Zalihe nemaju veze s RDG. “Dobit” na razini prošlogodišnje. Veliki porast kratkoročnih fin.obveza. Tresla se brda, rodio se miš. Definitivno nije dobro.
Pozdrav
Ozbolt_F:
”
fazan: ” Onako na brzinu, izvješće je OK. Vidise da je konsolidacija poslovanja u tijeku. Iako promjene zaliha [smiley2] ” Ovak na brzinu bi rekel da je gorjše neg je bilo prošlo. Da nema makinacija sa zalihama bilo bi ajoooojjjjjj…[smiley1]
”
Izvješće treba promatrati u svijetlu gubitaka koji su donedavno opterećivali ovu tvrtku. Na dobrom su putu, ali treba puuuuno strpljenja.
Je je sve je v redu, samo dokle ga bum gledal u tom svjetlu?? to te ja pitam[smiley1]
Zalihe nemaju veze s RDG.
Kak nemaju veze sa RDG-om ako je promjena vrijednosti zaliha smanjila troškove za 100 milja kuna?
za zalihe ne znam – bilo ih je i u godišnjem preko 90 M, ništa novo.
ono što ja vidim je povećanje prodaje oko 20% što je povuklo i povećanje bruto profita, EBITDA i EBITa za otprilike toliko (EBIT oko 40%). no, to je pojeo financijski gubitak pa je neto dobit mala.
no, najgore je što se nema povećanja profitabilnosti. isto kao i prije. stagnacija.
Ta promjena zaliha me oduvijek zanimala, kak su ih mogli za 100 milja kuna smanjiti, jel može neko pojašnjenje? Mislim, šta ih nisu smanjili još 50 milja pa nek lijepo belje ima 52 milje kuna dobiti, a ne ovako
Ovo je post koji sam komentirao. Nemam sada vremena za objašnjavanje. Nek ti objasni Fazan.
Pozdrav
topalov5: ” Ta promjena zaliha me oduvijek zanimala, kak su ih mogli za 100 milja kuna smanjiti, jel može neko pojašnjenje? Mislim, šta ih nisu smanjili još 50 milja pa nek lijepo belje ima 52 milje kuna dobiti, a ne ovako ” Ovo je post koji sam komentirao. Nemam sada vremena za objašnjavanje. Nek ti objasni Fazan. Pozdrav
Mogu ja sam sebi objasniti jer znam kak to funkcionira ali isto nemam vremena. Samo sam komentirao, sarkastično.
Ispričavam se, ja ne kužim kako to funkcionira, pa ako bi mi netko tko ima vremena to malo objasnio. [smiley2]
Iskreno i ja sam očekivao barem 10m kn dobiti na polugodištu ali što je tu je. Prihodi rastu to je bitno. Targeti za 2007. ostaju isti. Možda ovo li-la izvješće omogući da se ulovi još pokoja dionica malo jeftinije iako se ne nadam previše u to jer su i ove razine odlične za dokup.
Dosta dugo mjerkam Belje, ali nisam kupio uglavnom iz sljedeceg razloga: ako su glavni kupci Belja Todine firme (Konzum,…), tada njemu nije u interesu prikazivati dobit u Belju u kojem Agrokor ima manji udio nego u tim firmama. Umjesto toga moze svojim drugim firmama prodavati po nizim cijenama, i na taj nacin smanjivati dobit Belja, a povecavati dobit onih svojih poduzeca koje kupuju od Belja, a u kojima ima veci udio. Tek nakon dokapitalizacije, ako njegovi udjeli u Belju budu jednaki ili veci od udjela u firmama-kupcima mozemo ocekivati vecu dobit. Dokapitalizacijom ce se smanjiti i troskovi financiranja koji su sada dosta veliki…
Potencijal je tu, realizacija slaba… [smiley8] Kratkoročna fin. imovina se povećala cca. 70%, ali uz istodobno gotovo trostruko povećanje kratk. fin. obveza. Zalihe samo malo uljepšavaju krvnu sliku… [smiley2]
I nije tako strašno (moglo je biti i gore). Firmu od 2K radnika treba vremena restrukturirati. Nadam se da budu za 2 godine bolji nalazi… [smiley2]