ja samo dokupljujem vec 2 godine i strpljiv sam ko broncani kip. nikud mi se ne zuri..dapace, pasala bi mi ova situacija da jos malo dokupim. necu prodat niti jedne dionice jos ohoho..svidjaju mi se takve firme u nastajanju koje imaju dobar menadzment i jos bolje dio su velike obitelji agrokor. mislim da je tu zarada zagarantirana. treba samo biti strpljiv.
Kolega s ovakvom taktikom ste u debelom minusu a sudeći po hvaljenju proizvoda belja čini mi se da imate klasični sindrom nerazlikovanja firme i dionice. Dionica Belja kao i svaka druga roba ima svoju cijenu. Tržište u fazi euforije nerealno tu vrijednost precjenjuje a u fazi panike nerealno podcjenjuje. Poanta nije kupovati stalno već kupiti kada se nudi ispod realne vrijednosti (koju treba procijeniti svatko za sebe). Trenutno smo IMHO u toj fazi.
Kolega s ovakvom taktikom ste u debelom minusu a sudeći po hvaljenju proizvoda belja čini mi se da
jesam…doduse mozda vise ne u debelom. ali s tom taktikom mogu doci do rasta od 1000%, a ako stalno dokupljujem i prodajem tesko da budem izgubio vise od 10% al sumnjam da cu zaraditi vise od 100%..mozda je to nekom dosta al meni nije..meni je to penzioni fond i mene zarade da si kupim burek ne zanimaju.
Kolega s ovakvom taktikom ste u debelom minusu a sudeći po hvaljenju proizvoda belja čini mi se da
jesam…doduse mozda vise ne u debelom. ali s tom taktikom mogu doci do rasta od 1000%, a ako stalno dokupljujem i prodajem tesko da budem izgubio vise od 10% al sumnjam da cu zaraditi vise od 100%..mozda je to nekom dosta al meni nije..meni je to penzioni fond i mene zarade da si kupim burek ne zanimaju.[/quote]
kakvi bureci? sada je vrijeme za buy and hold (do idućeg balona) a ne kada si kupovao 2007-e
kakvi bureci? sada je vrijeme za buy and hold (do idućeg balona) a ne kada si kupovao 2007-e
a to znam i ja..samo problem je prepoznati kad trend postaje silazni…to nazalost nisu prepoznali niti profesionalci..postoje samo oprezniji (u koje ja ne spadam) i koji su prodali iz straha i sad se pokazalo na vrijeme..e da onda nisam kupovao nego svu lovu utrpao sad bio bih milijoner kad se vrati na ATH..al ko ce to znat.
ja sam od belja i onda i sad ocekivao puno vise od tog ATH i sigurno necu prodavati dok se on ne dosegne..makar cekao 10g
Samo da nas ne istisnu van, ko danas Plivu. Kod nas nažalost možemo ostati bez bilo kojih dionica, jer su zakoni napravljeni za lopove. I nitko da se pobuni protiv takvih zakona. Vjerujem da bi burza promjenom toga zakona , squeez out-a a i delistiranja kako se kome sprdne, automatski porasla za 50 % a prometi za 100-200 %.
I kao treće bitno da dodam i potrebu promjena zakona o dokapitalizaciji sa isključenjem malih dioničara što smo doživjeli i ovdje na Belju.
Uglavnom polovica dionica mi je izmasakrirano tim zakonima. Zasada a bojim se i za ostatak portfelja.
Samo da nas ne istisnu van, ko danas Plivu. Kod nas nažalost možemo ostati bez bilo kojih dionica, jer su zakoni napravljeni za lopove. I nitko da se pobuni protiv takvih zakona. Vjerujem da bi burza promjenom toga zakona , squeez out-a a i delistiranja kako se kome sprdne, automatski porasla za 50 % a prometi za 100-200 %.
I kao treće bitno da dodam i potrebu promjena zakona o dokapitalizaciji sa isključenjem malih dioničara što smo doživjeli i ovdje na Belju.
Uglavnom polovica dionica mi je izmasakrirano tim zakonima. Zasada a bojim se i za ostatak portfelja.
Kolega Lojtra..o čemu vi to?Kakav squeez out?
Pa potrebno je 95% dionica za squeez..Toda ima 67,92%
Nema ovdje nikakvog istiskivanja..samo smješno mali free float i sve više zainteresiranih investitora.Iako ja ne bi imao ništa protiv da pokuša skupiti potrebnu količinu.Pogledaj koliki je rast na kupnji svega cca 14000 dionica.Uračunaj tradere i doći ćeš do relativno malog broja dionica koje su promjenile vlasnika a porast cijene od cca9%.Šta misliš kolika bi cijena bila da on krene u ozbiljnu kupnju.Belje se indiskretno akumulira više od pola godine.Ovdje će biti pustoš na asku..sve manje je jeftine prodaje IMHO .
A biti će i indiskretne distribucije uskoro……………….osjećam [wink]
To je bio lapsus lingue
Trebalo je ići bez onog "in" 🙂
Ali poanta ostaje ista [thumbsup]
bit ce zanimljivo vidjeti ko je skupljao tu kolicinu..prodavali su vjerovatno svakojaki, al ko se krije iza ove oluje tek treba vidjeti..taj mora biti iz topa 10, kad se u top 10 ulazi vec sa 3000 komada
2200 komada na kupnji iznad 100 kuna