THE BULL!!!!
Ja vidim da belju drasticno opadaju prihodi
A to je bila slamka za koju su se vadili investitori belja…
Nije ostvarivalo neku dobit, al dobro, kao investiraju…
A sad pada i promet
To znaci da se proizvodi belja sve manje kupuju
Delux ja ne znam odakle ti vadiš podatke.
Belje je u zadnjih pet godina imalo rast prihoda od 35% na godišnjoj razini, zaključno s 2008g. I ako sada da u recesijskoj 2009g bude pad prihoda od 10-15% neće biti ništa strašno.
Ovakav agresivni rast prihoda znači da je Belje uspješno osvaja tržište i da se proizvodi od Belja sve više kupuju.
Kad je firma u investicijskom zamahu i širi tržište mora žrtvovati dobit. Belje će biti visoko profitabino tek kad ne bude moglo više ostvarivati ovako visoke stope rasta.
Pošto je ovo dio Todexa dobit i svi pokazatelji profitabilnosti nemaju nikakav značaj.
Nemam Belje ali mi izgleda kao najperspektivnija Todorićeva firma.
ekipa problm belja ne kao dionice ne lezi u poslovanju ovakva cijna je rezultat radnickih dionica koje ce dobiti radnici po 30kn jer imaju jaki sindikat
ekipa problm belja ne kao dionice ne lezi u poslovanju ovakva cijna je rezultat radnickih dionica koje ce dobiti radnici po 30kn jer imaju jaki sindikat
A otkud tebi, molim te informacija da će radnici dobiti dionice po 30 kn, i kakve ima veze to sa sindikatom, daj nam svima pošalji potpisani sporazum između sindikata i radnika gdje se vidi da će radnici dobiti dionice po 30 kn
Ja vidim da belju drasticno opadaju prihodi
A to je bila slamka za koju su se vadili investitori belja…
Nije ostvarivalo neku dobit, al dobro, kao investiraju…
A sad pada i promet
To znaci da se proizvodi belja sve manje kupuju
Ovakav agresivni rast prihoda znači da je Belje uspješno osvaja tržište i da se proizvodi od Belja sve više kupuju.
. Belje će biti visoko profitabino tek kad ne bude moglo više ostvarivati ovako visoke stope rasta.
Pošto je ovo dio Todexa dobit i svi pokazatelji profitabilnosti nemaju nikakav značaj.
[/quote]
Sorry al napisao si par gluposti
Agresivan rast prihoda bez dobiti meni nista ne znaci…pa nek spuste cijene za jos 30 % pa ce biti tolika potraznja za belje proizvodima da nece moci proizvesti toliko i prihodi ce biti još veci
Ali svrha tvrtke je ostvarivati dobit , a ne prihode…
Daj bi molim te objasni kakve veze ima sto je ovo dio Agrokora i kak to mislis da dobit nema veze…
. Belje će biti visoko profitabino tek kad ne bude moglo više ostvarivati ovako visoke stope rasta.
[/quote]
Sorry al napisao si par gluposti
Agresivan rast prihoda bez dobiti meni nista ne znaci…pa nek spuste cijene za jos 30 % pa ce biti tolika potraznja za belje proizvodima da nece moci proizvesti toliko i prihodi ce biti još veci
Ali svrha tvrtke je ostvarivati dobit , a ne prihode…
Daj bi molim te objasni kakve veze ima sto je ovo dio Agrokora i kak to mislis da dobit nema veze…
[/quote]
Dobiti ima ali bruto koja odlazi na amortizaciju i porez pa kamate To zna svak ko ima firmu ,budala pokazuje veliku dobit pa da plaća porez na dobit Radije ulaže u firmu a dugovi će se otplatit pa stim će i dobit doć Bitno da ima prometa
Aaaaa
kako da ne…
A vi dionicari cete jako puno koristi imati od toga…
Definitivno narednih par god ovdje nema kruha
kreće zaron tipa Kursk nažalost. Belje je strateški važno i za Agrokor i za gospodarstvo cijele Istočne Slavonije. potpore unatoč svemu na bidu nema.
Gosp. Delux tko Vas nezna skupo bi Vaš savjet platio, a i platiti će. Već 2 tjedna neumorno pišete na temu Belje!!!!
Mogući razlozi Vašeg neumornog pisanja, hm?
a) Brinete se o novcu investitora!? U ovom vremenu gramzljivosti, lopovluka, laži, pohlepe do krajnjih granica, gdje nikog nije briga za drugog ,čisto je teško povjerovati u Vaše preobraćenje.
b) Imate viška slobodnog vremena? Pa kako baš da ste se olučili ovdje provoditi Vaše cijenjeno vrijeme! Očito da ste procijenili da je ova dionica itekako vrijedna Vašeg truda i pokušate je akumulirati po što povoljnijoj cijeni.
-Vaš dug vremenski period pisanja na poslovnom forumu otkriva mnogo o Vama a to je:
– da niste gubitnik
– da niste zgubidan koji će svoje vrijeme trošiti uzalud
A ovdje smo svi zbog zarade.!!!!
bio vam je clanak prije mijesec dana u glasu slavonije a i kolega mi radi u belju pa iznosim argumentirano eto sad mi vjerujte ili ne vasa stvar
Po meni velika je šansa da je dno na 70kn, al svejedno onima koje zanima koliko to može i niže za slučaj totalnog ludila na burzi onda postoji i niži target na kojem je zadnja linija GAN lepeze i ujedno 61,8% Fibo potpora velikog BEAR-a.
Po meni na iznosu 70kn definitivno isplativa kupovina. Na 55kn???? Uložio bi sve ovdje!