BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nije skakala dosad. Ali sve mora biti prvi put. idem dok mi se ne otopi snijeg.[bye]

tenkista: ” Trigger: ” Na BLJE-u sam već nekoliko puta uspješno tržio. Kao što su već nebrojeno puta spominjali iskusni forumaši ova dionica fluktuira na oko +/- 50 kn. Zadnja fluktuacije su bile 350-280, 280-330, 330-270. Na tome se uvijek da dobro zaraditi. BLJE-u predstoji težak put restruktuiranja što priznaju i sami i ne očekuju bitne promjene do kraja 2008. Prema tome nema nekih jakih temelja za velike visine. Prošlogodišnja ulaganja će se početi vraćati kroz 2-3 god. do tada će i dalje biti sitnih špekulacija poput ove potaknute rastom cijena hrane.[wink] ” ha ha ha, skroz netočno! [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] ” Valjda znam kada sam zaradio ?!?! U ovoj dionici sam malo duže i nema nikakvih iznenađenja, osim po koji došljak iz tiska sa pregrštom savjeta za daily trading poput “sada ćete vidjeti”, “majke mi”, “kada vam kažem”. Samo ovo je sasvim drugi sektor. Prehrana ne skače poput građevinaca, plovidbe ili bankara.

Kolega nemam Belje i ne namjeravam ga kupiti – nemam slobodnog keša.

Slažem se da je bilo špekulacija i osiliranja u cijeni + – 50 kn. Ali ako je tako bilo prije npr 1 godine zašto bi tako bilo i u budućnosti.
Tržište pamti sve što je bilo ali ipak je važno napomenuti. da kada govorimo o dionicama i njihovim budućim vrijednostima vrlo bitna karakteristika tržišta je njegov anticipativni karakter , odnosno cijene dionica odražavaju prosudbu tržišta o svim budućim kretanjima i okolnostima ( cca 3- 6 mjeseci) a puno manje o onome što je bilo ili što su bila prošla kretanja

Potpuno se ne slažem sa vašim tvrdnjama u vezi poljprivredne proizvodnje.

1.O porastu cijena hrane, kruha, mlijeka, mesa, kukuruza, pšenice i sl. o biodizelu, poticajima sam napisao puno na temi PTKM pa kao koga zanima može slobodno pročitati.
2. ako Agrokor kupi Migros neću ni spominjati kolika je mogućnost alokacije Belja po svim trgovinam Migrosa i šire.
Želim puno uspjeha , sreće i lijepu kapitalnu dobit svim imateljima ove dionice

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Na sjednici dioničara 16.7.2007. izneseni su neki dugoročni planovi. Ujedno je jedna od tema bila i dokapitalizacija čime je zapravo smanjena BV i povećan P/B. Dalo se naslutiti da valja čekati i da će stvarni efekti tek biti vidljivi sredinom 2008. omega masne svinje [thumbsup], krajem 2008. nove tehnologije za kukuruz i krmenu hranu. Modernizacija 30 god. zastarjele opreme će potrajati. Iz ovoga se da pročitati da neki veći skokovi nisu realni, već će BLJE kontinuirano i polako rasti uz špekulativne fluktuacije, a fluktuacije su već predvidive i na njima iskusni dioničari zarađuju. Ostalo je iz domene gledanja u grah.

Alright Dave ?

Samo ovo je sasvim drugi sektor. Prehrana ne skače poput građevinaca, plovidbe ili bankara.

Onda nisi u ovoj dionici od 2005. kada je bilo 40kn i kada je mnogi nisu htjeli. Koji je to građevinar više skočio od Belja ove godine
[lol]

John Galsworthy: Ako ne razmišljaš o budućnosti, ne možeš je ni imati.

Vidim ja da bi moj nalog mogao još danas proči na 335.
Btw ovo stvarno nije nikakva provokacija niti ništa.
Samo je činjenica da ljudi kod nas kupuju dionicu i prodaju je za 3 dana i samim timene dozvoljavaju joj normalan i zaslužen rast.
Kad ja uđem u belje onda idemo polako ali sigurno gore.

Kad ja uđem u belje onda idemo polako ali sigurno gore.

Mislim da Todorić samo tebe čeka da se ukrcaš [lol] [thumbsup]

Ja bih bio najsretniji da BLJE skoči i na 10.000. Koja bi to bila zarada. Samo što to nije realno očekivati. U ovoj dionici sam od 2006. Nekoliko puta sam izlazio i ulazio na savjet iskusnijih i dobro zaradio. Slažem se da obrasci iz prošlosti ne ocrtavaju budućnost, ali poput ostalih iz preh. sektora koji su također u restrukturiranju ne očekujem bitne skokove. PODR, KRAS, FRNK su također fluktuirali i na njima se lijepo zaradilo. Preh. sektor pratim duže vrijeme i znam da FA i TA često ne važe, jer politika čini svoje (npr. Zdenka). Ovo preuzimanje sigurno ima efekata na BLJE, ali koliki su teško je procjeniti. Mislim da razine od 1000 valja očekivati krajem godine ili dogodine. Ovisi i puno da li će se obistiniti crne slutnje o krizi kapitala o kojima se puno priča (skuplje kamate i recesija).

Alright Dave ?

LOL čekaj dva dana pa čemo vidjet ko koga čeka!!!
A ti i dalje čekaj

Onda nam javi da znamo i mi neznalci kada treba ulaziti.

vlalonca: ” Kad ja uđem u belje onda idemo polako ali sigurno gore. ” Mislim da Todorić samo tebe čeka da se ukrcaš [lol] [thumbsup]

Pa vi ste kolega barem bili realni u svojim postovima. Ne kupuje Toda ništa. Stanje na 3Q-2007 Agrokora je bilo 2.879.663 dionica + 2.700.000 dokapitalizacijom je 5.579.663 što je i stanje na 07.01.2008. Zašto bi i kupovao kada može dokapitalizirati po nominali kao većinski vlasnik ?

Alright Dave ?

Pa vi ste kolega barem bili realni u svojim postovima. Ne kupuje Toda ništa. Stanje na 3Q-2007 Agrokora je bilo 2.879.663 dionica + 2.700.000 dokapitalizacijom je 5.579.663 što je i stanje na 07.01.2008. Zašto bi i kupovao kada može dokapitalizirati po nominali kao većinski vlasnik ?

Nisam ni rekao da kupuje, već da čeka facu da se ukrca… Ja sam odavna u Belju, a vidi se kako na brzinu može skočiti, sada je period male korekcije u kojoj se dobro drži, znači nakon toga idemo lagano ili brzo prem gore [thumbsup]

LOL čekaj dva dana pa čemo vidjet ko koga čeka!!! A ti i dalje čekaj

bio je jedan kolega na ledu zzidak, koji je cekao Ledo na 14 000 jer mu je na 16 000 bio skup.
mozda da pricekate zajedno[lol] [lol]

on jos ceka[tongue]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

New Report

Close