BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

još jednom pitam, zna li tko koliki će popust na godine staža imati radnici u odnosu na početnih 30 kn?? vjerojatno neće kupovati po 1 kn, al po 15 kn bi mogli [thumbsup]

Ne moj coprati valjda je već tih 30 sa nekim popustom !?
[/quote]

pa gle, razmisli logično, netko radi 30 godina u Belju, a njegov kolega radi 2 godine. pa neće valjda kupovati po istoj cijeni?! uvijek do sada je država priznavala popust radnicima na početnu cijenu (znači na 30 kn u ovo slučaju), a ovisno o radnom stažu u firmi [thumbsup]

Istina. Tako je bilo sa onima prvim podjelama ali se je kretalo od nominale. Ovo je odmah 30 a to je neki popust u startu…

who dares, wins

http://seebiz.eu/hr/tvrtke/industrija/petar-cobankovic-radnicima-belja-dionice-po-cijeni-od-33-kune,73985.html
Evo tu nešto kaže ali sve treba uzeti sa rezervom jer cifre se ne poklapaju sa ostalim medijima pa treba pričekati službeno.

who dares, wins

S kojim pravom država našu imovinu prodaje 30% od nominalne vrijednosti, a vjerojatno i u puno manjem postotku od realne tržišne da nije ovog darivanja?
Pa tko će nadoknaditi štetu i gubitak svim onim radnicima koji su u privatizaciji tijekom zadnjih 20 godina ostali bez posla i bilo kakve imovine; tko će njima ("Čo") dati dionice propalih firmi?
Pa zar nismo svi jednaki pred zakonom i zar nebi svi trebali dobiti nešto, čemu privilegiranost pojedinaca?

P. S. Nemam ništa protiv radnika Belja (iako su već dobili dionice Belja u prijašnjem vremenu), ali princip podijele državne imovine na ovaj način zapanjuje!?

"Cinik je osoba koja zna cijenu svega, no ne zna vrijednost nićega."

ako su radnici Belja već jednom imali prabo na kupovinu dionica, onda je ovo po meni čisti otimanje od poreznih obveznika. HFP ima 1.853.865 dionica. Razlika između cijene na burzi i one po kojima će prodavati radnicima je 92,7 miliona kuna i za za toliko će biti oštećen državni proračun.

ako su radnici Belja već jednom imali pravo na kupovinu dionica, onda je ovo po meni čisti otimanje od poreznih obveznika. HFP ima 1.853.865 dionica. Razlika između cijene na burzi i one po kojima će prodavati radnicima je 92,7 miliona kuna i za za toliko će biti oštećen državni proračun.

s obzirom da su već dogovorili kredite sa nekim bankama, ne bi se iznenadio da su dogovorili s nekim i otkup dionica po recimo 50 kuna

s obzirom da su već dogovorili kredite sa nekim bankama, ne bi se iznenadio da su dogovorili s nekim i otkup dionica po recimo 50 kuna

Čak i da jesu, kako će to pomoći cijeni? Dok se dionica ne bottomira pomoću ovih dionica, bit će dosadno i predvidljivo. A šteta, baš sam gledao blje kao potencijalni dodatak portfelju uskoro… [huh]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

danas ljepa kupovina ,nisam očekivao po 80kn kupiti Belje

na temelju kojeg prava radnici dobivaju kunu za 30 lipa? jel HFP njima nešto dužan?

ovakvom prodajom po cijeni 60% ispod burzovne se oštećuje HFP, tj država, tj svi mi porezni obveznici

Jesi ti gradio tvornicu i cemerio u blatu.
Jesi snjofao svinjam papke.
Di si bio 91′?

Radnike na sveucilista
Tvornice radnicima.
Dugove neradnicima

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

S kojim pravom država našu imovinu prodaje 30% od nominalne vrijednosti, a vjerojatno i u puno manjem postotku od realne tržišne da nije ovog darivanja?
Pa tko će nadoknaditi štetu i gubitak svim onim radnicima koji su u privatizaciji tijekom zadnjih 20 godina ostali bez posla i bilo kakve imovine; tko će njima ("Čo") dati dionice propalih firmi?
Pa zar nismo svi jednaki pred zakonom i zar nebi svi trebali dobiti nešto, čemu privilegiranost pojedinaca?

P. S. Nemam ništa protiv radnika Belja (iako su već dobili dionice Belja u prijašnjem vremenu), ali princip podijele državne imovine na ovaj način zapanjuje!?

Svaka cast da netko stane i kaze dosta sranja Čobankovicu .

danas ljepa kupovina ,nisam očekivao po 80kn kupiti Belje

Ja ga ocekujem na 75 uskoro ako ne i nize a vi i dalje nemojte ocekivati . Budimo realni ne mazimo si oci sa nisam ocekivao i takvim spikama .

Ovdje neki misle da će "glupi" radnici čim dobiju dionice pohrliti bokerima i prodavati ne pitajući za cijenu.
Znam dosta ljudi koji su na IPO-u kupovali dionice HT-a, radnici, seljaci, domaćice i što je najzanimljivije velika većina njih bez obzira na krizu još uvijek imaju te dionice.
Ti ljudi su u zadnje dvije i pol godine osvarili prinos veći od 60%, a to je više nego što ima 90% "pametnih" i "inteligentnih" investitora s ovoga foruma.
Tako će vam biti i s Beljem, to kupuju ljudi koji nemaju veze s burzom, niti ih zanima i oni će to držati 5-6 godina i kad dionica skoči na 1000 kn oni će to prodati vama pametnjakovićima.

New Report

Close