BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nemam nista protiv prodaje po povlastenim uvjetima radnicima. Povecat ce se ff. A mozda se kupnji pridruzi i koji fond.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Da li se zna koje su veličine paketi?

cijena je već dosta pala, mislim da neće kliznuti ispod 50 kn. No radnici će vjerojatno koju godinu imati zabranu prodaje, tako da neće biti spuštanja cijene

Kratkoročno ova odluka može imati negativni efekt u vidu pojačane prodaje ali isto tako i dugoročno pozitivan efekt u obliku većeg free floata i likvidnosti.

A ono najvažnije je da se vrijednost Belja ovime ne mijenja.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/agrokor-vina-vino-moze-postati-hrvatski-izvozni-brend,82439.html

http://www.poslovni.hr/vijesti/vlada-radnicima-belja-dionice-iz-portfelja-hfpa-po-cijeni-od-30-kuna-151088.aspx

who dares, wins

U odluci vlade objavljenoj na ZSE nema nikakve odluke o zabrani prodaje tih radnickih dionica. To znaci da zabrane ne bude ili da ce odluka o zabrani prodaje biti donesena naknadno?

U odluci vlade objavljenoj na ZSE nema nikakve odluke o zabrani prodaje tih radnickih dionica. To znaci da zabrane ne bude ili da ce odluka o zabrani prodaje biti donesena naknadno?

Samo u zadnjoj rečenici makni upitnik.

who dares, wins

A vidi ovo, zemlja će poskupjeti i do 30 puta…valjda ovaj novinarčić hoće prodat djedovinu pa si diže cijenu. Ajde molim te, da kaže 2-3 puta Ok ali ovo… [lol]
Pa u Mađarskoj i Sloveniji koje već jesu u Uniji je cijena polj. zemljišta u prosjeku kao i kod nas. Znam sigurno jer osobno odlazim u Sloveniju i u Mađarsku. Upravo idem na bazen a tamo imam mađarske prijatelje….
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/prehrana/tajkuni-i-jabuke-voce-kao-nova-tiskara-novca%3f,82953.html

Ovdje se događa slična situacija,kao i prije 3 god. na dionici DDJH.
I tamo su radnici (branitelji) dobili dionice DDJH za nekih 40-50 kn (koiko se siječam) zavisi dužini radnoga staža,trenutna cijena dionice je tada bila oko 250-300 kn.
Oni radnici koji su ostali u dionicama kupljenim po povlaštenim uvijetima danas su u debelom minusu.
Sve u svemu mislim da ovo ide dosta dole.
Ali to je samo moje mišljenje.

Opet vam brokeri uvaljuju priče o radnicima i rušenju cijene u nadi da će vas razuvjeriti o opravdanosti ulaganja u Belje. Ovo je trenutno jedan od top5 pickova na ZSE i ja samo čekam priliku da prodam neku od dionica i uletim ovdje, nadam se da će fondovi držati Belje još ovako nisko i potencijalne ulagače usmjeravati prema perspektivnim dionicama tipa HT, ATPL i drugima što treba iskrcati.

Da sa dezinformacijom da ovo mirovinci ne smiju kupovati zbog malog broja slobodnih dionica je
spustila cijenu na 70 i niže.
BLJE postaje fondovska dionica kada je:
1.MCAP veći od 350 mil kn-prvi kriterij zadovoljen i uz cijenu od 43
2.free float veći od 100 mil kn
-sadašnjih cca 800.000 slobodnih dionica-kriterij nije zadovoljen
– kada radnici dobiju ovih 1.200.000 dionica i taj kriterij je zadovoljen
-tada mirovinci mogu kupovati i na 50
Mislim da neće ispod 50 i da će je najprije kupovati inseideri fondova koji namjeravaju ući u igru.
I sada sam u dilemi.
Kada ulaziti.Ovo je zicer,ali treba ulaziti najjeftinije što je moguće.
1.Nivo 70
2.Nivo 60
3.Nivo 50
Prvi nivo odrađen-ulaz prosjek na 68,50.
Dilema:prodati sa nulom i čekati niže ili samo dokupljivati.
Nadam se da nisam jedini u dilemi.
Jer ako se fondovi počmu klati ovo može vrlo brzo na 100.A to je čitavih 40% na sadašnju cijenu.
Reci jedan broj,sigurno ćeš pogriješiti,kaže Hugo
Mislim da je Conan u pravu kada kaže ovo jako podcijenjena dionica-da ali samo fundamentalno.
A cijena može biti uvijek niža i od niske.Najnižu je teško predvidjeti.

Opet vam brokeri uvaljuju priče o radnicima i rušenju cijene u nadi da će vas razuvjeriti o opravdanosti ulaganja u Belje. Ovo je trenutno jedan od top5 pickova na ZSE i ja samo čekam priliku da prodam neku od dionica i uletim ovdje, nadam se da će fondovi držati Belje još ovako nisko i potencijalne ulagače usmjeravati prema perspektivnim dionicama tipa HT, ATPL i drugima što treba iskrcati.

Da sa dezinformacijom da ovo mirovinci ne smiju kupovati zbog malog broja slobodnih dionica je
spustila cijenu na 70 i niže.
BLJE postaje fondovska dionica kada je:
1.MCAP veći od 350 mil kn-prvi kriterij zadovoljen i uz cijenu od 43
2.free float veći od 100 mil kn
-sadašnjih cca 800.000 slobodnih dionica-kriterij nije zadovoljen
– kada radnici dobiju ovih 1.200.000 dionica i taj kriterij je zadovoljen
-tada mirovinci mogu kupovati i na 50
Mislim da neće ispod 50 i da će je najprije kupovati inseideri fondova koji namjeravaju ući u igru.
I sada sam u dilemi.
Kada ulaziti.Ovo je zicer,ali treba ulaziti najjeftinije što je moguće.
1.Nivo 70
2.Nivo 60
3.Nivo 50
Prvi nivo odrađen-ulaz prosjek na 68,50.
Dilema:prodati sa nulom i čekati niže ili samo dokupljivati.
Nadam se da nisam jedini u dilemi.
Jer ako se fondovi počmu klati ovo može vrlo brzo na 100.A to je čitavih 40% na sadašnju cijenu.
Reci jedan broj,sigurno ćeš pogriješiti,kaže Hugo
Mislim da je Conan u pravu kada kaže ovo jako podcijenjena dionica-da ali samo fundamentalno.
A cijena može biti uvijek niža i od niske.Najnižu je teško predvidjeti.

[/quote]
Jako dobro si ovo napisao i zaslužuješ 100.-ku. Ja sam nedavno posve izašao i ne ulazim prije 50, a siguran sam da ćemo se dosta dugo družiti na toj razini! 🙂

New Report

Close