BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

P/E, P/B, P/S… se sastoje od eksterne tržišne komponente (P) i interne korporativne komponete (E, B, S…). Pokazatelji su u slučaju Belja dobri zbog niske tržišne komponete tj. niske cijene, a ne visokih internih komponenti tj. rasta prihoda, dobiti i profitabilnosti. Poslovanje je trenutno volatilno zbog zaliha i financiranja od strane povezanih društava i ti pokazatelji se okrenu u jednom kvartalu naglavačke.

Cijena hrane u svijetu raste, cijena zemlje u svijetu raste, cijena kvalitete u svijetu raste. Potrošnja svega u Hrvatskoj pada. Prehrambena industrija za razliku od građevinske, turizma ili telekoma ima veliki potencijal u supstituciji uvoza i na taj način kompanije mogu rasti unatoč smanjenja ukupnog tržišta.

Belje se trži ako da je građevinar bez perspektive, a perspektiva mu je više nego dobra. Situacija s podjelom dionica radnicima je kratkoročna, a dugoročno pozitivan jer se povećava free float, dostupnost i likvidnost dionice. Jedna od best buyuša.

Koja sexy analiza, pamet mi se topi na tipkovnici.

[smiley]

Neke stvari nisi dobro pogledao, iako se slažem s tobom da je Belje jedan od Best buy-a ovdje…
Ja bi čak rekao pick broj jedan….
Ono što nisi vidio (da li namjerno , nenamjerno) je da je Belje u ova tri kvartla Dobit iz Poslovanja (dakle poslovni prihodi-poslovni rashodi) povećao sa 35 mil. na 73. mil., a to je više od duplo !!!!
Sve je to naravno popraćeno s većim prihodima od prodaje i manjim rashodima (racionalizacija proizvodnje)….
Dakle, uz ovo da je cijena niska itekako stoji da Belje svoje poslovanje značajno unaprijedilo….
[/quote]
Nisam previdio, reko sam da je poslovanje volatilno i da će tako bit još nekoliko kvartala. Napredak poslovanja i investicije nisu upitne, ne bi ni gledo dionicu da jesu.

kikiriki, koštice, zanimacija……još malo pa nestalo…. [lol]

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/s_p-agrokoru-pobljsani-izgledi-s-negativno-na-stabilno,97942.html

Još 90%? Pa nisu samo radnici prodavali Evo i moja malenkost danas prodala…. [bye]

Još 90%? Pa nisu samo radnici prodavali Evo i moja malenkost danas prodala…. [bye]
[/quote]

A hebeš ga..Ja svoje i dalje čuvam…. [lol]

Vratio se Škojo u top 10….A čiji je on igrač ????
A sumnjam da će njegov trener bit zadovoljan s 7500 komada…Pa tolko skoro ja imam….

Vratio se Škojo u top 10….A čiji je on igrač ????
A sumnjam da će njegov trener bit zadovoljan s 7500 komada…Pa tolko skoro ja imam….

I on je krivo procijenio pritisak na prodaju od strane radnika pa je prodao, ali sad se vraća. Veliki su oni koji priznaju svoje greške. Možda se i Ilirika koja je prodala 25000 po 63 kune također vrati. Erste ne pušta da cijena padne, ističe im vrijeme za povratak po cijeni po kojoj su prodali.

Nedavno je Vupik uspio naplatit svoja potraživanja od države…Hm, da li je slučajno to daje Vupik Todin ???
Da li je slučajno to da je HFP baš sada išao "pokloniti " dionice radnicima po 30 kn ???
Da li je slučajnost da se to poklanjanje odvija u Baranji gdje je ADZ izgubio velik broj glasova zbog slučaja Glavaš…a izbori će….
Da li je legalno ako dečki iz stranke sad pokupuju ovo radnika, a Toda izbaci fenomenalni godišnji izvještaj, dionica explodira i zarade oni koji su kupovali….
Nekako mi izgleda…zadovoljni radnici, zadovoljni vlastodršci jer su namakli lovu i vratili velik dio glasova pred predstojeće izbore…
Da li oni tako rade….Ako imaju imalo mozga u glavi…

I još nešto što bi trebalo upotpunit ovaj scenarij…Kada se namire dionicama mogla bi se Jaca pojavit u Belju i nahvalit firmu u središnjem Dnevniku na sva zvona…Zna se…

koliko teorije zavjere

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

koliko teorije zavjere

maa, da nam bude dosadno…zabavljamo se….

je slažem se, zabava je najbitnija [smiley]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

A sto kaze TA?
Iako sam totalni amater stavit cu svoj graf. Vec 7 dana ne uspijeva probit gornju liniju.

Od kad (18.10.2010) su se radnici ukljucili protgrovano je 239 698 kom uz prosjecnu cijenu od 60,13kn.

Za sad mi se cini da bi moglo do 55 kn a mozda i nize.

Imam nesto sitno dionica Belja i imam namjeru jos nadokupit.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

New Report

Close