Hrana iz mjeseca u mjesec raste…danas govore i do 30% poskupljenja svinjetine,kukuruza,pšenice….
Sve to ima najviše Belje.
Todorić jako dobro zna svoj posao.
Svima je došlo do mozga da je hrana,voda najbolji posao momentalno u svijetu (nafta isto).
1Q možda uskoro,ovaj tjedan ili idući…….
Jel netko može odgovoriti na 2 pitanja: zašto je danas toliko raslo belje i kada je q1 za belje, hvala
Pretpostavljam da je procurilo nesto ili 1Q ili nesto u vezi akvizicija
ma po cemu vrijedi ?
ja bas ne vidim po nekim fundamentima , ali da ce vrijediti vise od zlata i nafte sigurno oce samo ko ce to docekati [undecid].[angry]
prvo kazes glupost a onda se sam poklopis. otkuda tebi to da cijena dionice se odrazava samo u njenoj fundamentalnoj vrijednosti?
u cijeni dionice je ugradjen i njezin potencijal. zato se svi cude cijenama mnogih dionica sta samo citaju p/e, p/b, bv…jebes to..
pogledaj potencijal belja..gledaj sta se tamo sve gradi i kakvu zemlju ima u zakupu (cini mi se ipak u zakupu nazalost..bilo bi bolje da je njegova ali cini mi se da ipak nije..al to nije ziher)…gradi se najveca farma tovadi u europi (jedan od), navodnjava svoja zemljista u vrijeme kad je hrvatska iza albanije po navodnjavaju zemlje, ulaze se puno..ima rjesenu distribuciju kroz konzum i sta je najbolje sigurno ce mu se pruziti prilika da izadje i na neko puno milijunsko trziste kroz neku akviziciju od todorica..
i sad ti meni reci jel ti vidis neko drugo poduzece sa takovim potencijalima?
Pretpostavljam da je procurilo nesto ili 1Q ili nesto u vezi akvizicija
moguce. al da je akvizicija vjerovatno bi sve agorkor firme porasle vise.vjerovatnije izvjesce a po meni je to vise neko vracanje na stare grane…raslo je dosta dionica
ovako ovo sto cu sada napisati jest cisto moje razmisljanje,nisam nigdje to cula!!
dal je moguce da ima neke veze sto je belje raste sa preuzimanjem mlinara?
mozda ce se udruziti i postata jedno poduzece,jel se ikad nesto takvo desilo?
sta mislite o tome?
a sto se rezultata tice kazu da ce biti 200% veca dobit..
sada ce malo da sacekaju vjerovatno, nemaju sta da kupe kada samo sitni mali paketici na prodaji, ali kada im dojadi potegnut ce do 350 da se napune, nesekiram se ja[thumbsup]
BLJE-R-A
Kupnja Prodaja
255,00 552
251,50 23
251,00 150
243,00 100
242,10 30
240,00 35
238,02 65
236,00 210
235,00 11
234,00 99
263,00 70
263,40 22
263,50 48
263,70 43
263,90 68
267,90 30
267,97 38
267,98 30
268,98 50
268,99 45
netko se puni sa beljem vidite nalog za kupnju 552 komada
netko se puni sa beljem vidite nalog za kupnju 552 komada
Je li se punio ili ju štitio od pada ?
evo konačno fi za prvi kvartal 2008…..imate cijeli produženi vikend za razmišljane…[thumbsup]
http://www.mojedionice.com/fund/DionicaOsn.aspx?idSim=105
prihodi +123%…dobit +19
Čitam na komentarima trgovanja kako govore da je 1Q loš. Očito megalomani uspoređuju Belje s kompanijama koje imaju zarade preko desetke mlijuna na 1Q. Nemojmo zaboraviti gdje je bilo Belje dok nije ušao Todorić i gdje bi bilo da nije. Vjerovatno gdje je Zdenka sada. Porast od 19% godišnje na prvom kvartalu je odličan rezultat za ovu ”ponovo rođenu” kompaniju. Napredovat će još više, likvidnost je odlična i nema zime, samo da gospoda još nisu toliko laka na okidaču tijekom jutarnjih sati pa se mora krpati šteta cijeli dan.