Ja se nikome ne smijem. Prenosim svoja iskustva.
ma ne treba..znam ja kako je to, imam svoja!
prodao sam LKRI na 283, jer je sve raslo,a ona stajala..
sad je 1000
ti si belje barem na 300+.
jel jesi?
[smiley]
SEILON: ” Točno je. UniCredito i Intesa nadziru 45,28 hrvatskog bankarskog tržišta. ” nije me to zanimalo. nego kolko turskog trzista ta ista banka nadzire. ako nadzire i migros onda je to vec nit poveznica vise za todu, odnosno nas.
UniCredit je s KOC-om jedan od vlasnika treće najveće turske banke YKB. Todorićev odabir banke je tako dosta logičan, jer UniCredit očito na turskom tržištu ima značajan utjecaj, a Agrokoru za ulazak u maloprodaju na tom tržištu očito treba odobrenje KOC-a, koji je prošle godine ostvario čak 13 posto BDP-a Turske.
fazan: ” Ja se nikome ne smijem. Prenosim svoja iskustva. ” ma ne treba..znam ja kako je to, imam svoja! prodao sam LKRI na 283, jer je sve raslo,a ona stajala.. sad je 1000 ti si belje barem na 300+. jel jesi? [smiley]
2 puta sam izlazio s minusom …
kada sam napravio malo dublju analizu, i porazgovarao s ljudima iz firme, shvatio sam da tu nema kruha …
eto uzmi samo tržišnu kapitalizaciju … pomnoži broj dionica sa npr. 500,00 kn i usporedi prihode,
ima tu još puno posla … a troškova da se usereš … višak zaposlenih, treba urediti sve farme, podići nasade … a onda ti dođe Friščić i kaže: mi vam više ne dajemo novce … ili ti se pojavi svinjska kuga i …
i ova priča sa zemljom … tu sam se i ja upecao, a onda sam saznao da to ustvari nije njihova zemlja, već je u zakupu …
sretno svima, i volio bih da se varam, stvarno nemam ništa iz toga da cijena ne poraste … dva puta mi je dosta …
UniCredito i KOC (Koc Financial Services ) su zajedno 2005.g. kupile udjele 57.42% udjela banke YKB (Yapi ve Kredi Bankasi) od Turkey’s Cukurova Holding u vrijednosti 2.021 mlrd. Eur. Jedan od razloga zašto je Cukurova Holding prodala svoj udio je kako bi banci YKB vratila dug. Odnos vlasništva UniCredito-a i KOC-a u YKB-u je 50:50. U prvoj ponudi UniCredito je vrednovala YKB sa 2.05 mlrd. Eur.
28.12.2007. UniCredito je prodala svoj ih 50% udjela u dionicama banke KOC banci Austria Creditanstalt AG.
kada sam napravio malo dublju analizu, i porazgovarao s ljudima iz firme, shvatio sam da tu nema kruha …
neznam s kojima si ti pricao ali ja sam cuo misljenja ljudi iz uprave koji u belju vide zicer na duzi rok. mislim, firma je ipak imala milijardu prihoda, a to bas nemoze firma u kojoj tek treba zasaditi nasade kako ti kazes. najveca farma tovljenika u europi i sve te najave ipak puno znace. mozda je jos malo rano za nekakav veliki rast ali mislim da na duze nema greske. pa ne znam kako to mislis da si se opekao. pa u 2.5 godine je dionica narasla 6 puta. ocito si u krivo vrijeme ulazio a jos je ocitije da si u krivo vrijeme i izlazio ako si dvaput imao minus. mislim, koje nestrpljenje.
mada sve ovo sta pricas ima logike i cini mi se samo kao druga strana medalje i volim kad ljudi iznesu i neg. stranu pa da mozemo bolje procjeniti.
ovo sa zemljom nisam znao i to mi se bas ne svidja.trebalo bi i provjeriti. jesi ti siguran u to?
vidjet cemo danas. nekako me osjecaj drzi da ce to gore kao i u petak istim tempom.
Ja koliko se sjećam otprije, mislim da je oko pola zemlje njihovo. Što je preko dovoljno u vezi rasta cijene dionica. A drugo polovicu kupe za kikiriki kad se sjete.[proud]
Ja koliko se sjećam otprije, mislim da je oko pola zemlje njihovo. Što je preko dovoljno u vezi rasta cijene dionica. A drugo polovicu kupe za kikiriki kad se sjete.[proud]
zašto nisu onda kupili?
Zaboravio napisati, dobro je netko prognozirao da će kupnja danas biti 360 a sad je već i više. Svaka mu čast. A možda sam to bio i ja. Nema veze, glavno da se prognoza ostvarila.[thumbsup]
Dok vi mudrujete skuplja se kupnja iznad 360. [lol]
BLJE-R-A
Kupnja Prodaja
361,00 37
360,00 378
358,00 158
357,99 300
356,00 35
350,00 221
357,99 500
358,00 200
359,00 166
360,00 350
zašto nisu onda kupili?
ja sam isto cuo da kupuju zemlju ko ludi. ali ja sam ipak previse nepovjerljiv prema informacijama koje dobro ne provjerim pa bih to uzeo kao rezervu. ali da bi im bilo pametno kupovati bi.
pa nisu valjda tolko glupi da ne kupuju ako imaju priliku [undecid]