BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega Dejavue,
samo da napomenem još jednu činjenicu u prilog teze dobre perspektive ove dionice: cijena poljoprivrednog zemlišta u EU je znatno viša nego u RH, primjerice u Italiji cijena poljoprivrednog – ne građevinskog zemljišta iznosi i do 40.000 EURA/ha, u Sloveniji i do 20.000 Eura/ha, a u RH trenutno 2.000 do Max 3.000. EURA/ha.
Jedan čelnik Belja nedavo je izjavio da Belje u vlasništvu ima cca 30.000 ha.[thumbsup][thumbsup]

Gdje su kolege koje su vikale da će Belje do kraja godine na 1.000 kn?
Nešto ih nema. Čini mi se čak da više ni nisu u ovoj dionici. [bye]

osobno se nebih podsmjehavao i nasladjivao na bilo koje poduzece koje posjeduje todoric. pogledaj mu sva poduzeca (konzum, jamnica, zvijezda, ledo, pik vrbovec itd. itd) koja je stvorio ili preuzeo. jel ima jedno koje nije pretvorio u zlato. na ovaj ili onaj nacin. NEMA. ako ti mislis da ima reci jedno. belje je tek nedavno (relativno) izaslo iz stecaja a vec je cijena dionice narasla nekoliko puta. imao sam prilike cuti razmisljanja clanova uprave belje i ljudi koji su u drugim poduzecima iz agrokora i svi ulazu u belje (dugorocno) i nikom ne pada na pamet podcjenjivati snagu belja u buducnosti. ne bih se ja puno opterecivao razno raznim multiplama i analizama jer kod todorica i slicnih ljudi vrijede neka druga pravila, zato i jesu uspjesni jer su originalni a originalan nemozes biti ako ces se sluziti metodama kojima se drugi sluze. naravno da se i on time sluzi ali ima i osjecaj za biznis kakav velika vecina ipak nema.

ne pada mi na pamet tvrditi da ce belje sad narasti 10 puta u godinu dana. mada se tome nadam i vjerujem u to jednako kako drugi nisu vjerovali da ce toliko narasti jamnica, konzum pa i ledo sad. vidjet ces sta ce se dogadjati se ledom sljedece godine. ne bih se uopce cudio da prati jamnicu i konzum jer posluje fenomenalno.
ja sam jedan od onih sta vise ulazu na osjecaj jer nemam bazicnog znanja ali mi ono niti ne treba za dugorocno ulaganje.
enentualnim ulaskom u migros valjda je svima jasno sta bi se desilo sa agrokorovim proizvodjacima. uopce mi nije zao sta sam u ovoj dionici mada sam je kupovao po 314. i opet bih da imam kesa.
pogledaj samo kolko zemlje posjeduje belje. samo porastom cijene ce fundamentalna vrijednost visestruko narasti. a cijena ce sigurno skociti.
al tada ce biti kasno uci u ovu dionicu za vecinu jer ce igrati psiholoski faktor. jednom skoci, pa svi pomisle da je vec preskupa. pa onda skoci jos pa pomisle da je tek sad preskupa pa opet ne udju.. a onda skoci jos nekoliko puta i tek onda cupaju kosu..u medjuvremnu ulaze i izlaze iz iste dionice i po nekoliko puta i zarade kakvih 20%. a kroz 2 godine samo da su ostali u istoj dionice bi mozda zaradili i 100%… pogledaj primjer ingre, leda, jamnice (ma i previse ih je) gdje ljudi bili obeshrabeni skokom nisu htjeli uci na 30% sadasnje vrijednosti i sad cupaju kosu.
svi koji su oko belja kazu da je na dugi rok zicer. e sad ko vjeruje nek kupi ko ne ne…
cut cemo se za koju godinu

Bill Gates: ” Gdje su kolege koje su vikale da će Belje do kraja godine na 1.000 kn? Nešto ih nema. Čini mi se čak da više ni nisu u ovoj dionici. [bye] ”

ali koje godine nisu rekli.
zašto ne ubosti dotle15-20% dok tržište se oporavlja, pa uci opet kad drivo omogući da dođe u fokus

Kolega Dunlop, zaboravljate Tisak.
Nego, gdje su sad ti mirovinci?

Bill Gates:

Gdje su kolege koje su vikale da će Belje do kraja godine na 1.000 kn?
Nešto ih nema. Čini mi se čak da više ni nisu u ovoj dionici. [bye]

osobno se nebih podsmjehavao i nasladjivao na bilo koje poduzece koje posjeduje todoric. pogledaj mu sva poduzeca (konzum, jamnica, zvijezda, ledo, pik vrbovec itd. itd) koja je stvorio ili preuzeo. jel ima jedno koje nije pretvorio u zlato. na ovaj ili onaj nacin. NEMA.

ima mladina.. za neke zlato za druge drek[smiley]

cut cemo se za koju godinu

kak cemo prepoznat da si to ti?[lol]

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

kak cemo prepoznat da si to ti?[lol]

prepoznat ces me po koraku
[cool]

Svi vi lagano dokupljujete zadnjih dana i mudro šutite, čak je i tema ostala u staroj godini!
Evo ja bih napravio mali kronološki presjek rasta Todorićevih dionica: LEDO, ZVZD, KNZM, JMNC, TISK, MLNR, ZTNJ…

Pitanje za milijun kuna: Ko fali?!

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

Sumnjam da će se kod Belja dogoditi neki spektakularni rast cijene.
Mislim da je svima jasno zašto druge agrokor-dionice rastu a ova ne, osim toga HSS-ov uvijet je ukidanje poticaja Todoriću, tj. Belju, zato bi ova dionica trebala padati i stagnirati, jer neće više izvlačiti novce od države kao prethodnih godina, što je veliki gubitak[bye]

Svi vi lagano dokupljujete zadnjih dana i mudro šutite, čak je i tema ostala u staroj godini!
Evo ja bih napravio mali kronološki presjek rasta Todorićevih dionica: LEDO, ZVZD, KNZM, JMNC, TISK, MLNR, ZTNJ…

Pitanje za milijun kuna: Ko fali?!

možda MLDN?

vranjo
Sumnjam da će se kod Belja dogoditi neki spektakularni rast cijene.
Mislim da je svima jasno zašto druge agrokor-dionice rastu a ova ne, osim toga HSS-ov uvijet je ukidanje poticaja Todoriću, tj. Belju, zato bi ova dionica trebala padati i stagnirati, jer neće više izvlačiti novce od države kao prethodnih godina, što je veliki gubitak

Ha, ha, ha. Mislio je Ivica i na to.[smiley]
http://www.hss-kz.com/krekut.htm

ma kada se uđe u eu a poljoprivrednom zemljištu skoči cijena 7 puta , koliko je trenutno europski prosjek eto belja na 3000, pa sada ko ima malo strpljenja i viška novca zna što mu je činiti.
a o njegovom dobrom poslovanju i budućem snabdjevanju pola turske, moldavije , bugarske naću ni govoriti

burza je mjesto gdje siromašni "dolaze" loše obučeni a odlaze goli i bosi. žalosno ali istinito.

ma kada se uđe u eu a poljoprivrednom zemljištu skoči cijena 7 puta , koliko je trenutno europski prosjek eto belja na 3000, pa sada ko ima malo strpljenja i viška novca zna što mu je činiti.
a o njegovom dobrom poslovanju i budućem snabdjevanju pola turske, moldavije , bugarske naću ni govoriti

toćno kolega, ‘ko ima viška samo i tome je teško čekati jer u tih godinu dana može lijepo okrenuti na drugima njegovima ili bilo kojim drugim dionicama.
– za belje sam očekivao još od prije par mjeseci veliki rast ili veliki pad prema info koje sam imao (ovisno o tome što će se dogoditi…) a ono zapravo još ništa posebno od niti jedne mogućnosti i sad ga znaj šta i kada…

New Report

Close