02.11.2010
Belje otvorilo šestu kooperantsku farmu – glas-slavonije.hr
"Predsjednik beljske Uprave Goran Pajnić naglasio je kako je ovo šesta kooperantska svinjogojska farma Belja do sada otvorena (dan ranije otvorena je farma Golubić), a u planu su gradnje i otvorenja novih. Belje će, kao najveći hrvatski proizvođač svinjskog mesa, na vlastitim i kooperantskim farmama već sljedeće godine dostići ukupnu proizvodnju od 400.000 svinja."
jak volumen danas, 55 se i predobro drži, ovo mora da mirovinac polako ulazi, okladio bi se
@rekvijem
da, vjerojatno mirovinac kupuje, svatko normalan pustio bi da cijena padne na 45-50 kn i polako sakupljao, ali ovi se postavljaju na 55 kn ko moroni i ne daju ispod toga.
što se mene tiče, samo neka kupuju, istrošit će se i oni pa ćemo na 45 kn doći na red i mi strpljivi….ovo sada masovno kupovanje BELJA na 55 kn od strane cijelog foruma me plaši i odbija od kupnje na ovim razinama [undecid]
ako planiraju ući s nekom pristojnom količinom (Erste OMF po svemu sudeći) i logično je da se postavljaju iznad onoga što je ”nekakva” očekivana cijena. ovo sad izgleda jako dobro, Belje vrijedi i po jakom bidu se to i vidi.
čisti se čisti!! [thumbsup]
Meni je ovo pumpanje na 60 kn totalna debilana, pogotovo što još ima cca 700.000 komada za iskrcati…. cijena je nasilno vraćena na polaznu točku i što sada? valda neko očekuje da su mali ulagači budale pa da će sada nastati jagma za Beljem na 60 kn? ma možeš misliti [bye]
kolega ovakva taktiku je svojstvena mirovincu, napuca cijenu na velikom volumenu da inicira daljnju rasprodaju radnika, sad kad bauštela vidi da je opet 60 nagrnut će i OMF će moći zgrnuti i dodatne količine. [cool]
Meni je ovo pumpanje na 60 kn totalna debilana, pogotovo što još ima cca 700.000 komada za iskrcati…. cijena je nasilno vraćena na polaznu točku i što sada? valda neko očekuje da su mali ulagači budale pa da će sada nastati jagma za Beljem na 60 kn? ma možeš misliti [bye]
Kolega pula35
Zbog čega misliš da je ikome u cilju da ovdje uđu mali ulagači?
Vidiš da se od takvih kupuje
Dionica je imho jeftina
Zašto bi bilo onako kako je većina zamislila..zašto?
jebemti, tapkam oko ovog ko oko vruće kaše i sad mi krene kad ne treba.
jebemti, tapkam oko ovog ko oko vruće kaše i sad mi krene kad ne treba.
a i ja sunce mu … (da ne budem prost)..sta je najgore sve sam rasprodao na 55 [cry]
cucim vec godinama strpljivo i sad prodam na najmanjom vrijednosti u povjesti…eto ti moje srece…
pa nece sad valjda povuc jos preko ovog..pa to mi nema bas smisla..vecina radnika bi sigurno prodala i na 55..zasto je sad napucavaju to mi stvarno nije jasno.
a i ja sunce mu … (da ne budem prost)..sta je najgore sve sam rasprodao na 55 [cry]
cucim vec godinama strpljivo i sad prodam na najmanjom vrijednosti u povjesti…eto ti moje srece…
pa nece sad valjda povuc jos preko ovog..pa to mi nema bas smisla..vecina radnika bi sigurno prodala i na 55..zasto je sad napucavaju to mi stvarno nije jasno.
[/quote]
Kolega dunlop
Nadam se da ćeš se uspjeti vratiti
Biti će ovdje tumbanja dosta tako da samo treba biti strpljiv imho
Puno je ovdje bilo nagađanja s cijenom i prevarilo je mnoge
Malo sam proučavao jednu drugu dionicu kako se je ponašala kad je podjelila radničke i ima sličnosti sa ovim
Uglavnom ako su isti fondovi u pitanju, a vjerujem da jesu, moglo bi biti dosta tumbanja ovdje..kao i krajnosti.
Što je i logično uzmemo li u obzir da žele pokupiti što je više moguće a i imaju sredstva za to..
Ako im je cilj ulagati dugoročno i ako misle da ima potencijal šta njima znači jel cijena 80 ili 50..
Kupovat će na svim razinama dok ne istresu radnike..ne mogu pokupiti sve na jednoj cjenovnoj razin i, to je tako jasno.Prosjek ih zanima, ne je li danas 70 a sutra 40..šta ih briga..