BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

nema teoretske šanse da zemlja poraste 10-30 puta (naravno ako ju tretiramo kao polj zemljište). priče za malu djecu

BIG BOSS,ovo je još uvijek najpodcjenjenija dionica na hrvatskom tržištu,govorim o likvidnim dionicama,ne znam jesi li gledao što je na skupu poduzetnika ljerka puljić govorila o profitabilnosti belja u odnosu na trgovine,samo je o belju pričala i rekla da je to najveći ponos agrokora i da su na belje jako jako ponosni.

Što da ti ja sad kažem,imaš fundamente i prouči ih malo ali u kontinuitetu od par godina unazad,tvrdim da bih ja danas ovu dionicu sa obzirom na ostale cijene kupovao za 200kn,možda misliš da navlačim ali pogledaj belje i njegovu trenutnu tržišnu kapitalizaciju i perspektivu za budućnost i to onda usporedi sa drugim perjanicama crobexa.Pa ina je po fundamentima skuplja od belja najmanje pet puta,todorić je u belje uložio 1,5 milijardi kuna a mi danas imamo tržišnu kapitalizaciju od 700mil.kn.

Za belje sam siguran da će godišnje rasti najmanje 10-15%,ne znam što bih ti više rekao,firma ima 2 milijarde materijalne imovine i to je knjigovodstvena vrijednost knjiženja a dali je to više možemo samo nagađati ali zar to nije dovoljno,belje ima osiguran plasman robe korz agrokorovu trgovačku mrežu što je nevjerojatno važno,o poticajima po hektaru da ne govorim,imaju 20tis hektara a za svaki hektar dobijaju godišnje 300eura,to je 200 mil, m2 zemlje i ako takva firma vrijedi 700mil. kn kao danas na burzi,jadni smo ti ga mi ako je to realna vrijednost…

Tvrdim da će belje u 2-4 godine dosegnuti 500-700kn,evo živi bili pa vidjeli,vratite se malo u 2004,2005g,tko je tada sanjao cijene iz 2008g a graham je u inteligentnom investitoru napisao:"Nećete moći vjerovati što su ljudi i na kojim cijenama spremni prodavati ali isto tako nećete vjerovati što su i na kojim cijenama spremni kupovati".

BIG BOSS,ovo je još uvijek najpodcjenjenija dionica na hrvatskom tržištu,govorim o likvidnim dionicama,ne znam jesi li gledao što je na skupu poduzetnika ljerka puljić govorila o profitabilnosti belja u odnosu na trgovine,samo je o belju pričala i rekla da je to najveći ponos agrokora i da su na belje jako jako ponosni.

Što da ti ja sad kažem,imaš fundamente i prouči ih malo ali u kontinuitetu od par godina unazad,tvrdim da bih ja danas ovu dionicu sa obzirom na ostale cijene kupovao za 200kn,možda misliš da navlačim ali pogledaj belje i njegovu trenutnu tržišnu kapitalizaciju i perspektivu za budućnost i to onda usporedi sa drugim perjanicama crobexa.Pa ina je po fundamentima skuplja od belja najmanje pet puta,todorić je u belje uložio 1,5 milijardi kuna a mi danas imamo tržišnu kapitalizaciju od 700mil.kn.

Za belje sam siguran da će godišnje rasti najmanje 10-15%,ne znam što bih ti više rekao,firma ima 2 milijarde materijalne imovine i to je knjigovodstvena vrijednost knjiženja a dali je to više možemo samo nagađati ali zar to nije dovoljno,belje ima osiguran plasman robe korz agrokorovu trgovačku mrežu što je nevjerojatno važno,o poticajima po hektaru da ne govorim,imaju 20tis hektara a za svaki hektar dobijaju godišnje 300eura,to je 200 mil, m2 zemlje i ako takva firma vrijedi 700mil. kn kao danas na burzi,jadni smo ti ga mi ako je to realna vrijednost…

Tvrdim da će belje u 2-4 godine dosegnuti 500-700kn,evo živi bili pa vidjeli,vratite se malo u 2004,2005g,tko je tada sanjao cijene iz 2008g a graham je u inteligentnom investitoru napisao:"Nećete moći vjerovati što su ljudi i na kojim cijenama spremni prodavati ali isto tako nećete vjerovati što su i na kojim cijenama spremni kupovati".

slažem se kolega sa vama u potpunosti, očito je da nekim ljudima još nije jasno da je trenutno cijena na ovim razinama jer je hfp iz meni totalno idiotskih (prevarantskih) pobuda spreman svoju imovinu "poklanjati"
da će belje kroz par godina doseći možda i 1000 kuna i nije teško predpostaviti ali vidim da ovdje nitko ni ne pokušava pisati o dividendi
ima li tu netko kakvo razmišljanje što se može ocekivati u narednih par godina??
lp 🙂

burza je mjesto gdje siromašni "dolaze" loše obučeni a odlaze goli i bosi. žalosno ali istinito.

A prodalo ih je više od 700.. sa time da ih više od pola koji su kupili nisu išli u drugi krug…

Više od 55% radnika je prodalo svoje udjele koje su kupili, a kupilo je tek oko 700 radnika,

ispravak netocnog navoda,
dionice je kupilo 1448 radnika

Vaš link
[/quote]

Ma cijena poljoprivrednog zemljišta će porasti 250 puta, Belje ide na 20000kn, a dividenda će biti 3000 kn po dionici [lol] [thumbsup]

Pozlatile ti se misli da beljska dionica bude i 1000 kn.. i bit će samo je potrebno vrijeme, jer beljska zemlja je uvjek bila zlatna zemlja!!!

slažem se kolega sa vama u potpunosti, očito je da nekim ljudima još nije jasno da je trenutno cijena na ovim razinama jer je hfp iz meni totalno idiotskih (prevarantskih) pobuda spreman svoju imovinu "poklanjati"
da će belje kroz par godina doseći možda i 1000 kuna i nije teško predpostaviti ali vidim da ovdje nitko ni ne pokušava pisati o dividendi
ima li tu netko kakvo razmišljanje što se može ocekivati u narednih par godina??
lp 🙂
[/quote]
[thumbsup]

Pa kolega samo danas je BELJE naraslo 15 % a vi pričate o godišnjoj razini!

Kad krenu ovakve cifre 500 – 700 kn… postanem zabrinut!!!

Morate znat nešto i o meteorologiji, numerologiji, astrologiji, u americi su plaćeni suhim zlatom, poljoprivreda – ratarstvo je podložno nizom nepogoda, prirodnih katastrofa i bolesti (pogledajte danas Deuchland 1000 farmi hitno zatvoreno) jeste li pratili DAX…………………………………….. recimo dogodi se po nekim najavama prirodna katastrofa u proljeće cijene žitarica i usjeva će otići u nebo vjerujete li da će i cijena dionice!

PS Nekada sam imao krasne golubove visokoletače, pratio sam ih i kad su se penjali u visine a pogotovo kada su se sa tih visina spuštali.

LP

NOVAC JE SAMO SREDSTVO POMOĆU KOJEG SE ZADOVOLJAVAJU POTREBE

uff toliko (pre)pozitivnih izjava na ovoj temi, da sam se uplašio i sve prodao na 84…. bolje vrabac u ruci
nego…

iako… spreman sam na novu kupnju i po višim cijenama, ovisno o razvoju situjejšn

Većina individualaca je prodala i sada čeka korekciju da ponovno uđu. Čisto iz razloga jer su vidjeli kako Belje može potegnut. To znači da postoji nevidljiva potpora na kupnji….
Za dionicu se trenutno ne pita cijena, što nije ni čudno…
Nemam ništa protiv npr. PTKM, ali ta dionica je prije krize vrijedila manje od Belja. Nadalje, Belje poboljšava svoju produktivnost i završava s velikim investicijskim ciklusum koji tek treba prikazati rezultate…I kakva je ovo cijena od 86 kn …Smješna…
Ekipo, ovo tek trebaju namirisati OMF-ovi (a možda i jesu, vidit ćemo za tri dana), što je još jedan veliki plus na kupnji ove dionice. A nestankom INA-e s tržišta ovo će postati jedna od 5 top dionica….
Brodari su trenutno out, građevina isto tako…Dakle, ostaje prehrana…Zato sam i prije mjesec dana na forumu napisao Belje, pa Viro (šteta al ovu drugu sam prodo zbog INA-e)…
Ne mislim ovo sigurno još neko vrijeme prodavat čisto iz razloga što ne vidim bolju kupnju….
I još plus svemu tome izvještaj bi nas mogo ugodno iznenadit…Pričekat ćemo, bez obzira na korekcije
koje su sastavni dio rasta svake dionice…
I za kraj gledano tehnički (kako bi Murphy rekao)…Ako dionica u rastu raste na velikom prometu, a korekcije su na malom onda znaš da ima snažan rastući potencijal.

Nije ovo igh ili ingra pa da može biti 100 ili 10,ovisno kako su trejderi raspoloženi,ovdje su fundamenti jasni i današnja fer cijena trebala bi biti 200kn…

Izgleda da cemo danas imati isti scenarij kao i jucer…kupnja ne popusta…

“The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.”

ovo je ‘luđe’ i od INE.

ajme koji stampedo.

New Report

Close