Ali isto je tako poznato da se nekoliko fondova zadnjih 6mj. već izjašnjavalo o ulaganju u dionice Belja. Problem im predstavlja mali broj raspoloživih dionica. Ukoliko se dogodi da HFZP zbilja prepusti ovih 22,57% dionica radnicima ,(HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.853.865 – 22,57%) to je već jako zanimljiva situacija.
Vjerujem da bi mogli lako očekivati i mirovince na bidu !!
Bez posebnog uljepšavanja postojećeg stanja s obzirom na rasprodaju među prvih 10 dioničara, ipak te iste dionice nalaze svoje kupce.
Da nema nekih dionica na koje se može ostvariti brža zarada, o tom ne treba ni govoriti, ali ova dionica itekako ima svijetlu budućnost.
bio vam je clanak prije mijesec dana u glasu slavonije a i kolega mi radi u belju pa iznosim argumentirano eto sad mi vjerujte ili ne vasa stvar
ok. a čije dionice će dobiti. todine ili državne?
dionice idu radnicima.
Pa zato onda i cijena pada da ne bi ne daj Bože radnik kod nas dobio nekakve novce
Ako neka prihodi nekoj firmi rastu brže od rasta sektora, znači da povećavaju relativni udio na tom tržištu. Što imaju veću udio na prehrambenom tržištu to će se lakše boriti s konkurencijom, a da ne govorim da povećavaju mogućnost da diktiraju cijenama i tako stvaraju extra profit.
Neke od strategija osvajanja tržišta počivaju na dumpingu cijena da bi se uništila konkurencija i na taj način u budućnosti došlo do prevladavajućeg položaja.
Belje u sastavu Agrokora sigurno ima mogućnost da u nekom razdoblju postane najveći prizvođač hrane u ovom dijelu Europe.
Todorić od države godišnje dobije stotinjak miljona kuna poticaja i njemu je svakako u interesu prikazivati prizvodnju neprofitabilnom da bi na taj način što duže mogao ubirati novce od države.
Kad bi Belje prikazivalo recimo 200 mil kuna dobiti godišnje država bi teško pred javnosti opravdala te silne poticaje.
Jedan od načina kako se može smanjiti dobit je da Belje prodaje robu Konzumu ili drugim sastavnicama Agrokora po znatno nižim cijenama nego drugim kupcima
Prema nekim mojim razmišljanjima cilj svakog ulagača bi trebao biti što uspješnija projekcija firme u budućnosti. Belje ima ogroman potencijal sad je samo pitanje hoće li se on realizirati za godinu dvije ili deset godina.
Između Konzuma, Leda, Zvijezde i Tiska ovo mi se čini dugoročno kao najbolji pick.
Pa zato onda i cijena pada da ne bi ne daj Bože radnik kod nas dobio nekakve novce
[/quote]
Ha,ha,ha,ha slažem se.
Belje ne raste ,ili ako hoces, pada, jer je gotovo pa neprofitabilno
Vidra / kucilo oro itd. je kupovao po 96, sada je cijena 78 kuna, to je minus od skoro 20 % u samo nekoliko tjedana.
Zna li netko na temelju čega je on to kupio?
lp
Zapalio je indijansku vatru i dim ga je naveo ka belju [lol]
Dosta sale
Kupioje na TEMELJU NE ZNANJA
Kolega Belje je neprofitabilno jer netko to tako zeli prikazat. Firma koja samo na temelju zemljista dobije miljone kn u poticajima, a ima i zaokruzenu preradu toga sto uzgoje tesko moze biti neprofitabilno.
Kolega Belje je neprofitabilno jer netko to tako zeli prikazat. Firma koja samo na temelju zemljista dobije miljone kn u poticajima, a ima i zaokruzenu preradu toga sto uzgoje tesko moze biti neprofitabilno.
[/quote]
Dobro decki…
Cudi me kako ledo, jmnc i tisak "želi prikazati profitabilnim" a blje ne
[/quote]
Dobro decki…
Cudi me kako ledo, jmnc i tisak "želi prikazati profitabilnim" a blje ne
[/quote]
Mozda sam se malo nespretno izrazio, ali objasnite vi meni kao svojevrsni guru todexovih dionica kako firma koja uzgaja i preradjuje te prodaje pod svojim brandom proizvode (dodaju novu vrijednost na input) moze poslovat bez profita. Usput i drzava daje poticaje koji sigurno nisu mala stavka u prihodu.
Recite vi meni ko je tu lud.
Kolega Bob
Ako belje ima input 100 a output 101 to je za mene gotovo pa neprofitabilno…
Dajte molim vas pogledajte NPM Blja
Nemojte mi pricati da reinvestira dobit…
Glavnica se povecala zadnje 3 godine za 0 kn a imovina narasla za milijardu…
Pretpostvaljam da znate da je to ISKLJUCIVO radi povecanja obveza…
I prestanite pisat da skrivaju dobit, skrivaju k…c palac
Daj neka mi jedan objasni racunovodstveno iz kojih se to stavaka vidi da skrivaju dobit..
Price za malu djecu