a sta da vam recem kolega mi radi u belju ponudio mi je paket za 50kn upozorio sam vas i niste me slusali
Samo bojim se da ovi radnici neće imati kome prodati na 60kn jer sam siguran da će se prodaja izmaknuti.
Svjesno pišeš ili paralelno piješ nešto? [lol]
Gospodo draga ovo što ću napisati odnosi se na one koji su već u posijedu dionica Belja.
Budite jako,jako oprezni oko razno raznih špekulacija i nagađanja.
U ovom trenutku izgleda da dionica prema mišljenju većine može samo dolje u odnosu na postojeću cijenu, " MOŽDA" i može na kratko ali isto se može očekivati i " SUPROTAN"razvoj događaja.
Razlog tome je sljedeći :
– kako je Čobanković rekao: radnici znaju da ne kupuju mačka u vreći
– u prilog prethodnom ide i to da Baranjci imaju uzrečicu " Baranja je Belje a Belje je Baranja" Tako da veliku prodaju možda i ne treba očekivati.
– ulaganja od strane Todorića prevelika da on sam nebi od tog očekivao nešto veliko, a isto tako i veliki ulagači to isto zanemarili i previdili.
– gospođa Leko je postala deseti najveći dioničar Belja kupujući dionice u rasponu od 82-93 kn, kada su svi očekivali dionicu na 60kn.
Nevjerovatno bi bilo da netko ulaže 250 000 00 tisuća kuna tek tako, a da se prije nije itekako informirala o određenim pojedinostima.
Sigurno da su u svoje procijene uzeli i ove dionice radnika pošto ta tema nije nešto novo.
I sada ovi iz Vlade očekuju da se ljudi odreknu božićnica, regresa… pa čemu kada ti isti dijele šakom i kapom [shocked]
Ministar poljoprivrede Petar Čobanković danas je u Kneževim Vinogradima radnicima Belja d.d. ponudio kupnju 25,61 posto državnih dionica te tvrtke po povlaštenoj cijeni i tako pokrenuo proces okončanja privatizacije baranjskog poljoprivrednog diva
http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/63288/Radnicima-Belja-dionice-po-30-kuna.html
I na teletekstu piše toliko. Ima li Čo toliko za prodati?
moje saučešće postoječim dioničarima sutra [cry]
a u vladi su nam totalne budale. sad će se branit da je ova čudovišna prodaja po zakonu ali neće se sjetit promijenit ga. ma riga mi se … [angry]
Što ste zavidni radnicima belja? Proči će ko ovi što rade u Đakovštini.Taman kad isplate zadnju ratu krede firma ode u stečaj i toda je spasi…po 1kn.Da sam zaposlen u Belju prodao bi prvi dan po 60kn,vratio kredu a ostatak use nase i podase [smiley]
Takav neki scenar ce i biti prijatelju zato sutra bijezim iz Belja van .
Ministar poljoprivrede Petar Čobanković danas je u Kneževim Vinogradima radnicima Belja d.d. ponudio kupnju 25,61 posto državnih dionica te tvrtke po povlaštenoj cijeni i tako pokrenuo proces okončanja privatizacije baranjskog poljoprivrednog diva
http://www.tportal.hr/biznis/novaciulaganje/63288/Radnicima-Belja-dionice-po-30-kuna.html
I na teletekstu piše toliko. Ima li Čo toliko za prodati?
25% Belja ide radnicima po 30 kn komad? Kukuleleeeeee
Dok se ne rasprodaju na burzi radničke dionice Belje će se vrtiti oko 40-50 kn. vrlo bezobrazno prema postojećim dioničarima!
ja uopce ne mislim da ce bit katastrofa. ljudi malo znaju bit ko stoka al nisu ni oni ludi. pa zasto bi prodavali u trenutnoj situaciji kad i oni sam najbolje znaju kolko vrijedi belje. sigurno ce ih puno pricekati.
tako su govorili i za braniteljske dinonice da ce sad svi navalit na prodaju i da ce srusit inu i ne znam koga pa se nis nije desilo.
a i nije konacno lose da se hfp rijesi tih dionica i da udju institucionalni ulagaci unutra i da stvar malo zivne.
uostalom i da hoce nemogu ih prodati jer za to treba postojati i lova na kupnji. po meni je vjerovatnije da se neki fond postavi na kupnju sa nekom ok cijenom jer ako nece fond x postavit ce se fond y jer svi oni znaju da je belje dobra inesticija ali je bio mali ff i sigurno im je zelja uci unutra.
a ak ce ih prodavati za 50 kn tim bolje. dokup i dokup. tako i tako smo vecina tu dugorocno i nikome ne bi bilo zao da jos malo smanji prosjek ulaza.
samo mislim da se to nece dogoditi.
ja uopce ne mislim da ce bit katastrofa. ljudi malo znaju bit ko stoka al nisu ni oni ludi. pa zasto bi prodavali u trenutnoj situaciji ….
možda zato što je kriza i besparica?
možda zato što će dionice Belja dobiti po samo 30 kn a da ih prodaju po 45 kn imaju 50% zarade na brzaka. Koliko ljudi na ovom forumu ostvaruje takve zarade?
da će odmah pasti na 50 kn, neće, ali će polako klizati prema dolje jer 25% dionica radnicima po 30 kn je ogromna količina koju nitko normalan ne želi otkupljivati iznad 50 kn
uostalom i da hoce nemogu ih prodati jer za to treba postojati i lova na kupnji. po meni je vjerovatnije da se neki fond postavi na kupnju sa nekom ok cijenom jer ako nece fond x postavit ce se fond y jer svi oni znaju da je belje dobra inesticija ali je bio mali ff i sigurno im je zelja uci unutra.
a ak ce ih prodavati za 50 kn tim bolje. dokup i dokup. tako i tako smo vecina tu dugorocno i nikome ne bi bilo zao da jos malo smanji prosjek ulaza.
samo mislim da se to nece dogoditi.
Ovo za dugoročno držanje stoji..s tim da treba osloboditi dio love za dokup hm hm
Neće se to tako naglo odigrati sve tako da će trebati dosta strpljenja..prije polagano klizanje nego nagli pad IMHO
Isto tako se ne treba zavaravati da ovo neće utjecati na cijenu kad jednom dobiju svoje pakete
Mikroekonomsko stanje u baranji je tako loše da je prodaja sa bilo kakvim plusom od jednog dijela radnika skoro pa sigurna
Pozdrav