BLJE (Belje d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska BLJE (Belje d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kao da nitko nezna što se događa na svjetskom tržištu hrane ? Pšenici, kukuruzu i mesu rastu cijene u nebo.
BLJE i VPIK će uskoro vrijediti puno više.

[color=black][/color]

Pročitajte veliki članak o hrani u manager.hr od utorka “Cijene na svjetskim tržištima od jeseni lete u nebo”. Kukuruz je već poskupio 40% a do jeseni će još 100% gore. Meso 30%, mlijeko 10%, pšenica 60%, uljarice više od 100%. Pročitajte intervju sa Ljerkom Puljić, podpredsjednicom Agrokora u Lideru od 10. kolovoza pa ćete saznati zašto sam još uvijek uvjeren da će Belje ove godine odraditi značajan rast a sa svojim paketom Belja već duže vrijeme ne špekuliram nego tvrdoglavo držim bez obzira što trenutno dionica nije u fokusu.

[color=blue]Come to Quark's, Quark's is fun, come right now, don't walk, run![/color] Quark je trejder, špekulant i investitor. U svojim komentarima prenosi informacije iz medija ili iznosi svoje osobno mišljnje. [u]Quarkovi komentari nisu savjeti za kupnju ili prodaju dionica[/u]. U večini slučajeva Quark posjeduje ili je posjedovao dionice o kojima piše.

quark apsolutno si u pravu, belje će gore, sve što proizvodi hranu, a pogotovo oni koji imaju i baznu sirovinu za proizvodnju hrane će gore to nema nikakve sumnje, to vrijeme se ubrzano približava, to postaje i strateško pitanje u velikoj svjetskoj igri a odrazit će se na sve. Ukratko zapad uvozi (europa i sjev. amerika) preko 50 posto energije što je strahovita ovisnost jer na svom teritoriju nemaju dovoljno izvora, ali imaju nešto što oni koji imaju izvore energije nemaju, a to je hrana i počinje veliko i nemilosrdno cijenkanje, energija za hranu. Sve što je u vezi za hranom i vodom u narednom periodu ide gore.

Pričekajte još par dana. Još nisu završili s Ledom.[smiley1]

Ima vremena. Samo treba imati strpljenja
Ja znam da kad sam ušao u blje da sam odlučio da ne izlazim prije godišnjeg izvješća

When you got nothing, you got nothing to lose

Imam 50000 slobodnih kunica za ulaganje pa bi ih stavio u beljaru.. vec imam nesto dionica beljare ali htio bih to lijepo zaokruziti…
trenutacni cilj je zarada od 10%godisnje… sto mislite o tome da li je to realno i izvedivo?
p.s. citam forum vec godinu dana i ovo mi je prvo pisanje.. do sada sam samo prikupljao informacije i ucio…[smiley2][smiley2][smiley2]

Gledam stanje u SDA, pa kaj Belje još nije dokapitalizirano? Možda ipak daju i nama malim dioničarima pravo na dokapitalizaciju?

Gledam stanje u SDA, pa kaj Belje još nije dokapitalizirano? Možda ipak daju i nama malim dioničarima pravo na dokapitalizaciju?

Eh, kolega tome sam se i ja nadao.
Ali….mislim, možda su u šumi! Partizani naravno. He, he![smiley2]

Bit ć još vremena za BELJE!

.Uspjeh nije cilj, već sredstvo da se teži još višemu.

Imam 50000 slobodnih kunica za ulaganje pa bi ih stavio u beljaru.. vec imam nesto dionica beljare ali htio bih to lijepo zaokruziti…
trenutacni cilj je zarada od 10%godisnje… sto mislite o tome da li je to realno i izvedivo?
p.s. citam forum vec godinu dana i ovo mi je prvo pisanje.. do sada sam samo prikupljao informacije i ucio…[smiley2][smiley2][smiley2]

Za 10 % godišnje ti se ne isplati riskirati da budeš na tržištu, jer se na njemu uvijek možeš pokliznuti i slomiti vrat. Za 20 % već da. Mislim da se i ostali kolege slažu.[smiley2]

mislim da se nismo bas razumjeli …
ono sto mene zanima je mislite li da ce belje jos jednu godinu stagnirati dok poslovni rezultati ne pokazu napredak ili ima sanse da sljedece 4godine raste minimalno 10% godisnje… ako je to vjerovatno (vise od 50%) mislim da cu “jako” uci u belje… 🙂 🙂 🙂

znam da nitko ne moze dati tocnoi odgovor na to pitanje ali zanimaju me misljenja iskusnijih beljara.. 🙂 🙂

mislim da se nismo bas razumjeli … ono sto mene zanima je mislite li da ce belje jos jednu godinu stagnirati dok poslovni rezultati ne pokazu napredak ili ima sanse da sljedece 4godine raste minimalno 10% godisnje… ako je to vjerovatno (vise od 50%) mislim da cu “jako” uci u belje… 🙂 🙂 🙂 znam da nitko ne moze dati tocnoi odgovor na to pitanje ali zanimaju me misljenja iskusnijih beljara.. 🙂 🙂

U prvih 6 mjeseci je išla gore za 15%, a onda pljas za istih tih 15%. Vjerojatnije je da će se scenarij ponavljati do nekog triggera za ozbiljniji pomak, ako misliš čekati 5 godina, vjerojatno će ti konačna zarada biti veća od tih 10% godišnje

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

mislim da se nismo bas razumjeli … ono sto mene zanima je mislite li da ce belje jos jednu godinu stagnirati dok poslovni rezultati ne pokazu napredak ili ima sanse da sljedece 4godine raste minimalno 10% godisnje… ako je to vjerovatno (vise od 50%) mislim da cu “jako” uci u belje… 🙂 🙂 🙂 znam da nitko ne moze dati tocnoi odgovor na to pitanje ali zanimaju me misljenja iskusnijih beljara.. 🙂 🙂

Belje već dugo stagnira sa povremenim špekulativnim skokovima na kojima traderi zarađuju. Belje ima puno nasljeđenih problema, ali ulaganja su velika i teško da se uskoro neće pojaviti rezultati. Cijena hrane i preh. sirovina ide sigurno gore i to svugdje (kod nas i u svijetu). Fundamenti govore u prilog BLJE-u i teško da će slijedeća godina biti stagnacijska. Planirao sam godišnje na belju imati od 15-25% godišnje i držati najmanje 3 god., a mislim da je to realno. U preh. sektoru bih najradije imao Vindiju, jer je ona def. najbolja od velike trojke. PODR imam i ima slične pokazatelje kao i BLJE, a rasla je više od 15% ove god. Doduše tamo se kalkulira sa belupom pa to treba uzeti u obzir.

U narednih 2-3 godine, po meni, uz trend rasta cijena hrane, BLJE ima izgleda za više od 15% na god. [smiley2]

The Truth Is Out There

New Report

Close