sta ce sad "stari Ranko" rec
Kapital i rezerve
1.026,92 M
1.074,48 M
1.069,50 M
1.055,68 M
1.054,67
Aktiva
2.839,24 M
2.669,81 M
2.392,77 M
2.030,66 M
1.521,49
Pogledajte kako s godinama kapital i rezerve padaju a aktiva raste
Užas!!!
Zadužuju se bezrazložno
Kolega Delux po vašoj procjeni na koliko kupovati Belje? Jel 50kn fer cijena?
[/quote]
u ovom trenutku kad je na burzi cijena oko 85 kuna Vam je 50 kuna i vise nego fer cijena
pofuk
Dalmacijavino: Todorić i Kerum zainteresirani za kupnju
SPLIT – Počeo je sastanak za spas 15-ak posrnulih dalmatinskih tvrtki u Splitu. Ministri Petar Čobanković i Božidar Kalmeta te predsjednik HFP-a Vedran Duvnjak pojedinačno razgovaraju s predstavnicima tvrtki iza zatvorenih vrata.
Prodaja mercatora-agrokor pozeljan kupac za strane-banke ali ne i za slovensku-javnost
UDIO slovenske tvrtke Mercator kojega banke nude na prodaju se smanjuje, a jednako tako, smanjuje se u broj zainteresiranih portfeljskih ulagatelja. U igri su, prenosi slovensko Delo, ostale četiri banke koje nude na prodaju ukupno 16 posto Mercatora te četiri zainteresirana financijska ulagača.
Prema riječima Uroša Martra, ravnatelja tvrtke za savjetovanje, Arkas, od prodaje svojega udjela u Mercatoru su odustali NKBM i Abanka, pa je u paketu koji se nudi na prodaju ostalo 16 posto tvrtke kojega nude četiri banke: Unicredit, Gorenjska banka, Banka Koper i Hypo Alpe-Adria-Bank. I na popisu investitora su ostale četiri zainteresirane tvrtke.
U početku najave prodaje dionice Mercatora prodavalo je osam banaka, a ponuđeni postotak je iznosio 36 posto. Među prodavateljima je bilo i šest banaka u formalnom prodajnom konzorciju, a NLB i Banka Celje su dogovarali s njima o što većoj cijeni.
"Prodaja Mercatora Agrokoru ne bi bila politički oportuna"
Nedugo nakon toga, u javnost su procurile informacije da je najvišu cijenu za Mercator ponudio upravo koncern Agrokor Ivice Todorića koji je, prema neslužbenim informacijama Dela, bio i izbor slovenskih podružnica stranih banaka (posebno banke Unicredit). Nakon objave te informacije od prodaje su odustali NLB i Banka Celje te nakon toga i dvije banke u suvlasništvu države. Njihov odstup je bio očekivan s obzirom da "prodaja Mercatora Agrokoru ne bi bila politički oportuna te bi izazvala javne rasprave", piše u Delu.
Istovremeno, zbog smanjenja prodajnoga udjela ispod 25 posto, kupnja investitorima prestaje biti toliko zanimljiva. Upravo stoga se i lista zainteresiranih s početnih 10 osula na četiri. Izabrani potencijalni kupci će sad dobiti na uvid dokumentaciju o poslovanju tvrtke, a predsjednik uprave Mercatora Žiga Debeljak će odlučiti o tome koliko će "duboko" u bilance i poslovne dokumente pustiti zainteresirane.
Po kuloarima već kruže priče da će banke zavlačiti prodaju do jeseni, a i sam uvid u dokumentaciju će, smatra Delo, trajati dva do tri mjeseca. Prema Martrovom mišljenju, netko će kupiti dio koji se nudi na prodaju, a to ne mora biti netko od sadašnjega izbora financijskih investitora, a time će povući i male dioničare na prodaju svojih udjela, ali "možda i nekoga od velikih dioničara koji hitno trebaju novac, poput Pivovarne Laško", objasnio je financijski savjetnik.
Kolega Delux, klin koji se stvara hoće probiti gore ili dolje!
Hvala na odgovoru!
Kolega Delux, klin koji se stvara hoće probiti gore ili dolje!
Hvala na odgovoru!
klin ti je na penale…
Evo bas razmisljam malo kad je Vidra tu Urlao Belje belje beljisimo i kupovao po 96
Pušing skoro 20 %
A recimo da ja prije 77 nebi kupovao tehnički…
Fundamentalno mi je belje jako jako loše, nek se dionicari ne naljute
Todorić umjesto Mercatora preuzima Pevec?
STEČAJNI upravitelj Peveca, Darko Šket kazao je da su u tijeku pregovori o preuzimanju trgovačkih lanaca Pevec od strane Agrokora. Naime, nakon gotovo propalog dogovora oko preuzimanja slovenskog Mercatora, Agrokor je zainteresiran za zakup Pevecovih centara, piše Poslovni dnevnik.
Radi se o pregovorima za Velpro, koncept kojim Agrokor trenutačno raspolaže sa 15 distributivnih centara u Hrvatskoj i služe opskrbi Konzumovih dućana i malih trgovaca i poduzetnika.
U novim prodajno-skladišnim prostorima upotrijebili bi Pevecove neiskorištene centre što Šket i nudi, no trenutačno je Agrokor najviše interesa iskazao za slobodne kapacitete Peveca u Rijeci i Slavonskom Brodu. U drugom planu je mogućnost da Todorić otkupi sve Pevecove zalihe prehrambenih proizvoda, a on će im tijekom današnjeg dana poslati popis. Ako dođe do preuzimanja svih objekata, Velpro bi udvostručio svoje kapacitete.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/todoric-umjesto-mercatora-preuzima-pevec/481669.aspx
Meni je odličan tvoj PALM, dobro si nasukao ljude, eno ga na $4, kupovao po 5,5$.
Objasni!
klin ti je na penale…
Evo bas razmisljam malo kad je Vidra tu Urlao Belje belje beljisimo i kupovao po 96
Pušing skoro 20 %
A recimo da ja prije 77 nebi kupovao tehnički…
Fundamentalno mi je belje jako jako loše, nek se dionicari ne naljute
[/quote]
Što je s PALM, eno ga na $4, kupovao si po 5,5$.
Što se dogodilo da je vrijednost papira pala za 30% i sve bez objašnjenja?
Prijatelju Mauricije jucr navecer ode palm po 5,75
A jučer?
Kak to?
Kapital i rezerve
1.026,92 M
1.074,48 M
1.069,50 M
1.055,68 M
1.054,67
Aktiva
2.839,24 M
2.669,81 M
2.392,77 M
2.030,66 M
1.521,49
Evo ponavljam svoj post odnedavnop zasto mi se belje NE svidja
Aktiva se konstantno povecava a kapital i rezerve ostaju iste..
To znaci da se belje bespotrebno zadužuje, jer na taj dug ne ostvaruje nikakvu zaradu…
Mauricije…
A tak, jer je probio dno na 5,40, i na odbijancu prodao…kad se zbroje provizije i skrbnistvo, izisao s nulom…mogo sam u postmarketu prodat po 6,00, al ko bi znao,nisam htio cekat izvjesce
Kak to da si na ovoj temi?
Ste zaljubljeni ti i vidra?
PALM danas (iako si ti prodao jučer)
http://finance.yahoo.com/q?s=palm
-30% u jednom danu
i ti imaš snage govoriti da je Belje loša investicija. Nastavi slušam dalje ekspertu. [thumbsup]