, jer ne ulaže se samo da se vrati uloženo (+ kamate), već i da se zaradi.
Ili možda Toda ne zna šta radi pa mu se to neće isplatit….
Belje još nije počelo naplaćivati svoja ulaganja (dobit od obveza je još uvijek manja od troškova kamata), ali mislim da uskoro dolazi i taj dan…
Ma, Belje će se utopiti u letargiji , kao i sve Todorićeve dionice, na žalost. Pripajaju se jedni drugima, da se učvrste pozicije i pokrivaju gubici , zajednička jamstva i troškovi- kako
bi se lakše prosperiralo – na novim projektima, koji veze nemaju s ovom , konkretnom djelatnošću.
Po meni, Todorić je završio i iscrpio plafon. PROMJENA!
Energetika, turizam/ hranu je pokupio što je mogao i isisao poticaje, bespovratna sredstva i subvencije- gdje god je mogao/
Flyer, najveći dio pobrojanih investicija je iz IPARD I SAPARD Programa. Takodjer, novoosnovana
Agrokor Energija, slično.Otuda – preslagivanje firmi- i otvaranje novih- tako piše u uvjetima
za dobivanje novaca.
Energetika, turizam/ hranu je pokupio što je mogao i isisao poticaje, bespovratna sredstva i subvencije- gdje god je mogao/
pa sta..ne razumijem uopce u cemu je tu problem..da ti gradis firmu sta ju nebi i ti radije gradio iz nepovratnih sredstava???
i ja bi iscrpio kolko god bi mogao…i sta sad. napravio je tamo brdo farmi, vinograda, cuda…ospusta viskove, automatizirao je proizvodnju do bola. poslusaj malo i procitaj kolke prinose ostvaruje po jedinici povrsine. ni europa mu nije ravna..
on nije napravio prehrambenu tvornicu nego tvornicu novaca. i sad ce ljepo kad stane ciklus ulaganja (a kolko vidimo to ne staje tako skoro :)) samo brati dobit. i ne vidim sta je u tome lose.
i koje je to firme okrupnio i pripojio jedne drugima??? ja sam samo vidio da je neke poznate kupio a da je nesto pripojio to bi me morao sad upoznati…
kolko ja znam sve firme sta su mu na burzi posluju jako dobro. to sta mu predvidjaju smanjenje dobiti u ledu i nekim drugima vec godinama to je problem njihovih glava jer to se ne desava.
stalno neke crne prognoze oko todorica a on iz godine u godinu biljezi prilican porast prihoda.
Iskreno, meni se Todoric ne svidja, onako opcenito, ima jedan lagano robovlasnicki-monopolisticki stil poslovanja, no nitko mu ne moze osporiti da je mrtve firme postavio na noge, posebice ove vezane za poljoprivredu. Posto je to proizvodnja hrane, nema tu neke prevelike logike, to jednostavno mora rasti, kako prihodi, tako i dobit, a i u krajnjoj liniji vrijednost dionica.
E sad, mene zanima, postoje li igdje kakve konkretne brojke o izvozu proivoda iz Belja? Zna li itko? Plasira li se to igdje drugdje osim u zemlje iz okruzenja?
Nije u redu da tvrtke Agrokora , Biosa i sl. pokupe sve novce iz predpristupnih Fondova i
Programa. !!!
Dok dio novaca potroše INDIREKTNO za vraćanje dugova i dubioza- pred javnošću se deklariraju
kao veliki ulagatelji i inicijatori novog zapošljavanja ! Šipak.
Brokeri su napucali cijene dionica, on je prodao supermarkete, da vrati dugove a dio investira
u dio investicija koje ne podržavaju Programi poticaja….ostatak će mu biti besplatan…..
Bježi iz maloprodaja, juri u nove investicije…..no, kako dugo.
…naletit će na konkurenciju preko puta / Srbija/…..i jako se natući …..Imaju i oni Todoriće…itekakve , premazane svim mastima!
…u dijelu vinogradarstva, trenutno možete dobiti – BESPOVRATNE – novce:
– za obnovu starog nasada vinograda
– za tehnologiju prerade vina u vinariji / strojeve za preradu- punjenje..preše, itd.itd.
– za nasad stolnog grožđa
– za izgradnju objekata turističke namjene / hotel koje želi napraviti /
Ma, pročitajte malo ……bezobrazno će uzeti sve novce!
U dijelu energetike slično.
U dijelu turizma -slično.
U stočarstvu i ratarstvu- slično ! …….Pa, jesu li to FONDOVI ZA NJEGA I SLIČNE MEGALOMANE ?
Za sve ove bespovratne novce – imate BITAN UVJET: FIRMA MORA BITI REGISTRIRANA U
ONOJ GODINI U KOJOJ ZAPOČINJETE INVESTICIJU ! Ili registrirate novu firmu- i ONA KUPI
sve Vaše firme od prije – i kao najnovija se javi na taj natječaj?
Kapirate sad iGRU Todorića?
Da li Vam je sada konaČno jasno – otkuda pripajanja- udruživanja- iostalo kod Todorića, i
REGISTRIRANJA NOVIH FIRMI?
Isto tako- POVRATNI ZAJAM kod ovih supermarketa- jednostavno su obračunata sva dospjela
potraživanja banaka , a isplatio ih je novi kreditor..
To malo kaj je ostalo- JE POČETAK MALOG ULAGANJA U IPARD PROGRAME- ostalo će biti
besplatno!
Pa, jel to u redu prema svima ostalima u Hrvatskoj ? Ljuta sam jer vidim kako radi .