Belje, gledam najniža 59 kuna iliti 33% sa sadašnjom u usporedbi se nekim gubitašima koji još nisu a biti će, s time da ti gubitaši ne proizvode hranu. Ako je jedan DDJH, oklopnjak, onda Belje vrijedi 100 kuna, minimalno u ovom zamahu/vala.
[pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray] [pray]
Izgleda da je nestalo municije, moguća bježanija oko 15 i 30 min. Vaša mišljenja molim!(mislim ne samo ovdje nego i na drugim dionicama) [undecid]
Izgleda da je nestalo municije, moguća bježanija oko 15 i 30 min. Vaša mišljenja molim!(mislim ne samo ovdje nego i na drugim dionicama) [undecid]
Čije te mišljenje zanima?
Čije te mišljenje zanima?
[/quote]
Svih onih koji imaju šta pametno za reći. Ne želim drukati niti na gore, a niti na dole, ali jednostavno ovaj rast u par dana na svim dionicama ne miriše mi na najbolje. Sutra je Petak! Već mnogo puta sam se ovoga nagledao u posljednjih par mjeseci. Pozdrav! U keš, ili ostati u dionicama – pitanje je sad?
Prodaja se skroz povukla, zašto? Ne znam, to treba njih pitati, one koji prodaju.
Samo treba pogledati semafor
http://finance.yahoo.com/indices?e=futures
Proklestvo lažne i prije svega izmišljenje dobro promišljenje krize dolazi upravo tamo otkuda sada stiću kakti dobre informacije. Nažalost, neke su dionice još uvijek fundamentalno podcijenjene. [bye]
Trenutno sjedim na dvije stolice, užarene su obije!
Ovo je ono o čemu sam ranije pričao, tzv. proklestvo NOVCA
sve za NOVAC, sveti NOVAC, laganje, muljanje
čitaj
http://www.jutarnji.hr/novac/vijesti/clanak/art-2009,5,7,MMF_financiranje,162303.jl
MMF se zaigrao brojkama
Međunarodni monetarni fond (MMF) priopćio je da je u prošlomjesečnom izvješću precijenio potrebe za inozemnim financiranjem nekih zemalja istočne Europe.
Ne toliko omiljena financijska velesila, MMF, objavio je kako se ipak preračunao kada je prognozirao potpuno crne dane istočnoj Europi. Kako su sada objasnili radilo se dijelom o greškama dvostrukog računanja, a to će uskoro biti ispravljeno.
Radi se o podacima objavljenim u Izvješću o globalnoj financijskoj stabilnosti od 21. travnja. Prema njemu u istočnoeuropskim zemljama je financijski sustav pred krahom te postoje ogromne financijske potrebe. Pogoršavanje financijskih okolnosti u europskim gospodarstvima u nastajanju moglo bi dodatno pogoršati probleme bankovnog sektora u zapadnoj Europi, priopćio je tada MMF.
Tko je i kako pogriješio sada nije važno, no mora se priznati da je MMF pridonio masovnoj histeriji u kojoj je svaka loša vijest značila dodatan pad na burzama i smanjenje gospodarske aktivnosti. Stručnjaci MMF-a se ispričavaju i žale zbog pogrešnih podataka, no činjenica je da su od takvih podataka mogli profitirati, unoseći nemir među financijski slabije zemlje koje su zavapile za kreditima čije kamate nisu nebitne.
Trenutno nije jasno koliko će velike biti MMF-ove korekcije. "U procesu smo korekcije brojki vezanih uz potrebe za refinanciranjem zemalja uvrštenih u tablicu", kazala je glasnogovornica MMF-a Simonetta Nardin u odgovoru na upit novinske agencije Reuters. "Uskoro očekujemo objavu korigiranih iznosa".
Radi se o tablici na stranici 10 Izvješća o financijskoj stabilnosti, koja je sada povučena iz elektroničke verzije izvješća na MMF-ovoj internet stranici. Korekcije su uglavnom rezultat grešaka dvostrukog računanja, dok se u slučaju Češke radi o tipografskoj greški. "Žalimo zbog toga i na temelju naučenih lekcija planiramo revidirati MMF-ove interne procedure", kazala je Nardin.
kolega,nema bjezanije..ja sam isto dosao,da vam malo pravim drustvo vidim ovo je jako malo raslo u ovom valu a posluje pozitivno ,pa rekoh da se prikljucim… [thumbsup]
Dobro došli dodjoh, ali nemoj brzo otidjoh [lol]
Dionica padne s 2000 kn na 100 kn i sad je 200 kn. Pih…treba to još jaaaaaaaako narasti. O kakvom vi naglom rastu pričate. Vidjet ćete sutra dok kažu danas u vijestima što će biti. Crobi na 2500 bodova.
A pala je zbog tehničke greške u matematici MMF-a a i drugi će se slično oglasiti.
Dionica padne s 2000 kn na 100 kn i sad je 200 kn. Pih…treba to još jaaaaaaaako narasti. O kakvom vi naglom rastu pričate. Vidjet ćete sutra dok kažu danas u vijestima što će biti. Crobi na 2500 bodova.
A pala je zbog tehničke greške u matematici MMF-a a i drugi će se slično oglasiti.
Kolega ne treba biti baš toliko euforičan.veselimo se rastu kao i svi drugi ali baš davati prognoze gdje će crobex završiti i u kojem periodu je malo preambiciozno.
Mene više zanima kako će izgledati stanje u top 10 dioničara danas i sutra nakon onih istresanja u ponedeljak i utorak.Imam nekakav predosjećaj da je moguće da je centar banka izašla u potpunosti u utorak.Vidit će mo ubrzo [smiley]
Eno insajderi prodavali ispod 70kn par tjedana a sad mali naivni ubiru ekstra profit. Priznajem naivčina sam samo takva [lol] naivčina kažem.