2007. godine Podravka je bila cca 400 kn a Belje cca 400 kn. Dakle za trećinu manje. Koliko je otposlije Podravka nazadovala a Belje napredovalo? A da su oboje ostali na istom poslovanju Belje bi sad bilo 200 kn. S time da kažu da je Podravka potcjenjena i da vrijedi 500 kn. Koliko onda vrijedi Belje?
P.S. Nadam se da ovo ne čitaju radnici Belja.
P.S.2. Tamo negdje oko 100 kn ću nadokupljivati pa mi nemojte zamjeriti ako ću jedno vrijeme drukati na dolje.
Pozdrav! [proud]
Drukaj ti kolko hoces, al neces ju nadrukati na 55…:)
Salim se, ja cu, vjervatno, jos uc u belje, sad koliko…ne znam..
2007. godine Podravka je bila cca 400 kn a Belje cca 400 kn. Dakle za trećinu manje. Koliko je otposlije Podravka nazadovala a Belje napredovalo? A da su oboje ostali na istom poslovanju Belje bi sad bilo 200 kn. S time da kažu da je Podravka potcjenjena i da vrijedi 500 kn. Koliko onda vrijedi Belje?
P.S. Nadam se da ovo ne čitaju radnici Belja.
P.S.2. Tamo negdje oko 100 kn ću nadokupljivati pa mi nemojte zamjeriti ako ću jedno vrijeme drukati na dolje.
Pozdrav! [proud]
Mislio si 600kn
[/quote]
Hvala na ispravku. da, u prvoj rečenici treba pisati da je Podravka bila 600 kn. [embarass]
Kolega Lojtra, rekli bi 90desetih da ste ekstremist, šala, nemojte se prepuštat emocijama….
………. polako nemojte uspoređivati BELJE sa PODRAVKOM, kako stvari stoje kroz neko vrijeme bi BELJE moglo nadmašit prihode od PODRAVKE a dobit da ne pričam….
LP
Ovo je best by do 200kn,možda malo pretjerujem ali stvarno tako mislim.
Trebati će ovdje biti jako oprezan. Sada je dosegnulo pola booka i to u vrlo kratkom vremenu. Ako kupnja bude bila prisutna ovim intenzitetom-što je vrlo malo vjerovatno,ići će preko 100,ali ako kupnja stane barem dan-dva-ima da ju traderi vrate dok si rekao keks na 60 kuna.
Imam dionice Belja kupljene na razinama 160-170 kn.
vidim umjesto gripe mi navukli euforiju 🙂
i mene malo drzi i mislim da je daleko od nerealne..
dugo drzim ovu dionicu (sa onim malim nesretnim prekidom [rolleyes]) a zapravo ne znam puno o belju osim onih opcenitih stvari koje su se vrtile na forumu..najvise ga drzim zbog todorica i jer je podcjenjen…
spominjete podravku..hm, onda za sad ima 3.8mlr kuna prihoda a mi smo "tek" na 1.3-1-5 mlr…s tim da je dobit belja veca..
e sad gdje su prostori za napredak u prihodima a onda i dobiti?…kolko je tu udjel u prihodima od psenice a kolko od ostalih proizvoda? grade se farme..kolko ih je u punom kapacitetu, kolko tu ima jos prostora za napredak, jel se jos sta planira ulagati?
otpustaju se radnici sta je dobro za dobit, naravno nije dobro za radnike…
Beljac, daj neki bed time story [smiley]
jesu tamo jos mnoge stvari u povojima i jos puno toga tek ceka da se pusti ili su investicije vise manje zavrsene i sad se ide samo na sistematizaciju i konsolidaciju?
Dunlop, uzmi u obzir da podravka ima cca 5 milja dionica a Belje samo 3 milje pa pomnoži s cijenom dionica..pa usporedi…Belje bi po svim parametrima trebalo biti barem duplo skuplje..nemam vremena…
Pozdrav!
Dunlop, uzmi u obzir da podravka ima cca 5 milja dionica a Belje samo 3 milje pa pomnoži s cijenom dionica..pa usporedi..
eh, da bar..ima belje 8,2 mil dionica
da ima 3 milje dionica mislim da bi bilo vec na 200kn najmanje [smiley]
pozdrav od friskog Beljca 🙂
go je zavrsio, ali moram Vam reci da je godilo nekoiko dana odmora
daleko i od belja i svega 🙂
no tridesetog kada sam na jednom austrijskom brdu jedva uhvatio malo mreze da vidim
kako nase blje-r-a, imao sam sto i vidjeti,
da nije bilo obaveza, bilo bi "mala, ostajemo jos tjedan dana :)"
nemoram reci da kao i svi vi,da sam ugodno iznenadjen brzinom dolaska
na ovu razinu, hoce li tu stati ili se malo korigirati, nebitno, bitno da znamo koji je smjer.
evo jedne pricice za laku noc 🙂
pitate za investicije!
nema odgovora u jednom pravcu,
investicija ima zavrsenih/odradjenih ( veliki broj hektara pod novim vinogradima, mnoge farme sto u svinjogojstvu sto u govedarstvu, kompletno obnovljen stari vinski podrum, nova tvornica stocne hrane, prosirena tvornica trajnih proizvoda-kulen.vese pancete.kobasice…..)
investicija ima u tijeku ( nova vinarija na obroncima banske kose, farme, dodatno opremanje beljetransa kamionima)
a investicija ima i u najavi ( gradnja nove "ogromne" klaonice na mjestu prijasnje mesne industije u mecama, gradnja hotela pored starog podruma u knezevim vinogradima, izmjestanje mljekare iz srca belog manastira te gradnja nove takodjer na lokaciji bivse mesne industrije )
eto to je onako na prvu loptu…..
sto se tice brojaka, mislim da su na uzlaznoj putanji u odnosu na predhodne godine, no takodjer
misllim da ce 2011 biti podosta bolja od 2010, jer sada postaje jasno da se odlucno krenulo u
rezanju slijepih crijeva ( OUR-a ) koji su samo teret.
no kao sto je drzava omogucila malim poduzentnicima da odredjene brojeve svoga poslovanja mogu namjestiti kako njima pase, mislim da i veliki to takodjer uveliko koriste…..
mnogo pitanja ste postavili kolega Dunlop,
potruditi cu se malo istraziti i potkrijepiti brojkama (farme, kapaciteti, napredak….)
no sto se tice radnika, konsolidacija i sistematizacija…….
uh…. itekako je krenula!
vise neki drugi put, no do proljeca, biti ce to vise od 5% kako sam spominjao prije.
i za laku noc,
da se osvrnem na neke prijasnje rijeci,
kada sam napisao da znam neke ljude koji su morali prodati
(nisam precizirao da li su i prodali sve ili dio [neki da neki ne])
a u postovima se spomnjlao radnike u kontekstu brojeva 939 i 626,
htio sam samo skrenuti pozornost ako netko broji broj takvih prodanih paketa ,
da su banke kreditirale namjenskim kreditima, te da je kredit za veliki paket iznosio cca 4000€ dakle
cca 29 000kn.
Po prosjecnoj cijeni od 60kn, bilo je potrebno prodati 485 kom da bi se radnik "rijesio" kredita
(mj rata za veliki paket je cca 580kn).
ja osobno koliko sam gledao podosta naloga je i bilo oko tih brojeva 480….okruglo 500.
no i dalje mislim da je min 60% jos u rukama radnika
(sto trenutnih, sto uskoro bivsih 🙁
Teško je tako po cijeni i broju dionica odrediti koja je jeftinija
Fundamentalno je trenutno belje jeftinija ali ima i podravka izniman potencijal ako država izađe iz vlasničke strukture.Iz takvih prihoda uz racionalizaciju poslovanja dat će se i tamo čuda napraviti IMHo
mnogo pitanja ste postavili kolega Dunlop,
potruditi cu se malo istraziti i potkrijepiti brojkama (farme, kapaciteti, napredak….)
ma dobro, nisam ni mislio konkretne brojke.vjerovatno nisu niti dostupne obicnim radnicima. ja sam zadovoljan i sa ovakvim lirskim opisom [smiley]
cisto da malo cujemo sta se tamo radi..samo slusamo da tamo radi carstvo a nigdje nikakvog teksta, slike o tome..
huh, bice dobro ako bude i preko 5%…nemoj me krivo shvatit..ne zelim nikome otkaz (i ja imam dobar posao s kojim sam zadovoljan i nemogu zamisliti da ga nemam) ali izgleda da se ide u dobru sistematizaciju..zato sam prije pitao za place (ne iz znatizelje) cisto da vidim kolko ce to vise dobiti biti cisto na ime smanjenja troskova osoblja…
uglavnom ja u tom belju vidim samo svjetlost..osim ako se jaca ne sjeti napravit nuklearku na ljepom plavom dunavu [smiley]