BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

LEDENA BERBA PODRUMA BELJE

18.12.2009

Ledena berba vrhunac je vinogradarske godine za svaki podrum pa tako i za Podrume Belje čiji se vinogradi protežu na 583ha duž južnih obronaka Banovog brda, najveće uzvisine u Baranji. Na izabranim položajima beljskih vinograda ostavljeno je grožđe graševine i chardonnaya za ledenu berbu. S obzirom na izuzetno hladno vrijeme i niske temperature zadnjih nekoliko dana jutros su se stekli uvjeti za početak ledene berbe chardonnaya i graševine na ukupno 4 hektara vinogradarskih površina.

Grožđe se danas bralo na -10ºC i prerađivalo u smrznutom stanju, a prema prvim mjerenjima šećer u moštu iznosio je više od 190º Oechsla. Ovo je druga ledena berba Podruma Belje zaredom jer je i 2008. godine izuzetna vinogradarska i vinarska godina završena ledenom berbom.

18.12.2009

Ledena berba vrhunac je vinogradarske godine za svaki podrum pa tako i za Podrume Belje čiji se vinogradi protežu na 583ha duž južnih obronaka Banovog brda, najveće uzvisine u Baranji. Na izabranim položajima beljskih vinograda ostavljeno je grožđe graševine i chardonnaya za ledenu berbu. S obzirom na izuzetno hladno vrijeme i niske temperature zadnjih nekoliko dana jutros su se stekli uvjeti za početak ledene berbe chardonnaya i graševine na ukupno 4 hektara vinogradarskih površina.

Grožđe se danas bralo na -10ºC i prerađivalo u smrznutom stanju, a prema prvim mjerenjima šećer u moštu iznosio je više od 190º Oechsla. Ovo je druga ledena berba Podruma Belje zaredom jer je i 2008. godine izuzetna vinogradarska i vinarska godina završena ledenom berbom.

Dzaba ledena berba ode Blje doli Iće to još doli čujem da Kaba traži kupca za 121000 dionica Lopovi kupili ispod 30kn pa bi bio red da im damo 33kn Mislim da im 10% dosta za pola godina držanja dionica Savjet je da ne kupujete ili ako da stavite se na 33kn

18.12.2009

nije dost kaj sam se zaledio vidjevsi danasnje otvaranje burze nego Vi meni jos na to o ledenoj berbi a vani je minus 100 i onda me jos pitaju kak to da mi nije dobro
pofuk

18.12.2009

Dzaba ledena berba ode Blje doli Iće to još doli čujem da Kaba traži kupca za 121000 dionica Lopovi kupili ispod 30kn pa bi bio red da im damo 33kn Mislim da im 10% dosta za pola godina držanja dionica Savjet je da ne kupujete ili ako da stavite se na 33kn
[/quote]
To bi nažalost i mogla biti istina ako znamo da bankama kao i svima fali casha te da je pbz prodao oko 20000 od 40000 komada u prethodna 3 mjeseca!

18.12.2009

[/quote]
To bi nažalost i mogla biti istina ako znamo da bankama kao i svima fali casha te da je pbz prodao oko 20000 od 40000 komada u prethodna 3 mjeseca!
[/quote]
kakve veze imaju te dionice s KABA-om (bankom) osim što su pod skrbništvo kod njih? ista stvar s PBZ-om (skrbnički račun)’??

dajte molim Vas naučite neke osnovne pojmove

a) Karlovačka banka
b) Karlovačka banka – skrbnički račun

a) je različito od b)

[b]"Lakoća kojom određena mišljenja postaju opća, proizlazi iz nesposobnosti većine ljudi da stvore vlastito mišljenje osnovano na vlastitom razmišljanju"[/b]

1. AGROKOR D.D. 5,579,663 67.92 Osnovni račun
2. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1,853,865 22.57 Osnovni račun
3. ŠOLA SANDI 121,305 1.48 Osnovni račun
4. PBZ D.D./ILIRIKA JUGOISTOČNA EUROPA 25,000 0.30 Skrb. račun
5. PBZ D.D. 23,587 0.29 Skrb. račun
6. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D./PROSPECTUS 10,000 0.12 Skrb. račun
7. ŠKOJO FRANJO 8,000 0.10 Osnovni račun
8. PODRAVSKA BANKA D.D. 6,982 0.08 Skrb. račun
9. CENTAR BANKA D.D. 6,000 0.07 Skrb. račun
10. KUNIĆ DRAGUTIN 5,700 0.07 Osnovni račun
Ukupno: 93.00

todorić zamjenio kredit od 250 mil. erura sa kamatom od 6 posto za redit od 250 mil. eura sa kamatom od 10 posto, zašt netko to radi zato što dobro posluje ili zato jer mu je voda do grla, to mi sve više lići na pevec scenario, pa ako sada nema dobit da vrati jeftiniji kredit kako će to imati sa kamatom od 10 posto, neki tu kuju genijalca u zvjezde nekritički ali sve je to na staklenim nogama, još će nekako izdržati sa takvim poslovanjem 2010 ali 2011 možda i neće prebroditi jednostavno poigrajte se malo sa brojkama pa ćete vidjeti lađu koja plovi prema oštrim podvodnim stjenama, sad su mi jasne i neke njegove igre i ulaganja u politici jer se nada državnim jaslama ali ni to neće proći prema tome…..

Ma nema ništa od tog dok se Todorića ne makne odavdje pa ko njemu da najveći kombinat.
Pa to je bio gigant u proizvodnji hrane i proizvoda a šta sad rade.Ništa prerada mesa nekakve vinarije koje ništa ne vrijede pa nemožeš ti samo odjednom počet punit graševinu i reć da je vrhunska.Ma sad bi ti Ranko reko kakva je.Jedina graševina je kutjevačka i nijedna druga.Pa to ti je stogodišnja tradicija i prerada nemože se to preko noći.Umjesto da se bavi uzgojem stoke on se prihvatio vina ko da je to nekom važno.Da se Ranka pita odmah ukinut vinariju i pojačat stočni fond.Ajd

KONCERN Agrokor je izdao 400 milijuna eura obveznica na europskom tržištu, a sredstva prikupljena na takav način koristiti će za refinanciranje financijskih obveza i unaprjeđenje njihove financijske pozicije.

Predsjednik Agrokora je na današnjoj konferenciji za novinare objasnio kako su obveznice izdane na rok od sedam godina uz kamatu od 10 posto. Izdavanje ovih obveznica Todorić smatra velikim uspjehom kompanije, jer je ona dobila povjerenje najvećih investitora na međunarodnom tržištu kapitala.

"Dobiti novac, kao što je to Agrokor danas napravio, teško mogu i neke države, a kamoli poduzeća", rekao je Todorić te dodao kako je to pokazatelj vrijednosti kompanije i njezine prepoznatljivosti na međunarodnom tržištu.
..dragi jurij11 zasto iznosite lazi i zasto mrzite one koji su uspjesni.vidim ja da vi nemate bas previse posla osim brukanja na forumu,bolje zasucite rukave pa ce biti paja i nebu vas todoric tako zuljao…

dragi ranko vidim ja da ste vi vrhunski enolog…svjetska priznanja poklonise obicni sarlatani…ma vidim ja da ste vi veoma razocarani,vjerovatno vam je bila slaba godina…ja vam svejedno zelim radnu uspjesnu 2010 i sto manje lazi,e onda ce biti i paja!!!!!

diddy ti si tu puno toga ljepog iznio ali si preskočio jednu nebitnu sitnicu dug od 7 milijardi kuna dobavljačima.

Ma nema ništa od tog dok se Todorića ne makne odavdje pa ko njemu da najveći kombinat.
Pa to je bio gigant u proizvodnji hrane i proizvoda a šta sad rade.Ništa prerada mesa nekakve vinarije koje ništa ne vrijede pa nemožeš ti samo odjednom počet punit graševinu i reć da je vrhunska.Ma sad bi ti Ranko reko kakva je.Jedina graševina je kutjevačka i nijedna druga.Pa to ti je stogodišnja tradicija i prerada nemože se to preko noći.Umjesto da se bavi uzgojem stoke on se prihvatio vina ko da je to nekom važno.Da se Ranka pita odmah ukinut vinariju i pojačat stočni fond.Ajd

vidi se da nemaš pojma i nepratiš trendove! 🙂
kutjevačka graševina odavno je pregažena od strane orahovačke
ilok i belje stasaju i poboljšavaju kvalitetu a kutjevo otkad uvozi mađarsko sranje i pakira pod svojim brendom samo se još više i više srozava…jedino cijena ostaje

New Report

Close