BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Od Bakića je i ovaj skrbnicki pod brojem 6. Tako je bar napisao na svom blogu. Mozda Belje prodje zato kaj povecava udio u ADPL…:)

“The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.”

Bravo Slavonac!

Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.383 0,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. PBZ D.D. 10.720 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. BORAS ARIJANA 10.322 0,13 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
8. CREDO BANKA D.D. 10.176 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 9.447 0,11 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. PODRAVSKA BANKA D.D. 7.978 0,10 Skrb. račun KOPRIVNICA, HRVATSKA
Ukupno: 78,58

Slavonac podebljava…

Al se nismo maknuli preko 65… hm..

24. 12.2010.

1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 13.383 0,16 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
6. BAKIĆ NENAD 11.088 0,13 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
7. PBZ D.D. 10.720 0,13 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. BORAS ARIJANA 10.322 0,13 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
9. CREDO BANKA D.D. 10.176 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./SZIF D.D. 9.447 0,11 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA

Sve ono što je Bakić prodao je nadoknadio…Ono što je ovdje dobro da svi iz prvih 10 akumuliraju. Broj slobodnih dionica je sve manji. Radničkih paketa više skoro uopće nema (u zadnjih tjedan dana ako su tri-četiri prošla). Fondovi se pojavljuju…Osobno mislim da je stanka na 65 kuna završena i da krećemo dalje…
Ova dionica je moj favorit za slijedeću godinu…

Potencijal dionice je ogroman. Pitanje je samo drenda na burzi.Belje je zdrava i stabilna firma i ako je zdravog razuma nevidim razloga da dionica ne raste.Na kraju sretan Bozić svima.

Sve ono što je Bakić prodao je nadoknadio…Ono što je ovdje dobro da svi iz prvih 10 akumuliraju. Broj slobodnih dionica je sve manji. Radničkih paketa više skoro uopće nema

bilo bi ljepo da je tako (mada nema nista protiv da jos ostane na ovim razinama pa cak i da malo padne) samo ne znam iz cega to zakljucujes…dionica van top10 je sada skoro isto kolko je bilo i prije dodjele radnicima. tako da samo mozemo nagadjati kolko ih je jos u rukama radnika..kolko pratim jos niti pola dionica nije protrgovano od onih "poklonjenih" a i medju njima je sigurno puno duplo protrgovanih…tako da je sigurno jos dosta dionica u "beljskim" rukama. ja da sam na njihovom mjestu bas i nebih prodavao ispod 100 kn osim ako ne nisu digli kredit za te dionice ili neka druga slicna situacija.

Bilo bi dobro da nas Beljac malo informira iz prve ruke kako disu radnici, sta je sa otkazima koji se tamo planiraju, kolko je prosjecna placa radnika, kolko ih se planira otpustiti..cini mi se da je on jedini ovdje koji nesto realno moze reci o tim stvarima..

..kolko pratim jos niti pola dionica nije protrgovano od onih "poklonjenih" a i medju njima je sigurno puno duplo protrgovanih…tako da je sigurno jos dosta dionica u "beljskim" rukama.

Proslo je preko pola milijuna od kad su se radnici ukljucili. Sad, koliko je radnika u tom prometu? Ali vjerujem da oni sto nisu prodali do sada, niti nece prodavati kao da sutra ne postoji. Idemo lagano gore.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Sve ono što je Bakić prodao je nadoknadio…Ono što je ovdje dobro da svi iz prvih 10 akumuliraju. Broj slobodnih dionica je sve manji. Radničkih paketa više skoro uopće nema

bilo bi ljepo da je tako (mada nema nista protiv da jos ostane na ovim razinama pa cak i da malo padne) samo ne znam iz cega to zakljucujes…dionica van top10 je sada skoro isto kolko je bilo i prije dodjele radnicima. tako da samo mozemo nagadjati kolko ih je jos u rukama radnika..kolko pratim jos niti pola dionica nije protrgovano od onih "poklonjenih" a i medju njima je sigurno puno duplo protrgovanih…tako da je sigurno jos dosta dionica u "beljskim" rukama. ja da sam na njihovom mjestu bas i nebih prodavao ispod 100 kn osim ako ne nisu digli kredit za te dionice ili neka druga slicna situacija.

Bilo bi dobro da nas Beljac malo informira iz prve ruke kako disu radnici, sta je sa otkazima koji se tamo planiraju, kolko je prosjecna placa radnika, kolko ih se planira otpustiti..cini mi se da je on jedini ovdje koji nesto realno moze reci o tim stvarima..

[/quote]

Hvala na povjerenju 🙂
Pa ukratko ovako,
nazalost neosjecam se bas najsigrnije trenutno pricati o placama, ipak je to
poslovna tajna, te sam trenutno jos uvijek pod pravilima drzanja toga tajnim,
no tijekom prvog kvartala iduce cemo mozda malo detaljnije o tome.

sto se tice disanja beljaca, moj dojam je da oni koji su htjeli prodati i oni koji su morali,
a takvih poznajem podosta, koliko znam svi su prodali,
a ostali su se grupirali na nekoliko razina, 80kn, 100kn i do ljeta.

mnogo ljudi nije odmah moglo prodati jer nisu znali pinove.
SKDD je slao samo obajvest o stanju racuna,
bez pina, (imam osjecaj da je to namjerno, jer sada potvrdu o pinu naplacuje 50kn)
Buduci da su skoro svi radnici imali "prognanicke dionice" s time i pin, a da su s time radili prije
(ako se ne varam) cca 15god, pinove su pozaboravljali te mnogo njih je moralo ishoditi pin, sto se razvuklo na dobrih mj.dana
osobno sam ocekivao vecu navalu na prodaju, no kao sto rekoh oni kojima nije "sila" su si postavili neku granicu u glavi iako kad ih pitam zasto bas tu cijenu, ne dobivam bas neke pametne odg,
a dobar dio odgovora je," jer xxx.-kn mi je potrebno da pozatvaram sve kredite i minuse i na xx cijeni
sve rjesavam i ostane mi jos malo i s time sam zadovoljan."

htio bih spomenuti jednu zanimljivost koja mi je zapala za oko,
osiguranje kredita koje su poslovne banke davale radnicima
(konkretno govorim o pbz i hypo)
SVI su mogli dici kredit, ja sam ocekivao da ce banke si staviti neko osiguranje
kao primjerice kada su davale kredite za HT, pa je PBZ stavila blokadu na upravljanje,
no kod ovih to nije slucaj,
tko god je trazio kredit (u rodu sam s jednim koji ima 3 kredita, neuredan platisa, glatko je dobio kredit) dobio je, te s pinom odmah mogao raspolagati s dionicama.

slazem se s recenim da od dosasnjih protrgovanih dionica dobar dio je protrgovan nekoiko puta,
ja sam takodjer sudjelovao u tome, te sam ih oplodio par puta, sveukupno za +90kom(od pocetnog paketa) sto je skoro 10% te sam jos dokupio, tako da sam velikim dijelom unutra.
u rast ne sumljam niti malo, jer vidim, zivim i znam sto je blje.

netko je prije spomenio da ce bit malo vise prodaje zbog bozicne potrosnje, s time se NEslazem
jer beljci uredno svake godine dobijaju bozicnicu + dar za svako dijete
i to ako se nevaram jednu od vecih u drzavi uopce,
istina je da je u konzum bonovima, od kada se i rezije mogu platiti u konzumu,
ljudima to niti malo ne smeta, takodjer oni malo spretniji 🙂
bez vecih problema i uz minimalni gubitak mogu ih unovciti.
Tako da smatram uz placu koja uredno sjeda uvijek na isti dan + bonove + dar za djecu + sindikalni bonovi…….mislim da je beljcima prosinac najlaksi za preziviti.

sto se tice otkaza, da ta linija je realnost,
s koje strane linije ce biti moje radno mjesto jos ne znam,
no zna se da ce jedan "brojcano dobar"(cca 5% ukupnih zaposlenih) OUR ce biti ugasen.

no uz otkaze moram spomenuti i zaposljavanja za potrebe novih farmi koje
ce poceti sa radom i koje su nedavno pocele s radom, a ima ih nekoliko.
koliko sam informiran omjer zaposljavanja je 1+ na 3-.
a zaposljava se ISKLJUCIVO mlade ljude (ispod 30)

Podosta se ulaze u turizam, nema dana da nema makar jedan autobus koji obilazi
baranju i belje s nezaobilaznom tockom novo uredjenim starim podrumom u Knezevim vinogradima.
Malo podalje od stare vinarije, gradnja nove vinarije podosta je uznapredovala, te je najava da se berba 2011 odradjuje u novoj vinariji.

Ima jos podosta sto bih mogao napisati,
no ostavimo nesto i za novu 🙂

Ima jos podosta sto bih mogao napisati,
no ostavimo nesto i za novu 🙂

hehe..hvala..ti si ko melem za moje usi. imam belje vec 3g a nisam jos nikad iz prve ruke cuo ovakve stvari..mislim puno toga se da vidjeti iz izvjesca i sl. al meni je draze ovako cuti. jer jos nisam nikog, ali bas nikog cuo (bilo iz povezanih agrokor firmi ili slavonije opcenito) da nije u superlativima pricao o belju..
ha onda valjda treba samo cekati… [smiley]

samo ti nastavi iza nove..ima mjesta na serveru [smiley]

New Report

Close