BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega Valentine
Hitno se smirite, prenervozni ste

Nemojte spamat temu glupostima, a ako maštate o takvim stvarima ipak se suzdržite, ovo je poslovni forum i tema Blje

Molim kolegu da mi objasni kakvu to belje dobit reinvestira.

Kolega pa nismo od jučer…todorić je prije par godina kupio belje koje je bilo totalno zapušteno jer godinam ništa nije ulagano…normalno da je trebalo uzeti kredite i ulagati u postrojenja i opremu…pa sukladno tome nije bilo moguće ostvariti dobit…ali ovdje se kupuje budućnost…a budućnost je perspektivna prema svim pokazateljima….da ih tu ne nabrajam…
A dobit će doći nakon završetka velikog investicijskog ciklusa….

Kolega Valentine
Hitno se smirite, prenervozni ste

Nemojte spamat temu glupostima, a ako maštate o takvim stvarima ipak se suzdržite, ovo je poslovni forum i tema Blje

Molim kolegu da mi objasni kakvu to belje dobit reinvestira.

Kolega pa nismo od jučer…todorić je prije par godina kupio belje koje je bilo totalno zapušteno jer godinam ništa nije ulagano…normalno da je trebalo uzeti kredite i ulagati u postrojenja i opremu…pa sukladno tome nije bilo moguće ostvariti dobit…ali ovdje se kupuje budućnost…a budućnost je perspektivna prema svim pokazateljima….da ih tu ne nabrajam…
A dobit će doći nakon završetka velikog investicijskog ciklusa….

Kolega a koja se to dobit reinvestira..

Ja ne vidim da glavnica tvrtke raste, ne vidim da kapital i rezerve rastu…
Pojasnite mi tomalo iz financijskog izvještaja

ja vidim da imovina tvrtke raste…i to iznadprosječnom stopom!
[/quote]

Tako je kolega raste IMOVINA

Medjuti kapital i rezerve stje, cak i padaju, a ne isplacuje se dividenda, a imovina raste jer se povecavaju obveze,,

[/quote]

Pa trenutno se ne ostvaruje dobiti da bi mogle rasti rezerve…a todoriću nije u interesu dokapitalizacija…. ne vidim gdje je problem….

Kolega

Predobro znam racunovodstvo da bi se nastavili igrati macke i miša..procitajte dobro još jednommoj prethodni post

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Zakaj se s njim raspravljaš. Vidiš da ima šaptača [bye]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Kolega Valentine

Daj si popite nekaj za smirenje, jer ovdje je tema belje…
Ako neznate nista strucno napisati nemojte ni trovati temu upadima koji su nepristojni

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Kolega

Predobro znam racunovodstvo da bi se nastavili igrati macke i miša..procitajte dobro još jednommoj prethodni post

Kolega, i ja vrlo dobro znam računovodstvo…i baš zbog toga znamam kako prikazati određene stvari.

Stoga nemojte smatrati da samo vi nešto znate…

ok ….

ako je vama dobro da je tvrtka povecala svoju imovinu za milijardu kuna unazad par god, a kapital i rezerve za nula kuna, bez isplate dividende, ja nemam vise sto tu za komentirati

ok ….

ako je vama dobro da je tvrtka povecala svoju imovinu za milijardu kuna unazad par god, a kapital i rezerve za nula kuna, bez isplate dividende, ja nemam vise sto tu za komentirati

Povećala je i kapital…ali nešto sitno…uglavnom nevažno.

Istina da bi kapital i rezerve mogle biti i veću u odnosu na imovinu, ali nije ništa alarmantno…

Živi bili pa vidjeli tko je pravu!

Ove jedinice su dobar znak!

Ove jedinice su dobar znak!

Ako su dobar znak puno sam bolji od vas, jos malo pa ce mi zvijezdica pocrvenit [wink]

Nije dobro na Belju.
Povećanje kratkoročnih obveza u korist dugotrajne fiksne i financijske imovine?!?
Šta to Toda radI?
Dobro je što se smanjuje gubitak i potraživanja od kupaca.
Ali se povećavaju zalihe. Hmm.

"Some people are like clouds. Once they fuck off, it's a beautiful day!"

ok ….

Belje između ostaloga ima ogromnu primarnu poljoprivrednu proizvodnju koja je debelo subvencionirana od strane državnog proračuna. Taj biznis nije nigdje profitabilan u EU i svagdje je subvencioniran i ne treba očekivati velike dobiti niti u budućnosti.

Zato za takva poduzeća ja gledam prvenstveno BV, naravno uz uvjet da ne generiraju gubitke i ne očekujete gubitke u budućnosti. Ja očekujem ulaskom u EU rast vrijednosti imovine i na taj način rast BV Belja. Pri tome ne očekujem da će Agrokor prodavati Belje.

Ja imam nešto sitno tog Belja (trenutno 0,78% portfelja).

New Report

Close