sasko: ” a nitko ne razmislja kolika je kapitalizacija Belja na tom nivou. ” ja sam o tome više puta pisao: ako cijena skoči na 1.000,00 kn, nakon dokapitalizacije – tržišna kapitalizacija će iznositi oko 8 mlrd. kn a prihodi? [smiley8]
Todorić želi kapitalizaciju 8 mlrd kn. Pa nećemo valjda dozvoliti da ga tamo neki Mišković tuče po bogatstvu. A treba mu i za nove kredite. Samo što će teško do 8 mlrd. uz 3.761dioničara. Treba to prije svesti na pristojan broj od par stotina. Pozdrav dejavue-u i ostalim beljarima.
Collina: ” Dokapitalizacija je prošlost, a činjenica je da svi koji pišu na ovoj temi interesira Belje. Samo što jedni nisu još kupili… [smiley1] ” Tako je. Bitno je da se nešto događa. Zadnjih dana je bilo jako dosadno. Ne mogu vjerovati da 95% ljudi ne kuži dokapitalizaciju. Naravno da nije isto kao da se Ingra dokapitalizira po 12000 kn. Todorić je novce o kojima je riječ uložio u Belje kada je cijena dionica bila 50 kn a dokapitalizacija je već tada dogovorena sa HFP-om. Tiskaj, tiskaj, Quark je mine postavio.
To što ti je dokapitalizacija dogovorena tada , nije znala većina malih dioničara Belja.
DA to je otprilike kao da se Ingra dokapitalizira po 12 000, zar je meni i tebi bitna nekakva pravda , što je Todorić ulagao dok je cijena bila 50 kn, pa je sada kao OK što dokapitalizira po 100?
Poanta priče je u fundamentima, koji istina bog nisu najvažniji u cijeloj priči oko dionice, ali nisu niti nevažni.
DObro je to što neće biti rasprodaje tih jeftinih dionica, i što će ući novi kapital.
Koji će tek trebati oploditi na adekvatan način, a uz silne investicije koje Belje ima i imat će vidjet ćemo kada će to doći na red, o igrama sa izvješćima oko Todorićevih tvrtki da ne govorimo.Dino 23 je nešto o tome pisao, da hoče mislim da bi Belje moglo izbaciti dobar izvještaj, samo ne znam koliko je to u interesu većinskom vlasniku. VI mali dioinčari ste tu u suprostavljenim interesima, a to nije dobro. Zna se tko je gazda.
fazan: ” sasko: ” a nitko ne razmislja kolika je kapitalizacija Belja na tom nivou. ” ja sam o tome više puta pisao: ako cijena skoči na 1.000,00 kn, nakon dokapitalizacije – tržišna kapitalizacija će iznositi oko 8 mlrd. kn a prihodi? [smiley8] ” Todorić želi kapitalizaciju 8 mlrd kn. Pa nećemo valjda dozvoliti da ga tamo neki Mišković tuče po bogatstvu. A treba mu i za nove kredite. Samo što će teško do 8 mlrd. uz 3.761dioničara. Treba to prije svesti na pristojan broj od par stotina. Pozdrav dejavue-u i ostalim beljarima.
Znam ja što on želi, ali prije toga mora povećati prihode da bi opravdao toliku kapitalizaciju.
Plavi, taj kapital je već ušao. Pretvara se potraživanje u vlasnički udio!
Mislim da za kredite nije kljucna kapitalizacija, nego EBIT-a i slicni pokazatelji…ili se varam…i to sa zavrsnim izvjestajima…preko godine se samo gleda u tokove roba i kapitala…ili nemam pojma[smiley2]
Plavi je dobro napisao. Todorić još uvijek nema udio u Belju koji bi ga zadovoljio. Moglo bi tu biti još dokapitalizacija, jer ne voli on skupo kupovati firme. Sve u svemu, Belje nije loša kupnja na 300 kn, no ima daleko boljih dionica, koje rezultate i dobro poslavanje imaju i danas. Ne treba nista cekati…
Mislim da za kredite nije kljucna kapitalizacija, nego EBIT-a i slicni pokazatelji…ili se varam…i to sa zavrsnim izvjestajima…preko godine se samo gleda u tokove roba i kapitala…ili nemam pojma[smiley2]
Pišeš kak da se razmiš. [smiley2]
Nije ključna, ali bi prihodi firme trebali pokrivati tržišnu kapitalizaciju.
Osim toga, napravi usporedbu sektora, pa ćeš vidjeti da je fundamentalno ovo najskuplja dionica.
Dejavue: ” Mislim da za kredite nije kljucna kapitalizacija, nego EBIT-a i slicni pokazatelji…ili se varam…i to sa zavrsnim izvjestajima…preko godine se samo gleda u tokove roba i kapitala…ili nemam pojma[smiley2] ” Pišeš kak da se razmiš. [smiley2]
trudim se 😉
Dejavue: ” Mislim da za kredite nije kljucna kapitalizacija, nego EBIT-a i slicni pokazatelji…ili se varam…i to sa zavrsnim izvjestajima…preko godine se samo gleda u tokove roba i kapitala…ili nemam pojma[smiley2] ” Nije ključna, ali bi prihodi firme trebali pokrivati tržišnu kapitalizaciju. Osim toga, napravi usporedbu sektora, pa ćeš vidjeti da je fundamentalno ovo najskuplja dionica.
Prihodi uvijek kod nas slijede trzisnu kapitalizaciju…nikad ne dodju prije nje…cudno…jel da?
E sad ti oces da BLJE bude prvi izuzetak…hm…hm!
fazan: ” Dejavue: ” Mislim da za kredite nije kljucna kapitalizacija, nego EBIT-a i slicni pokazatelji…ili se varam…i to sa zavrsnim izvjestajima…preko godine se samo gleda u tokove roba i kapitala…ili nemam pojma[smiley2] ” Nije ključna, ali bi prihodi firme trebali pokrivati tržišnu kapitalizaciju. Osim toga, napravi usporedbu sektora, pa ćeš vidjeti da je fundamentalno ovo najskuplja dionica. ” Prihodi uvijek kod nas slijede trzisnu kapitalizaciju…nikad ne dodju prije nje…cudno…jel da? E sad ti oces da BLJE bude prvi izuzetak…hm…hm!
Da je bar ne slijede u omjer 1:8, još bi nekako i progutao. Ovako[smiley5]