Danas bi mogli vidjeti cijenu u rasponu od 84-89, a možda i niže, a možda i više
sve ovisi o kupnji!……..
Radnici više ne prodaju, samo da izađe ovih par neiskusnih trejdera i grabimo dalje prema stotki. odoh na u grad slavit. Pozdrav!
Danas bi mogli vidjeti cijenu u rasponu od 84-89, a možda i niže, a možda i više
sve ovisi o kupnji!……..
Šta će vam vidoviti Milan kad imate BigBossa – cijena će ili rasti ili padati ili će ostati tu negdje.
Brilijantno…
bitan je raspon koji sam naveo on je okvir dakle od 84-89 Kn…….
Ovo je insajdersko trgovanje. Ili Todorić sprema ponudu ili se plete neki drugi aranžman… da se predje 75 odsto verovatno s HFP-om.
Alternativno neko je zagrabio dosad količinu i pumpa se cena pogodna za iskrcaj nakon čega bi mogla da usledi konsolidacija cene i prilika da i ostali zainteresovani kupe akcije…
Podseća na kretanjce cene IGH od pre dve, tri sedmice.
stalno ocekujem neku korekciju nakon ovako strmog rasta ali kakve ljepe stvari se pletu oko ove firme a ona na ovako smjesnim cjenama mislim da se i rast manji od 10% kao sto je trenutno sad, moze smatrati korekcijom [smiley]
to sam i ja zakljucio, naime, cim se cijena spusti do 84-84.50, kupnja naglo jaca, i vraca se na 86..zanimljivo…kao da se brani neki veci pad…vidjeti cemo kako ce se to dalje odvijati..
Ovo je insajdersko trgovanje. Ili Todorić sprema ponudu ili se plete neki drugi aranžman… da se predje 75 odsto verovatno s HFP-om.
a neko vjerovatno zna nesto vise nego mi…al samo ona najava o bioplinu bi trebala lansirati dionicu (pa to belje bi moglo postati mala INA u prihodima) a kamoli sve ostale fundamentalne brojke koje vrijede za belje a ono je na presmjesnim cjenama…jest da je recesija i da cjena tada pada ispod svake reale ali mislim da je i za ovo crno doba 100-150kn neki minimum minimuma…
a mi se svi cudimo sta raste…
po meni samo idiot fond menadzer ovo ne bi kupova..a sigurno ih ima puuuno sta im ova dionica uopce nije u fokusu..a koja ce biti ako ova nece ????
to sam i ja zakljucio, naime, cim se cijena spusti do 84-84.50, kupnja naglo jaca, i vraca se na 86..zanimljivo…kao da se brani neki veci pad…vidjeti cemo kako ce se to dalje odvijati..
pa mislim da je stvar logicna..po svim kriterijima trebala bi se desit korekcija..ali je ovdje specificno jer mnogi zele akumulirati ovu dionicu pa onda vjerovatno samo stanu sa lupanjem po kupnji i postave se malo nize…jer ove razine ce mnogi htjeti kapitalizirati…i ja bi se tak postavio kao i oni..samo malo je guzva na kupnji pa nikad ne znas ko ce se zaletit pa cjenu malo podic…
a neko vjerovatno zna nesto vise nego mi…al samo ona najava o bioplinu bi trebala lansirati dionicu (pa to belje bi moglo postati mala INA u prihodima) a kamoli sve ostale fundamentalne brojke koje vrijede za belje a ono je na presmjesnim cjenama…jest da je recesija i da cjena tada pada ispod svake reale ali mislim da je i za ovo crno doba 100-150kn neki minimum minimuma…
a mi se svi cudimo sta raste…
po meni samo idiot fond menadzer ovo ne bi kupova..a sigurno ih ima puuuno sta im ova dionica uopce nije u fokusu..a koja ce biti ako ova nece ????
[/quote]
Ma sva ta biogoriva su glupost dok ne postoji jako subvencionisanje od strane države i nestašica nafte u svetu. Oni postrojenje rade za sopstvene proizvodne procese, kao sopstvenu energanu i tu se dugoročno mogu ostvariti uštede u poslovanju. Šta more da učiniš sa 8Mw energije, osim da pokriješ područje fabrike i Darde možda..
Moguće je da će da se organizuje skora dražba za akcije iz portfolia HFP-a… pa se sad priprema cenovni teren za igranku. Ne znam, videćemo…
Ma ne zna više nego mi, jedino ima više kapitala i kupio je dosta dionica na razinama od 56-70 Kn, kada je htio kupiti više cijena je agresivno rasla kao rezultat njegove agresivne kupnje!……….
Sada kada bi došla dva fonda, ili jedan veći, cijena bi bez problema mogla biti 150 Kn………..
Sve ovisi o kupnji……. smanji se prodaja i cijena lako dođe do 150 Kn…….
Šta more da učiniš sa 8Mw energije, osim da pokriješ područje fabrike i Darde možda..
od kuda ti taj podatak o 8Mw?
nisam to nigdje procitao…