Točno kolega Rekvijem..ali đaba je to objašnjavati neinteligentnom investitoru.On samo vidi stoju,cjenu veću od koje je kupio i masni burek pred sobom.I momentalno udara po bidu..a što je to smješno jeftina cijena ne tiče ga se.Samo neka udara ima i onih drugih hvala bogu.Svakim danom sve više [thumbsup]
Točno kolega Rekvijem..ali đaba je to objašnjavati neinteligentnom investitoru.On samo vidi stoju,cjenu veću od koje je kupio i masni burek pred sobom.I momentalno udara po bidu..a što je to smješno jeftina cijena ne tiče ga se.Samo neka udara ima i onih drugih hvala bogu.Svakim danom sve više [thumbsup]
Uz sadašnju cijenu crobex-a sve ispod 150 je badava…a normalno da to vrijedi 500 ili više…ali to za par godina…
Ali vjerojatno je informacija (insajderska) o dobrom izvješću pokrenula rast ove dionice….
Ja se ne žurim!
taman smo na razini od 19.01.2006 [smiley] a što je tada bilo Belje, a što je ovo danas. prosjak i kraljević
Sve stoji kolega, samo te je godine bila prodaja Plive, IPO INE, početak ovog foruma [smiley], građani poludjeli za dionicama, laganje Uprave Belja od 100 milijuna kuna dobiti, nije bilo dokapitalizacije po 100 kuna samo za gazdu, te kao šlag priča o Migrosu.
Prihodi su zaista veliki, ali dobit ide Konzumu, tako je bilo tako će i biti. No, to ionako neće puno utjecati na cijenu na burzi. [thumbsup]
sjećam se rasprave od prije dvije godine, tada smo tonuli s 300 na 200 pa na 100 pa na 60 [smiley] Belje je najdraža todina tvrtka u Agrokoru, izjavio je to niz puta, postat će Belje zlatna koka, u cijelom svemiru nema do namaza kao što je ABC sir [lol]
taman smo na razini od 19.01.2006 [smiley] a što je tada bilo Belje, a što je ovo danas. prosjak i kraljević
Sve stoji kolega, samo te je godine bila prodaja Plive, IPO INE, početak ovog foruma [smiley], građani poludjeli za dionicama, laganje Uprave Belja od 100 milijuna kuna dobiti, nije bilo dokapitalizacije po 100 kuna samo za gazdu, te kao šlag priča o Migrosu.
Prihodi su zaista veliki, ali dobit ide Konzumu, tako je bilo tako će i biti. No, to ionako neće puno utjecati na cijenu na burzi. [thumbsup]
[/quote]
Dobit ne ide konzumu..To je greška u razmišljanju br 1
I ja sam to mislio dugo vremena,čak sam bio uvjeren da je tako.
Dobiti skoro da i nema.a odgovor je u reinvestiranju a ne u prikrivanju..Kolega neznam ni jednu firmu koja toliko reinvestira na zse kao što to Belje radi.Uzmi samo farme i vinariju koliko se je utuklo unutra.Ovo je ulaganje za budućnost..još puno stvari treba sjesti ne svoje naravno ali ono tamo dolje je čudo od firme..čudo [thumbsup]
[/quote]
Dobiti skoro da i nema.a odgovor je u reinvestiranju a ne u prikrivanju..Kolega neznam ni jednu firmu koja toliko reinvestira na zse kao što to Belje radi.Uzmi samo farme i vinariju koliko se je utuklo unutra.Ovo je ulaganje za budućnost..još puno stvari treba sjesti ne svoje naravno ali ono tamo dolje je čudo od firme..čudo [thumbsup]
[/quote]
Slažem se!
Ovo se mora kad-tad vratiti na normalne razine!
Kada sam rekao da dobit ide Konzumu, nisam mislio doslovno ide Konzumu, nego, trošak proizvodnje i sve što ide s time (transport itd) jednog namaza ABC je npr. 3 kune, prodaje se po 5 kuna. Konzum ima maržu recimo 30%, znači Belju ode 0,5 kuna. Istina je da i ulažu puno, ali najviše se proizvoda prodaje u lancima Konzum, a TODA njega najviše voli, a treba i plaćati te radnike. [thumbsup]
Ako se dobit reinvestira zašto im je kapital manji nego što je bio 2005?
Pogledaj si ledo, kodt, i druge koje reinvestiraju dobit i po kojim im stopama raste kapital.
Ako se dobit reinvestira zašto im je kapital manji nego što je bio 2005?
Pogledaj si ledo, kodt, i druge koje reinvestiraju dobit i po kojim im stopama raste kapital.
[/quote]
neznam na što točno misliš?
Više vrsta kapitala imaš.. ja vidim povečanje temeljnog ,sveukupnog(kapital i rezerve) i povećanje aktive.Ulaganja ne moraju ostaviti traga momentalno ali to ne znači da ih nema..ja ZNAM da ih ima a ti..prodaj..prodaj…prodaj
Meni dvije ključne riječi u izvješćima kod Belja počinju sa NE..
A" za ili protiv"možemo razglabati do jutra i svako će imati svoje argumente koji mogu značiti nešto a i ne moraju.
Različito tumačenje dostupnih i onih malo manje dostupnih podataka je jedina mogućnost zarade na burzi..da ih svi tumačimo isto ne bi bilo rastova ni padova…imao bi ravnu crtu
Pozdrav
Šta ste navalili sa stotkom? doći će. a u međuvremenu je lijepo kupovat s ovakvim diskontom. evo ja danas malo dokupio i zaokružio količinu [yawn]
Evo nas na tih famoznih 100. U zadnji čas sam jučer zaokružio na target količinu iako je ovo i dalje vrlo povoljna cijena. Ja više neću kupovat,meni dosta, košarica je puna. Al s obzirom da mnogi vole više kupovat što je skuplje smješi nam se lijepo razdoblje [thumbsup]
Zbog čega je to važno što je tko kupio i koliko………………..ili je to neki interni dogovor preko foruma……………i ja sam skupio nešto sitno (da nitko ne zna) pa ako smijem sudjelovati? [smiley]
ja samo dokupljujem vec 2 godine i strpljiv sam ko broncani kip. nikud mi se ne zuri..dapace, pasala bi mi ova situacija da jos malo dokupim. necu prodat niti jedne dionice jos ohoho..svidjaju mi se takve firme u nastajanju koje imaju dobar menadzment i jos bolje dio su velike obitelji agrokor. mislim da je tu zarada zagarantirana. treba samo biti strpljiv.
svi proizvodi sta sam ja probao ( od abc sira,kulena do slanine..pogotovo slanine) su famozni i nema ih nitko na trzistu niti blizo takve…neki malo pljuju tu grasevinu (meni nije losa mada nisam neki znalac)..mislim da straha ne bi trebalo biti za buducnost