BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

gledaj delux ili govrnor belje namjerno ne iskazuje ogromnu dobiti radi poticaja i para koje dobiva od drzave kad se smanje poticaji tad ce i belj pokazati koliko uistinu vrijedi a i jos uvijek je kompanija koja s razvija tako da cu je imati na oku sljedece godine

Ovo je vec ok odgovor

AL zasto se dodatno zaduzuju a ne vidim da nesto rade s tim dugom..
I nisam Guverner

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

zaduzenje ti je u drugom djelu prijasnje poruke firma sa razvija kad dojde vrijeme prikazati ce smanjenje duga i vecu profitabilnost prvo treba dobro pomusti kravu dok ne krepa a nasa krava je u ovom slucaju drzava

Usotalo, ako raste LEDO, rast će i Belje.
Uostalom 2005-2006 izvješće Belje je bilo očajno, pa je naraslo 8 puta.
Tko još kupuje zbog fundamenata, iako su oni i više nego dobri za Belje.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Usotalo, ako raste LEDO, rast će i Belje.
Uostalom 2005-2006 izvješće Belje je bilo očajno, pa je naraslo 8 puta.
Tko još kupuje zbog fundamenata, iako su oni i više nego dobri za Belje.

Nemoj usporedjivati Babe i žabe

Pogledaj koliko je ledo uvecao glavnicu unazad 4 godine, a koliko belje

Ne zelim bit bezobrazan ali ovakve usporedbe su smiješne..

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

Kolega

Todoric je najveci poduzetnik ovih prostora

Od Leda,Jmnc je napravio brutalne tvrtke..

Od Belja nije..

A ja sam samo iznio fundamentalne pokazatelje Belja..

Vi smatrate da su dobri,ja ne

Sto vas tu tolikos meta

Nekako se osjećam bolje nakon ove prepiske s Delux-om.
Kao da sam ponovo živ.
Kako život nosi neke druge situacije, tako čovjek više nema vremena/potrebe pisati na forumu.
Ovom prepiskom osjećam se nekako življe.

Kolega Delux, iako niste baš fer u svemu, nadam se da niste ništa shvatili osobno.
Vas neću nazvati kao što nikada nisam ikofga dugog drugoga, osim jednom indijanca.
Takav mi je stav.
Za PALM vam ne vjerujem, ali to ionako nije bitno niti moja stvar, niti se rugam.
Samo sam htio naglasiti kako pametuje je jednoj temi, dok druga stradava i to opasno.
Nitko nije nepogrešiv.
Laku noć svima pusa!!! [kiss], naročito febi

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Valentine svaka čast.Potpuno se slažem sa tobom.A ovaj Delux piše kako njemu odgovara.Hvali Todorića i sve što kupi ….. a nema pojma da je Belje najperspektivnija firma od Todorića.ustvari i zna i vjerovatno je to njegov stil,pa sada kupuje.Pa namjerno ne prikazuju dobit,nema dividende….
Ali koliko će Belje vrijediti kad gazda bude želio realno prikazati dobit a to je iduće godine……

Kapital i rezerve
1.026,92 M
1.074,48 M
1.069,50 M
1.055,68 M
1.054,67
Aktiva
2.839,24 M
2.669,81 M
2.392,77 M
2.030,66 M
1.521,49

Pogledajte kako s godinama kapital i rezerve padaju a aktiva raste

Užas!!!

Zadužuju se bezrazložno

Ne znam kako da svatim ovu zadnju rečenicu da li to znači Da gTodorić ne zna što radi ili što…

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

Razlog ne iskazivanja ili ne imanja dobiti je investicija koju treba završiti i kako je netko već spomenuo "dobri" su poticaji pa za sad treba povečavati posjede/reinvestirati dobit i naravno uzimati poticaje (koliko je sad jeftinija zemlja nego li će biti za par godina kad uđemo u uniju?)……
Ne mogu se složiti sa Deluxo-m samo u tome da nije ništa napravljeno jer unazad 5 godina se u Belje toliko reinvestiralo a o svemu tome može pročitati topik od početka. Ovi svi brojčani pokazatelji koje ste naveli su vrlo brzo promjenjivi (svi su se smijali i Mavroviću kad je krenuo u proizvodnju) ali u poljoprivredi Vam treba vrijeme (za razliku od Jamnice i Leda….tamo se ništa ne sadi) da se sva ta investicija pokaže npr. ako posadite mladi vinograd trebaju vam tri godine da dobijete prvi pravi urod a i te tri godine se morate brinuti za njega kao da vam daje plod……

Ono što zapravo želim reći je da za sad Delux-ovi brojevi štimaju ali perspektiva koju izvlači iz toga ne……a da li je cijena dionice dobra ili nije to mora svatko za sebe odlučiti jer ako je naviša cijena bila cca.385kn a u zadnje dvije godine se još investiralo dosta novaca a sad je cjena 83 kn….meni je dobra [wink]

Razlog ne iskazivanja ili ne imanja dobiti je investicija koju treba završiti i kako je netko već spomenuo "dobri" su poticaji pa za sad treba povečavati posjede/reinvestirati dobit i naravno uzimati poticaje (koliko je sad jeftinija zemlja nego li će biti za par godina kad uđemo u uniju?)……
Ne mogu se složiti sa Deluxo-m samo u tome da nije ništa napravljeno jer unazad 5 godina se u Belje toliko reinvestiralo a o svemu tome može pročitati topik od početka. Ovi svi brojčani pokazatelji koje ste naveli su vrlo brzo promjenjivi (svi su se smijali i Mavroviću kad je krenuo u proizvodnju) ali u poljoprivredi Vam treba vrijeme (za razliku od Jamnice i Leda….tamo se ništa ne sadi) da se sva ta investicija pokaže npr. ako posadite mladi vinograd trebaju vam tri godine da dobijete prvi pravi urod a i te tri godine se morate brinuti za njega kao da vam daje plod……

Ono što zapravo želim reći je da za sad Delux-ovi brojevi štimaju ali perspektiva koju izvlači iz toga ne……a da li je cijena dionice dobra ili nije to mora svatko za sebe odlučiti jer ako je naviša cijena bila cca.385kn a u zadnje dvije godine se još investiralo dosta novaca a sad je cjena 83 kn….meni je dobra [wink]

Konacno normalna osoba

Ma mene cak ne bi smetale brojke klasicnog pokazatelja P/E da Blje povecava svoju profitabilnost( u bilo kojem obliku, ROE ROA, NPM…)

Ok Jos uvijek je ispod booka, ali ima puno takvih tvrtki

E sad, ja pitam ljude koji ulazu i belje, ako su oni uvjereni da ce se profitabilnost popraviti, da ce s vremenom povecati dobit, ovo je ok prica

Medjutim, pokazatelji za sada nisu na njihovoj strani, vidjet cemo za ubuduce..

Nisam ja dosao na ovaj topic da bih podjebavao, ali to su valjda neki tako shvatili…

Valentine svaka čast.Potpuno se slažem sa tobom.A ovaj Delux piše kako njemu odgovara.Hvali Todorića i sve što kupi ….. a nema pojma da je Belje najperspektivnija firma od Todorića.ustvari i zna i vjerovatno je to njegov stil,pa sada kupuje.Pa namjerno ne prikazuju dobit,nema dividende….
Ali koliko će Belje vrijediti kad gazda bude želio realno prikazati dobit a to je iduće godine……

Ajde ti meni kolega kazi na kojim je to stavkama skrivena dobit Belja i kako

Molim brojke iz RDG, Novcanog toka i Bilance, gdje god ti vidiš da je nešto "skrivano"

Nemam pojma zasto si tako agresivnog pristupa…
Hvala

meni se osobnono rasprava svidja i konacno malo zivosti na belju..ja osobno da se razumijemo nemam pojma o tim fundamentalnim parametrima i to vec govorim 3 godine i nije se za hvalit al eto neznam..ja belje drzim zbog todorica. iskreno da todoric ne drzi belje ja vjerovatno ne bi ni znao da je izlistan na burzi..ali ovako je to sasvim druga prica..
pa nije tajna da nemam nikavu dobit.JOS.
ali dali zna neko firmu koja ima 1.5milijardi kuna prihoda a da u konacnici ne generira nikakvu dobit.

dali se moze sve vidjeti kroz brojke i dali oni nesto friziraju brojeve to ne znam…
ali ze mene su za sad jaki aduti todoric kao vlasnik, ogromno ulaganje koje je tamo izvrseno, i stalno povecavanje prihoda koje sad polako ide u astronomske visine.
nabrojite mi barem 5 firmi u RH koje imaju 1.5 mlrd kuni prihoda godisnje.
mislim da za dugorocnog ulagaca kakav sam ja ovo ne moze omanut.

mozda to iz perspektive kratkorocnog trejdanja i nije neka dionica (a i premali su prometi trenutno na njoj) ali za mene je idealna i ja je nebudem prodavao ispod 300kn (prije je to bilo i puno vise) jer sam dosta smanjio prosjek ulaska u zadnju godinu.

New Report

Close