nista do ljeta
šta ništa, do ljeta toda hmam -nadm se
nego bilo bi dobro vidjeti promjene u top 10, buduči da neki ipak znali ranije, da bubnem npr.br 3 kako stoji,ako stoji ipak neki planovi postoje[undecid]
ddarioo:
”
nista do ljeta
”
šta ništa, do ljeta toda hmam -nadm se
nego bilo bi dobro vidjeti promjene u top 10, buduči da neki ipak znali ranije, da bubnem npr.br 3 kako stoji,ako stoji ipak neki planovi postoje[undecid]
broj 5 je pojačao pozicije
bez brige tu sam ja. jer ja ne pricam ono sta ne mislim. ne kazem da sam u pravu al sam barem iskren i kazem da ulazem na osjecaj. te najave su sve bile uz moguci migros. ovako je sad malo pesimisticnije ali ja niti sam prodao ista niti namjeravam dok ne naraste debelo preko 1000 i jos JAKO vjerujem u belje. eto vidis da niti cijena nija pala bas kolko si ocekivao. i ja sam ocekivao da ce je drthavci spustiti na nize grane jer se puno lakse spusti nego digne..ali eto, tracak nade da prevazidjemo ove lose vijesti.. ali bez brige, nemam nista protiv kad mi vade mast ali isto tako se spremi ….[thumbsup]
cijena nije danas pala na razine na koliko čekam (260-270 kn)što ne znači da neće sutra ili neki drugi dan…
što se tiče prodaje, najradije bi ti napisao da je dobro što nisi prodao…ja jesam, jedan dio na 370…drugi na 350 kuna…i zadovoljan sam što sam tako učinio…a tko nije onda, ne preostaje mu ništa drugo doli čekati….
sada kad je migros otpao, neće više belje tako rasti kako je naraslo na 350+ kuna…slijedi nam stara shema…30-50 kuna gore-dole….nažalost…ili na sreću za trejdere…
Uzmite u obzir da Belje nij stradalo u korekciji, a to je zato što je u cijenu uračunata kupovina Migrosa. Možete vi drukati koliko hočete i za i protiv, ali uskoro ćemo vidjeti koliko Belje vrijedi i da li će ga pogoditi korekcija sa kašnjenjem. [rolleyes]
cijena nije danas pala na razine na koliko čekam (260-270 kn)što ne znači da neće sutra ili neki drugi dan…
što se tiče prodaje, najradije bi ti napisao da je dobro što nisi prodao…ja jesam, jedan dio na 370…drugi na 350 kuna…i zadovoljan sam što sam tako učinio…a tko nije onda, ne preostaje mu ništa drugo doli čekati….
sada kad je migros otpao, neće više belje tako rasti kako je naraslo na 350+ kuna…slijedi nam stara shema…30-50 kuna gore-dole….nažalost…ili na sreću za trejdere…
posve je realno takav scenarij ocekivati iz povijesnih razloga. ali ja upravo zato niti necu izlaziti jer se na todoricevim dionicama uvjek desavalo nesto sta je iznenadjivalo sve i u pravilu uvjek DOBRO.
sjeti se samo da nije bilo brokera koji nije govorio za konzum da je vec i na 2700 precjenjen. a gle ga sad i preko 100 je bio..to je ravno 40 puta vise…
Tek slijedi pravi pad.[bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye]ZSE EQUITY PREVIEW
Agrokorova izdanja najranjivija na situaciju u Srbiji
Autor/izvor: Mario Gatara
ZAGREB – Dugo vremena najavljivana neovisnost Kosova proteklih se mjeseci često spominjala (u kontekstu geopolitičke nestabilnosti) kao faktor koji ima velikog utjecaja na aktivnost investitora u regiji.
I premda je potpora američkih i dijela europskih dužnosnika stvari učinila donekle podnošljivima, neizvjesne implikacije tog čina s pravom su institucionalne investitore činile nervoznima. No sada ćemo imati priliku vidjeti u kojoj mjeri ulagači doista «trzaju» na kosovska zbivanja, i je li uopće riječ o varijabli čiji značaj može zasjeniti fundamente s jedne, te utjecaj zbivanja na svjetskim financijskim tržištima s druge strane.
Posve je suvišno naglašavati kako bilo kakvo «kompliciranje» situacije nikako ne ide na ruku izdanjima turističkog sektora, no najranjivijima se u ovom trenutku doimaju tvrtke aktivne na susjednim tržištima, kojima bijes nezadovoljnika, izazvan odlukom kosovskog parlamenta, može nanijeti izravne štete. To je na svojoj koži nedavno osjetio Mercator (LJSE:MELR), a u nezavidnom su položaju i Agrokorova izdanja poput Konzuma (ZSE:KNZM-R-A) i Leda (ZSE:LEDO-R-A), u čijem slučaju srpsko tržište predstavlja značajnu stavku u strukturi prihoda, te im, nakon nedavne likvidacije, aktualni razvoj događaja ne ide na ruku. U svakom slučaju, neredi praćeni sukobima prosvjednika s policijskim snagama ne nude nimalo ugodnu sliku, evocirajući uspomene na ne baš tako davnu prošlost.
S druge pak strane, brodarske je dionice doista teško dovesti u izravnu vezu sa zbivanjima na Kosovu, dok najnoviji razvoj događaja nudi temelja za optimizam. Naime, nakon mučnih i iscrpljujućih pregovora, Nippon Steel, JFE Holdings i Posco su pristali na uvjete rudarskih kompanija, prihvativši povećanje cijena željezne rudače za 65%, uklonivši prepreku koju su brojni promatrači doživljavali kao jedan od ključnih razloga intenzivnog pada vozarina na svjetskom tržištu. Doduše, povećanje cijena tek trebaju «progutati» i ostale čeličane širom svijeta, no ta se procedura sada doima pukom formalnošću. Ali i bez toga, divergencija BDI indeksa i domaćih brodara potonjima otvara prostora za rast. Samo u proteklih tjedan dana BDI indeks je ostvario rast vrijednosti od 15,8%, svodeći minus od početka godine na otprilike 20%, dok primjerice Atlantska plovidba (ZSE:ATPL-R-A) u promatranom razdoblju bilježi pad cijene dionica od 27,1%, a Jadroplov (ZSE:JDPL-R-A) je, namaknuvši pozitivan predznak prošlotjedne promjene, ovogodišnjom izvedbom već prestigao BDI indeks. [bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye]
Tek slijedi pravi pad.[bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye][bye]ZSE EQUITY PREVIEW
ZAGREB – Dugo vremena najavljivana neovisnost Kosova proteklih se mjeseci često spominjala (u kontekstu geopolitičke nestabilnosti) kao faktor koji ima velikog utjecaja na aktivnost investitora u regiji.
daj ne dramatiziraj bez veze. prvo uopce se ne spominje belje ako se vec pozivas na clanak.
vrijeme ce pokazati ali nikakva kataklizma nije na vidiku kolko je meni poznato.
Obrušio se ovaj Gatara malo i na vas [lol] [lol] [lol]
Druko je dosta protiv brodara, sada druka protiv Agrokorovih dionica!
Dunlop
korisnik od: 11.11.2007.
Šef:
” Tek slijedi pravi pad.byebyebyebyebyebyebyebyebyebyebyebyebyebyebyeZSE EQUITY PREVIEW
”
daj ne dramatiziraj bez veze. prvo uopce se ne spominje belje ako se vec pozivas na clanak.
vrijeme ce pokazati ali nikakva kataklizma nije na vidiku kolko je meni poznato.
Neredi u Srbiji i razbijanje Merkatorovih trgovina već ima posljedice strah ulaska u Agrokorove objekte.[bye][bye][bye][bye][bye]
Već sam jednom rekao što mislim o bilo kakvim analitičarima, njihova jedina kvaliteta je ta da imaju pristup medijima, a mediji su moć, ljudi to čitaju i nažalost gutaju. Ovakve analize mogao bi bez problema i svako od nas davati. Baljezgati i nikome odgovarati. Kakvi bojkoti robe i sl. to su totalni idiotizmi. Tako nešto traje jedan ili dva dana i to je sve. Dajte budite normalni, Analitičari i oni koji se tako zovu postali su izgubljeni u svom vjerovanju, drobe a da ni sami više neznaju što su rekli pred tjedan, dva. Činjenica je da svi čekaju (pa vidite promet, Adris 300.000, INA 500.000, Podravka 0,itd), jer nitko nezna kuda će trend, a najmanje to znaju vrli analitičari, uostalom čuti ćemo ih kad krene gore. Čeka se FI i to je to. Ako Bog da nakon toga ćemo i mi lagano prema gore, ipak stiže proljeće i ljepše vrijeme.[smiley]
Neredi u Srbiji i razbijanje Merkatorovih trgovina već ima posljedice strah ulaska u Agrokorove objekte.[bye][bye][bye][bye][bye]
joj kad vidim ove bye bye “smajlice” imam osjecaj da pises sa suzama u oku…dovoljan ti je i jedan..ne moras ih naslagati 10 na pocetku i 10 na kraju..
a u nekakve bojkote i sl. vjeruju samo “nadri” analiticari. prije tjedan dana su udruge na koljenima molile potrosace i bili poprilicno medijski popraceni da bojkotiraju trgovacke lance i to ZBOG NJIHOVOG DOBRA pa im je akcija propala jer kao sto johny kaze “navika tesko bljedi al tesko se i stvara”. niti su prije kupovali ledo i belje zbog romantizma niti ce ga prestati kupovati.
a najbolje te i trziste demantira. vec je pola 1, ovaj clanak je objavljen u jutro a agrokorove dionice se ne drze nista losije od ostatka trzista. a ti i dalje drobis po svim agrokorovim temama isti clanak i ko zna do kada ces.