Vidi Bakića u top 10, čim ja kupim odmah me kopira. [wink]
BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. ERSTE VRIJEDNOSNI PAPIRI ZAGREB D.O.O. 15.010 0,18 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
6. CREDO BANKA D.D. 10.176 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. PBZ D.D. 8.220 0,10 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. PODRAVSKA BANKA D.D. 7.978 0,10 Skrb. račun KOPRIVNICA, HRVATSKA
9. BAKIĆ NENAD 7.708 0,09 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. CENTAR BANKA D.D. 7.600 0,09 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,51
eto vidiš, poslušao me i "hrvatski Buffet":)
Vidi Bakića u top 10, čim ja kupim odmah me kopira. [wink]
BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 34.136 0,42 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. ERSTE VRIJEDNOSNI PAPIRI ZAGREB D.O.O. 15.010 0,18 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
6. CREDO BANKA D.D. 10.176 0,12 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. PBZ D.D. 8.220 0,10 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
8. PODRAVSKA BANKA D.D. 7.978 0,10 Skrb. račun KOPRIVNICA, HRVATSKA
9. BAKIĆ NENAD 7.708 0,09 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
10. CENTAR BANKA D.D. 7.600 0,09 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 78,51
Sa 450,000kn se uđe u top10… Ako nastavim ovako možda i mene uskoro vidite [wink]
Zadnjih dana sam puno kupovao, trenutno imho možda i best buy na našoj burzi.
Kaj je sad s tim pametnim radnicima? Sad dok se vidi da dionica ide prema 100 kn oni se guraju na prodaji.
Po drugoj strani je dobro da dionica ide u čvrste ruke.
P.S. Naravno sve je promijenila Ina(mislim na moje mišljenje).
Agrokor ušao u najveći američki lanac trgovina hranom
"..Kroger zaista prodaje samo prehrambene proizvode, i u tom sektoru drži primat na tržištu."
hmm… šta li bi Agrokor mogao tamo prodavati?
Neka našeg izvoza.. treba toga još, tko će dugove vratit [thumbsup]
Jako sam zadovoljan sa ovotjednim raspletom na belju..
Solidan rast cijene uz respektabilan volumen
Fundamenti dobri standardno, kupnje ima a vidimo da su nam se pridružili i neki novi burzovni igrači..dokazani znalci i holderi(prvenstveno na Bakića mislim)..
Neki manje dokazani prodaju belje već 3 dana(prvenstveno na ING-a mislim:))
To je isto jako dobro jer on sad već ima povijest preranih izlazaka i ponovnog vraćanja na višim razinama uz dodatni poticaj rastu cijena
A ja samo..buy and hold..svaki dan pomalo..sve dok ne prodam [lol]
Jako sam zadovoljan sa ovotjednim raspletom na belju..
Solidan rast cijene uz respektabilan volumen
Fundamenti dobri standardno, kupnje ima a vidimo da su nam se pridružili i neki novi burzovni igrači..dokazani znalci i holderi(prvenstveno na Bakića mislim)..
Neki manje dokazani prodaju belje već 3 dana(prvenstveno na ING-a mislim:))
To je isto jako dobro jer on sad već ima povijest preranih izlazaka i ponovnog vraćanja na višim razinama uz dodatni poticaj rastu cijena
A ja samo..buy and hold..svaki dan pomalo..sve dok ne prodam [lol]
Dopuna navoda,
dakle prodao sam BELJE na 61 i više, ponovo kupio istu količinu na 60,00 za sada taj paket 2000 komada za sada ne diram.
[thumbsup]
Malo reklame prvo..posjet "vinaru godine"
…………………………………………………..
Osim baranjskim selima, dio putovanja je i posjet Podrumima Belje čija povijest seže u daleku 1526. godinu. Podrumi Belje proglašeni su vinarom godine, a degustacija njihovih vina užitak je koji će sigurno ostati zabilježen u sjećanju svih posjetitelja i putnika kroz ovaj kraj prošaran vinogradima i seoskim gospodarstvima.
http://www.gastro.hr/Content/Article.aspx?id=3650
zatim jedna indirektna vijest koja govori da se investiranje kontinuirano nastavlja
Ulaganje u mehanizaciju je uvijek dobro ulaganje…bravo belje!!
…………………………………………………..
Tvrtka je ovih dana potpisala ugovor o isporuci deset velikih strojeva sjetvospremača (širokih čak 10 metara) Belju i to već u siječnju.
Agrokor nema šta konkurirati u svijetu jer su naši proizvodi jednostavno preskupi, ako bi i ušao na strana tržišta, zarade tu neće praktično ni biti. Činjenica jest da Agrokor zarađuje u Hrvatskoj, al isto tako činjenice su da i kriza je potrajala a kupovna moć građana opada.
Dosta proizvoda ima veću cijenu u HR nego u jednoj skupoj Švicarskoj. Posljedica će biti smanjenje cijena, a samim time i manja zarada. Nema tu širenja niti mogućnosti za brze i lijepe zarade.
Koliko Belje uistinu vrijedi? 60? 70? 100? Znam da iznad 100kn ne vrijedi! Jer fundamenti kažu svoje!
Agrokor nema šta konkurirati u svijetu jer su naši proizvodi jednostavno preskupi, ako bi i ušao na strana tržišta, zarade tu neće praktično ni biti. Činjenica jest da Agrokor zarađuje u Hrvatskoj, al isto tako činjenice su da i kriza je potrajala a kupovna moć građana opada.
Dosta proizvoda ima veću cijenu u HR nego u jednoj skupoj Švicarskoj. Posljedica će biti smanjenje cijena, a samim time i manja zarada. Nema tu širenja niti mogućnosti za brze i lijepe zarade.
Koliko Belje uistinu vrijedi? 60? 70? 100? Znam da iznad 100kn ne vrijedi! Jer fundamenti kažu svoje!
Cijena proizvoda ovisi o porezima i nametima države u kojoj prodaje/izvozi
Pa tako imaš situaciju da je npr. rovinjski ronhill skuplji kod nas cca 40-50% nego u zemljama okruženja
Znači, beljski proizvodi mogu u izvozu biti i znatno jeftiniji a da zarada za proizvođaču ostane ista
I naravno da će fundamenti reći svoje..bude li belje kontinuirano radilo sa profitom(zasad sve ukazuje da hoće) nema nikakvoga razloga da se trži ispod svoje knjigovodstvene vrijednosti
Podsjećam..BVPS je trenutno 139,51
I dodaj tu još trenutne pokazatelje profitabilnosti pa multipliciraj budućnost
Realno, belje može samo vrijediti više a nenadani potresi na tržištu mogu samo odgoditi dostizanje nekakve fer cijene(i tako omogućiti povećanje količina na niskim razinama i još bolju zaradu strpljivima)