kolega lojtra…ja sam kupio tek tolko…
ne vidim sto ste napisali ali vidim da je kolega rekvijem prokomentirao vas post, pa da se nadovezem
izmedju 50 i 40 kn , ako bude belja, namjeravam kupiti izmedju 7 i 10k komada…
Lijep pozdrav
me neradi se samo tu o tih 120000dionica nego trjdrei i fondovi ce nmjerno iscerireti kao da prodaju radnici uistinu dobra firma na neki period 2godine se bude iskristaliziralo sa obzirom na situaciju ne preporucam kupnju prije 45kn pa onda u dokup na nizim razinama
Trenutno je nemoguće odrediti gdje će se konsolidirati
Pošto ju svi očekuju na cca 50 i niže ne bi se šokirao da ni ne dođe..
Počeli targetaši…likvidnosti ima a ja naoružan strpljenjem i parama:)
Uh..ovo je nešto najbolje što se je moglo dogoditi belju
Struktura vlasništva će se izmjeniti definitivno.Budu li fondovi kupovali a radnici prodavali dugoročno bi ovo mogao biti best buy
Struktura vlasništva će se izmjeniti definitivno.Budu li fondovi kupovali a radnici prodavali dugoročno bi ovo mogao biti best buy
da li ce biti best buy…dugorocno najvise ovisi o poslovanju belja a ne vlasnickoj strukturi
17.07.2010.
radnici još nisu ni preuzeli svoje dionice, a cijena belja ide dolje….kad radnici počnu prodavati svoje dionice, kupljene po trideset kuna, cijena dionice belja biti će na oko pedeset kuna, potom, kad počne rasprodaja ide još koji postotak niže, kad se uspostavi trend na relaciji između 40 i 5o kuna ide period akumulacije, a koliko će taj period vremenski trajati teško je predidjeti, jer tu ima bogami šta da se proda….milijun i dvesto tisuća komada nije mala stvar [bye]
da li ce biti best buy…dugorocno najvise ovisi o poslovanju belja a ne vlasnickoj strukturi
[/quote]
Točno je to
Meni poslovanje nije upitno ni sada
Trebat će se poklopiti više stvari..istina
Na prvom mjestu poslovanje..zatim stvari koje direktno utječu na poslovanje(sustav poticaja, nastavak investicijskog ciklusa, itd..itd)
Uz to i struktura dioničara kao bitan faktor..
Mislim da za sada sve ide po planu ostaje samo pitanje strukture
A i to će uskoro biti jasnije
Kolega Split
Nama kod akumulacije mrljavljenja
Bude li mrljavljenja nema količina..
Bit će ovdje uspona i padova..skoro pa sam siguran
Da zaobići ovu dionicu…ne razumijem takvu preporuku
Dionica je podcjenjena i imaš žestoki pad koji traje mjesecima a nije potaknut fundamentima nego prodajom radničkih paketa
Pa kako to zaobići moj Split
Nema tu zaobilaženja, samo treba odrediti pravi trenutak ulaska, ništa više
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.853.865 22,57 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 10.454 0,13 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. PODRAVSKA BANKA D.D. 7.978 0,10 Skrb. račun KOPRIVNICA, HRVATSKA
6. PBZ D.D. 6.915 0,08 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 6.350 0,08 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
8. KUNIĆ DRAGUTIN 5.700 0,07 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 5.555 0,07 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 4.400 0,05 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 92,53
umjesto Ilirike izgleda ušlo više Erste fondova, onih 25000 bratski su raspodjelili.
25.10. top 10:
BELJE D.D./REDOVNA BLJE-R-A
Vlasnik/nositelj računa Stanje [%] Vrsta računa Mjesto
1. AGROKOR D.D. 5.579.663 67,92 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 658.736 8,02 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA – oko 1 200 000 komada
3. GAŠPAR ANTE 121.132 1,47 Osnovni račun ZAGREB, HRVATSKA
4. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 10.454 0,13 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
5. PODRAVSKA BANKA D.D. 7.978 0,10 Skrb. račun KOPRIVNICA, HRVATSKA
6. PBZ D.D. 6.915 0,08 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
7. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 6.350 0,08 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
8. KUNIĆ DRAGUTIN 5.700 0,07 Osnovni račun SPLIT, HRVATSKA
9. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. 5.555 0,07 Skrb. račun RIJEKA, HRVATSKA
10. PBZ D.D. 4.400 0,05 Skrb. račun ZAGREB, HRVATSKA
Ukupno: 77,99
Što će sa ovim ostatkom HFP? Da li je to rezervirano po nekom zakonu(za radnike, branitelje ili povrat imovine ili..?) ili može u prodaju vanjskim ulagačima ?
Što će sa ovim ostatkom HFP? Da li je to rezervirano po nekom zakonu(za radnike, branitelje ili povrat imovine ili..?) ili može u prodaju vanjskim ulagačima ?
javno prikupljanje ponuda ili javne dražbe, kao i dosad
17.07.2010.
radnici još nisu ni preuzeli svoje dionice, a cijena belja ide dolje….kad radnici počnu prodavati svoje dionice, kupljene po trideset kuna, cijena dionice belja biti će na oko pedeset kuna, potom, kad počne rasprodaja ide još koji postotak niže, kad se uspostavi trend na relaciji između 40 i 5o kuna ide period akumulacije, a koliko će taj period vremenski trajati teško je predidjeti, jer tu ima bogami šta da se proda….milijun i dvesto tisuća komada nije mala stvar [bye]
[/quote]
Amen.
Kad radnici preuzmu dionice, cijena će već biti pripremljena za njih. Tko nema para, a mora prodati za njega je cijena uvijek niža nego obično. Tako je to uvijek. Stvar ponude i potražnje. Da je dionica malo, a novca dovoljno, kao 2007. tad bi dionice bile skupe, ali nije, upravo je suprotno. Zato je burza uvijek izazov za snalažljive. No i zato je vjerojatno nisu izmislili na balkanu, nego negdje drugdje, jer tamo vrijede druga pravila (veze, kumovi, mito…). No na uređenoj burzi se osnove fer playa moraju držati svi. Pa zato kome treba hitno lova morati će dati robu po sniženoj cijeni.